Inlägg från: love actually |Visa alla inlägg
  • love actually

    Ivf:are som fick barn i januari, februari och mars 2007

    Sialch, tackar. Nej vi har inget cert på henne tyvärr, men några CK:n har vi iaf - alltid nåt. Men hon får bara bättre och bättre resultat så jag håller mina tummar! Hon är 2 år nu, så vi har ju några år till på oss. Tror att mams har planer på att para hanen och tiken, så då blir det ju en till vovve att ställa. De ska starta en utställningsträning här i stan så den ska jag gå med Liza. Det ska bli spännande, då kanske det går än bättre om hon (och jag) kontinuerligt får öva på utställningsförfarandet. Hon var så busig igår, ville bara leka i ringen.. *fniss* Hoppas det går bra att ta bort polyperna imorgon! Håller en tumme.

    Lfia, åhhh jag skulle gärna komma, men vi åker nog till stugan över midsommar och stannar hela helgen så..


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Måste ju förresten berätta vad vår lilla surr-kuse till dotter gjorde imorse:
    Hon ville inte till Jollen (dagis) och sa flera ggr att hon "bara vill vara hemma". Då sa jag till henne "men det blir väl roligt att åka till jollen och leka med de andra jollen-barnen." varpå hon säger "Men mamma. Jag älskar inte Jollen-barnen."  precis som att då behöver man inte åka dit..


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Matilin, jag gillar ju att baka, men eftersom tårta inte är nån favorit vare sig i Niklas familje eller min så brukar jag faktiskt vara så lat att jag köper färdiga bottnar och häller saft på dem.. Som fyllning brukar jag ha allt från nutella (som man värmer lite i mikron), daimkross blandat med grädde, vaniljkräm till det vanliga som alltid går hem hos barnen: mosad banan. Instämmer dock med TeDrickaren att den tårtan hon länkade till är ljuvlig!

    TeDrickaren, vad härligt att du mår så bra!

    Lfia, ojojoj...att du orkar! Jag blir trött av att bara läsa det där. Känner mig fortfarande helt knäckt efter den sömnlösa helgen som var. Ändå sitter jag här.. Ser att dina troll går "heldagar" på dagis. Funkar det bra? Vi funderar på hur vi ska göra när Charlie börjar på dagis. Vi hade tänkt att N skulle gå ner i tid, men nu funderar vi på ifall det räcker med att han jobbar 80% året ut bara och sen kan gå upp till 100% men åka in till jobbet till 7, då kan han gå hem halv fyra och därmed hämta fyra. Och så sköter jag lämningen och åker lite senare, så att jag lämnar kring åtta då det är frukost på dagis. Men frågan är om de orkar så långa dagar.. Eller, Sofie snarare. Charlie kommer ju att sova på dagen på dagis så för honom går det nog bra.

    Helenas, håller alla tummar jag har att det sätter igång innan nästa undersökning, så du slipper gå så länge till.

    Elja, inte många dagar kvar nu! Förstår att du är nervös, det var jag med. Men det är ju sååå mysigt! Hoppas ni får köpa många bilder. Med Sofie fick vi typ 3 men med Charlie fick vi 9 tror jag!

    Tujan, vad tråkigt att han inte gillar dagis. Är det som med Sofie att lämningen trasslar med att han är glad sen när du väl har gått eller sitter det i hela dagen? Usch, det är ju så jobbigt när det är sådär.. Sofie testar alla gränser som finns, idag pillade hon bort en tangent på datorn igen och när vi sa åt henne att det var sovdags blev hon rosenrasande och skrek tills hon kräktes. Grattis till oss liksom.

    Måste ju visa er alla den tjusiga lilla hunden Liza också..


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Sialch, åhhh när ska det lugna ner sig för er? Tycker att det har varit många tragedier hos er nu. KRAM KRAM KRAM KRAM

    Vad bra att era barn fixar att vara på dagis så länge, Lfia & Sialch. Iofs är ju Charlie ett år yngre, men jag tror att vi ska börja med att N får jobba heltid också. Det är ju lätt gjort att gå ner i tid igen om man märker att det inte funkar.

    Idag är jag så sjukt trött.. Ser inget ljus i tunneln heller. Sofie är uppe så förbaskat sent på kvällarna och så vaknar Charlie 1-2 ggr per natt. Dessutom ska N bort hela helgen så då finns det inget utrymme för att sova lite extra heller. Jag får försöka lägga mig samtidigt som barnen i helgen.


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Nämen vad säger du Helenas, jag som trodde du låg på förlossningen nu och fördrev tiden lite bara. Hoppas lillebror kommer snart, har ni valt namn ännu förresten?


