• JsN

    Mirakeltråden - del 8

    Vi har ocksåinfört en extra (liten) flaska välling inför middagsluren. Lunch blir nämligen inte förrän efter pytte sovit nu på semestern. Det blir ju så när man "äter" en andra frukost med mamma och pappa framåt tiotiden och somnar allra senast kl 12. Finns ingen chans att klämma in lunch där också.

    Hitintills idag har pytte ätit riktigt bra. ½ portion gröt när vi gick upp och sedan nästan en ½ rostad macka och ½ ägg när vi åt frukost kl 10.

  • JsN

    lilla fru snigel skrev 2009-07-28 17:54:53 följande:


    NenaAng lättskötta bebisar osv. Självklart är man lugnare med de övriga barnen än ettan men jag håller ändå på att det beror mycket på bebisen också, hur den har det med mage osv. Mina "lättaste" barn har varit ettan och trean...
    Tror jag med.

    Nena, 80 = 9-12 mån, 92 = 2 år i de flesta svenskmärkta kläder. Sydeuropa har stl 82 = 12-18 mån.(BAra snabbt vad jag såg i tvätthögen bredvid datorn.
  • JsN

    Snigel, jag trodde faktiskt bättre om Lindex! Att det var så på KappAhloch HM visste jag, men inte Lindex. *suck* Hitintills har jag ju rätt mycket sluppit flick/pojk eftersom vi sällan handlat från annat än baby, men det är det ju i princip slut med. *dubbelsuck*

  • JsN

    Syster Anna, jag har köpt en storlek mindre på POP när jag köpt blå kläder än med röda... *trippelsuck*

    Är det inte så med svininfluensan att äldre och barn (som normalt är största riskgruppen) klarar sig relativt sätt bättre än friska 20-40åringar. Så har jag fattat det. JAg oroar mig inte ett dugg för att jag eller någon i min omgivning ska dö (dödligheten är lägre än för vanliga influensor och jag brukar inte oroa mig för dödsfall eller svårare komplikationer när någon får influensa) Däremot så kan jag oroas över vilka effekter det kommer att få på samhällsfunktioner om många ligger sjuka samtidigt.

    FAst Rajan, jag vet inte om jag hade börjat en dagisinskolning samtidigt som jag hade en nyföding hemma, men det får ni väl ta ställning till då, det går ju alltid att skjuta upp det några veckor om det verkar vara många som blivit sjuka tills dess.

  • JsN

    Singah, just i det här fallet är det ingen skillnad mellan ammade och oammade barn eftersom själva grejen är att _ingen_ har något skydd eftersom det är en ny influensa.

  • JsN

    JAg har svårt att tro att en pojke på 80 cm är längre än en flicka på 80 cm... Men jag kan ju ha fel. Även om standardkurvan skiljer något mellan pojkar och flickor så är det absolut inte en storlek vid samma ålder och lägger man på en std +- så skiljer det ännu mindre.

  • JsN

    Ny som i _ny_ Anna? Visst är det kul med ny bil vare sig den är ny eller bara ny för en själv. Jag köpte en begagnad Toyota Yaris. En clio var bland de bilarna jag hade kunnat tänka mig,men det är väldigt ont om begagnade småbilar i stan jag bor.

  • JsN

    Anna, det är inte bimbo att vara glad försin nya bil eller att tycka den är fin! Min är silvermetallick och hade lite större däck än standard!

    Nä, var är Malla? *ropar* Malla! Här är tomt utan dig!

  • JsN

    Härligt Drew! Det är ju inte helt ovanligt om felet ligger hos kvinnan att en graviditet gör att det funkar av sig själv.

  • JsN

    Regn, regn och mer regn. Det ska spricka upp framåt eftermiddag kväll. Idag blir det GeKås, något måste vi ju göra i regnet. Med lite tur blir det en golfrunda ikväll och ytterligare en imorgon. (Pyttes farmor kan barnvakta) Sista semesterveckan.

  • JsN

    JAg frågade pytte idag om hen hade slutat med blöja. Svaret var "nej". *ler* Det hr hen visserligen nästan gjort, men vi fortsätter välatt sätta på den när hen vill ha. (eller det är enklast med för oss föräldrar) Ska bara få dagis att vara ok med att betrakta henomsomblöjfri även med blöja på. Men det ska nog gå bra.

    Fö gick pytte och farmor förbi dagis idag och pytte ville absolut gå dit! Det bådar gott inför nystart på tisdag.

  • JsN

    Firat födelsedag med kaffe på sängen, bilhämtning, sushilunch, golflektion och lekstugeinvigning. Nu kommer svärföräldrarna snart på middag. (JAg har hunnit baka tårta också)

Svar på tråden Mirakeltråden - del 8