Kaxmaja skrev 2009-05-07 13:50:39 följande:
Ja de låter gott. HGar du något smarrigt recept?
Hallon Cupcakes
2 ägg
2dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100g smör
Smaksättning1: zest och juice från 1 citron
Smaksättning2: 1 dl mosade hallon + 1/2 hallonsaft
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl samt bakpulver. Rör även i det smälta smöret som ska vara avsvalnat. Fördela smeten över två bunkar. Smaksätt den ena med citronen och den andra men hallon.
Fyll muffinsformar sim ligger ien muffinsplåt med hälften citronsmet och hälften hallonsmet. Citronsmet i botten. Grädda i 200 grader i ca 15-18 min.
Rabarber & jordgubbs Cupcakes
150 g Smör
2 dl ljust muscovadosocker
2ägg
1 citron
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g jordgubbar
125 g rabarber
Sätt ugenen på 225 grader.
Rör smör och muscovadosocker smidigt. Rör ner ägg ett i taget. Riv av skal från halva citrinen. Rör ner skalet, mjölken, mjölet och bakpulvret. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindra bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
Klicka ner smeten i muffinsformar som ligger i muffinsplåt. Grädda i ca 15 min.
Vit choklad & jordgubbs cc ( är ursprungligen ett muffins recept osm jag har gjort till cc)
3 dl vetemjöl
2 tsl bakpulver
1 /12 sl smält avsvalnat smör
1 2/2 dl socker
2 ägg
1/2 dl lemoncurd
100 hackad vit choklad
500 g halverade jordgubbar
Sätt ugenen på 200 grader.
Rör ihop mjöl och bakpulver. Tillsätt smör socker, ägg och lemoncurd, blanda. Vänd ner grochackad cit choklad och halverade jordgubbar. Fördela smeten i muffinsformar som ligger i en muffinsplåt. Grädda i ca 15 min.
Limemousse
1 dl grädde
1/2 dl creme fraich
1/2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl socker
1 1/2 st gelatinblad
1 lime
Vispa grädden fluffig. Blanda créme friach, matlagningsyoghurt och socker tills sockret smält. Blöttlägg geltainbladen i fem min och smält sedan i en kastrull tillsammans med saften och finrivet skal från 1 lime.
Rör sedan snabbt ut det i yoghutyblandningen och vänt till sist ner grädden. Låt stå kallt tills den stannat. Rör om tills den blir smidig igen och spritsa sedan ut på cupcakes.
Brukar även använda mig av lemonfrosting eller en enkel vaniljfrosting
Lemonfrosting
2,5 dl mjukt smör
2 rsk citronzest
3 msk citronjuice
ca 7 dl florsocker
Vispa smör och citron, vispa seda ner florsocker tills det får en fluffig konsistens.
7 minute lemon frosting
2 ägg
3,5 dl socker
2 msk kallt vatten
2 msk citronjuice
2 msk glykos blandat med pyttelite vatten eller vit baksirap.
1 tsk vaniljsocker eller extrect (valfritt)
1 tsk citron zest
Lägg alla ingredienset förutom vaniljen och citron zest i en bunke. Ställ bunken över ett vattenbad som ska småkoka. Börja vispa direkt med en elvisp på medium hastighet i 3 min. Öka sean hastigheten och vispa i ytterligare 3 min. Ha i vaniljen och citron zest och vispa i 1 min tills det bildar styva toppar och är slät och blank.
Vaniljfrosting
2 dl marshmallowfluff
200g philadelphiaost
Rör samma så allt blir väl blandat