• JsN

    Mirakeltråden - del 8

    lilla fru snigel skrev 2009-06-09 14:47:21 följande:


    Har precis haft lönesamtal. Kul att få en bra höjning trots att jag är uträknad och skönt att ha en chef som tror på en trots allt *känner mig nöjd*
    Grattis!
  • JsN

    Horribly, om det är någon tröst så ägnar pytte större delen av sin tid med mig till att kolla hur jag reagerar på olika beteenden... Mycket nej/vill inte/kan själv/vägrar/ska är det. Detgäller att andas, välja sina strider och komma ihåg att det är en del i utvecklingen till en egen individ med egen vilja. För visst är Ture och pytte rätt precis lika gamla.

    (Jag mitt nöt trodde vi skulle slippa tvåårsbeteendet till pytte fyllde två, men icke... Ni skulle se de nästan fysiska slagsmålen vi har varje gång jag ska sätta pytte i bilstolen, eller jag vet inte om jag vill att någon ska se/höra oss på väg till dagis på morgonen)

  • JsN

    Man funderar på hur viktigt det är med att inte ha ben på bordet (just nu) och försöker minimera tillfällena man säger nej så att man verkligen orkar stå på sig då.

  • JsN

    Dessutom försöker man fokusera på vad man ska göra och inte på vad man inte ska göra.

  • JsN

    JAg brukar försöka bita mig själv i tungan innan jag säger nej (observera försöka!)och fundera en kort sekund på om det spelar någon roll.

    Om jag redan sagt nej och märker att en (onödig) konflikt är under uppsegling försöker jag hitta en kompromiss som inte direkt tar bort mitt nej, men som ändå ger pytte en chans att bestämma. JAg erbjuder kanske en annan tröja eller mössa istället, eller säger "OK, du får om/när...", eller flyttar på stolen eller distraherar med något annat och ignorerar det oönskade beteendet.

    När man känner irritationen växa är det svårt att komma med ett alternativ till det oönsakde beteendet, men fasiken vad nöjd jag känner mig när jag lyckas!

  • JsN
    Singha01 skrev 2009-06-10 08:21:13 följande:
    Vi försöker också undvika och välja våra nej/inte situationer men det är fan inte enkelt emellanåt.
    Nä, de vet ju vilka knappar de ska trycka på...
    Singha01 skrev 2009-06-10 08:21:13 följande:
    Det dyker upp många negativa och även ledsamma tankar i huvudet.
    JAg brukar försöka komma ihåg att de inte ifrågasätter och testar vad som är OK för att vara elaka utan för att undersöka världen och förstå hur saker sitter ihop. Dessutom håller de på att förstå att de är egna individer med egen vilja och integritet.

    (NÅgon som noterat att jag konsekvent undviker ordet trots? Som jag tycker är negativt laddat och på något vis implicerar att beteendet är "för att jävlas")
  • JsN
    Postis skrev 2009-06-10 10:32:52 följande:
    Ifrågasättande kanske är ett bra ord?
    Eller "testande"?
  • JsN
    Mysgos skrev 2009-06-10 11:20:16 följande:
    Test-Fas kanske?
    Lysande! För det är ju precis det det är. En fas av testande!

    Jag känner igen det där illhöga skriket med många decibel. Jag tror att pytte tycker det är kul att hen kan göra så många olika ljud!
  • JsN
    Postis skrev 2009-06-10 16:01:08 följande:
    Tycker att det också har en lite negativ klang. Prövo-fas kanske.
    Testa för mig är något positivt!
  • JsN

    Godmorgon! Ledig idag! *härligt* Alldeles för tidig morgon och regnet öser ner, men inget jobb idag. Och jag blev färdig med det som var absolut måstigt igår så jag måste inte jobba hemmifrån. (BAra kolla mailen lite) JAg har sjukt stressigt just nu och kommer att ha det till semestern, minst.

Svar på tråden Mirakeltråden - del 8