• Nilsfar

    Ni som har barn med diagnosen autism med lätt utvecklingsstörning-hur är era barn, hur fungerar livet? Ny diagnos här.

    Ta "utvecklingsstörning" med en nypa salt. Det finns ingen psykolog i världen som med någon säkerhet kan avgöra om testresultat beror på de svårigheter som autismen medför eller om de beror på en så kallad utvecklingsstörning.

    Vår son har fått diagnosen medelsvår på gränsen till svår utvecklingsstörning och borde enlig beskrivningen av de som har detta knappt kunna lära sig att ta på sig sina kläder. .

    Han kan både läsa och skriva och är på flera områden smartare än någon i hans omgivning.

    Våra barn blir ofta överskattade vad det gäller den sociala förmågan och underskattade vad det gäller den intellektuella

    Vi har under ett antal år arbetat enlig ett förhållningssätt som heter son-rise. Det bygger mycket på att engagera sig i barnets intrssen och aktiviteter, även om vi tycker att de är "udda", för att därigenom få igång det sociala intresset. När vi väl har samspel så går det att lägga in alla sorters lärande i de olika intressen som våra barn har.

Svar på tråden Ni som har barn med diagnosen autism med lätt utvecklingsstörning-hur är era barn, hur fungerar livet? Ny diagnos här.