• Mach

    När mobbares föräldrar inte lyssnar, vad gör man då??

    Min 7åriga dotter mår just nu fruktansvärt dåligt och jag lider med henne. Ska berätta historien för er:
    I augusti förra året flyttade det hit en familj med fyra barn, till det området där vi bor. Min dotter lekte med den äldsta dottern som är 2år äldre än henne de frsta dagarna och det funkade jättebra. Sen lekte de inte lika ofta och efter en månad så började denna tjejen gå omkrong och säga elaka saker, skitsnack rent ut sagt, om min dotter till de andra barnen i området. I början fortsatte barnen leka med min dotter men efter ett tag så slutade de med det pga den nya tjejen. Sen i februari fick vi nya grannar och min dotter lekte mycket med deras dotter. Nu fär en vecka sedan så fick den andra thehen veta detta och gick till dom och pratade om min dotter. När min dotter var så stark som en 7åring kan vara och sa att det som tjejen sagt om henne inte var sant fick hon bara till svar att det var hon som ljög. Nu har hon ingen att leka med i området. Hon vågar inte gå ut för denne tjejen och vad hon gör. Hon är riktigt elak och kallar min dotter bla för idiot och jävel. Jag har pratat med barnen i fråga och inte fått någon positiv reaktion. Jag har pratat lugnt och sansat med dem. Har även pratat med tjejens pappa och han satt som en tönt och sa bara ja och amen i stort sett och sa inte till dottern utan skrattade bara åt mig när jag gick.
    Vad kan jag mer göra när föräldrarna inte lyssnar???
    Jag sitter tom och funderar på att flytta men ska det behöva gå så långt? Då måste dottern byta skola. Hon leker med en del klasskompisar emellanåt men de bor en bit ifrån oss så det är inga hon kan gå till varje gång hon går ut.
    HJÄLP MIG! Jag är i akut behov av hjälp nu.

  • Svar på tråden När mobbares föräldrar inte lyssnar, vad gör man då??
  • Mach

    Den ena tjejen har vänt sig helt mot min dotter så där är det ingen ide. Har pratat med de andras föräldrar och de står och säger att det är hemskt och det måste göras nått för så kan det inte vara. En mamma har sagt till den aktuelle tjejens mamma men mamma säger bara att dottern sagt att hon inte är elak mot min dotter. Så där är anledningen till att de inte gör något. Dottern säger att hon inte är elak och då är det avklarat i deras ögon!(hennes färäldrar alltså)

  • Mach

    Tack för era svar. Lite uppdatering ska ni få. En annan familj i samma område hjälper mig nu med detta och de har flertalet gåger sagt till föräldrarna till den elaka tjejen att de måste ta tag i detta. Allt de och jag får till svar är att flickan är ju inte frisk. De vi vet är att hon går i särskola och pga det ska hon tydligen få göra hur hon vill mot andra barn. Nu har min dotter börjat leka med andra barn här ute och får sakta men säkert tillbaka sitt självförtroendet men sen kommer det något från ungen i fråga som förstör allt. Jag hoppas att det håller i sig detta nu så hon får må bra. Men om det inte gör det tänker jag inte ge upp, någon ändring MÅSTE det bli.

  • Mach

    Hejsan.
    Visst kan ni få uppdatering.
    Det som hände var att allt blev värre, mycket värre. Den tjejen som den andra tjejen snackade med började också snacka och gjorde allt 100gånger värre och var rent ut sagt grym mot min dotter, Jag kom från affären en dag när barnen var ute och åkte pulka , när jag närmar mig backen hör jag tjejen säga högt och tydligt: Den som leker med ------ måste ju vara dum i huvudet, ser jag någon vara med henne så ska den få stryk. 2 meter bakom henne står min dotter vilket tjejen i fråga vet. Denna tjejens föräldar går inte heller att prata med, vilket jag gjorde en gång och fick till svar att hon har AdHd och därför har hon ett sånt beteende. Nu vet jag att inte ALLA föräldrar med barn med adhd eller liknande använder det som anledning men i dessa två familjer får barnen göra precis hur som helst mot andra pga at de har just adhd. Känns som dessa barn kommer kunna hamna riktigt snett i livet om allt accepteras av föräldrarna.

    Det har efter detta kommit en ny familj till området. Jag skrev i tråden om att min dotter lekte med dottern i den familjen och började få tillbaka självförtroendet men så blev det inte. Även där kom tjejen in och sa att man inte skulle leka med min dotter.

    Att min dotter har lyckats ta sig igenom detta är jag förvånad över. Hon leker med andra barn som inte bor i samma område som oss utan söker sig till de som bor lite längre bort. Visst märker jag att det finns osäkerhet i henne när hon leker med någon, för hon säger ofta att hon hoppas att de som retar henne inte ska få veta vilka hon leker med för då kommer de förstöra det.
    Två av dessa familjer har flyttat men en finns kvar och så länge de bor kvar så kommer nog osäkerheten alltid finnas i min dotter.

  • Mach

    Det har varit upp och ner sedan jag skapade denna tråd, men det har visat sig att mobbningen även har pågått i skolan. Detta kom fram i mars då en pojke misshandlade min dotter i skolan. Har varit många procedurer men dottern fick nu byta skola för att kunna känna sig trygg och den "gamla" skolan 'är anmäld till Skolinspektionen pga alla de brister de haft i sitt arbete mot kränkningen av min dotter.

Svar på tråden När mobbares föräldrar inte lyssnar, vad gör man då??