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Elja, vilken fin bild! Vad skönt att allt gick bra.

    Lfia, vet du..jag har jobbat med att göra enkäter och analysera resultatet, så är det nåt du behöver hjälp med så är det bara att hojta till. Nu kanske jag inte kan hjälpa så mkt eftersom jag inte kan ämnet men..det är bara att fråga iaf.

    Tujan, åh vad tråkigt att det är så på dagiset. Hos oss är de också ute så mkt som möjligt. De äter ofta lunch ute också. Jag är jättenöjd med det, Sofie är en riktig ute-tjej. När min systers son började på dagis så var de knappt ute nåt alls, så till sist sa föräldrarna till att de ville att de skulle vara ute iaf 1 ggr/dag. Och det tog skruv, nu flera år senare är det dagis också nästan alltid ute.

    Sialch, jag kan skicka ner både Sofie & Charlie. De är otroliga på att plocka och hålla ordning. Speciellt Charlie. Och båda två skulle nog ääääälska hästarna. Charlie är otroligt djur-kär.


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Sialch, åh..vad jobbigt. Skickar ett gäng kramar! Kul med löptik och galen hane. Blir era hundar smala som stickor under tiden också..? Våra hanar kan ju knappt äta när tiken löper, och tiken..ja jag vet vad hon sysslar med men hon går alltid ner i vikt när hon löper. Vet du varför det är så?

    Lfia, oj oj...nu måste du varva ner igen! *spänner ögonen i dig*

    Nu är jag gräsänka. N är i sthlm hela helgen med ett gäng kompisar. En av dem fyller 30 så de har rövat bort honom. Det känns lite tomt och konstigt, det var längesen vi var ifrån varandra så länge. Men nu sover iaf trollen och jag tror att jag ska krypa ner jag med. Får passa på att ta tidiga kvällar nu när jag ändå inte har nån att umgås med.


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Helenas, jamen då tror jag att det är på G! Lugnet före stormen, du vet.

    Sialch, hihi det är just på Elitloppen som N är... Syrrans kille blev lite lätt avis då han har velat åka i såååå många år men aldrig kommit iväg och så vips åkte N på det fastän han inte är så värst intresserad. Han hade vunnit 250 kr iaf. Hahaha!

    Vi har varit hos mina föräldrar nästan hela helgen och det har varit såååå skönt! Mycket tack vare vädret så vi har varit ute en massa. Barnen har badat som galna.

    Vi har fått inskolningsdatum för Charlie nu. 17 augusti är det dags. Vad hände med min lilla kille?? Ska vi nu ha 2 dagisbarn och jobba båda två??


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Matilin, låter som att du har fullt upp! Flytt, kalas, jobb och plugg...phu! Men om 5 veckor så är väl det mesta avklarat och kanske semester t.o.m..?

    Helenas, ojdå! Båda mina förlossningar startade med vattenavgång men jag skulle nog aldrig ha hunnit äta nåt för med Sofie satte värkarna igång 40 min senare och med Charlie fick jag första värken i hallen, då hade jag bara hunnit spola av mig lite och sen trixat på mig lite kläder. Vilken tjurig liten lillebror, det är väl en sån där riktig liten myspropp som bara ska sitta i knäet och kramas hela tiden sen när han väl kommer ut.


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
  • love actually

    Helenas, GRATTIS till lilla Malte! Ett par kompisar till oss fick en liten lillebror till sin Melker för drygt en vecka sedan och han ska också heta Malte.

    TeDrickaren, vad skönt att flödet var bra och att du inte bör oroa dig. Vad säger Moa om att bli storasyster? Har ni pratat med henne? Det är väl svårt för henne att förstå också. Jag minns jag sa till Sofie i slutet av mars att en kompis som var och hälsade på har en bebis i magen (hon skulle ha 2 veckor senare) och Sofie tittade så på hennes mage men hon tyckte det var bra konstigt att det var en lillebror där inne. Lillebror satt ju alldeles bredvid henne och heter Charlie typ.

    Sitter på tåget från sthlm. Åkte ner igårmorse och nu ska det bli såååå skönt att få komma hem! Har saknat hela högen. Ska krypa ner i soffan med N och kolla på Ramsey. Har varit inne i en rejäl svacka vad gäller allt...jobb, hemma, mig själv etc..men jag tror mig se ljuset i tunneln nu. Skulle dock behöva en rejäl sovmorgon i helgen, jag somnade nästan på ett möte idag. Ögonen gick i kors och jag fick gå ut och hämta friskluft och badda ansiktet i vatten. Tur jag inte kör bil hem.


    Sofie 20070209 - Charlie 20080117
Svar på tråden Ivf:are som fick barn i januari, februari och mars 2007