• Annanym

    roliga historier om snåla människor del 2

    Synd att vi inte kan få läsa de roliga snålhistorierna utan en massa ifrågasättande kommentarer efter nästan varje inlägg. Snålt att inte låta den som berättar snålhistorian få ha sin story "i fred"!

  • Annanym
    PD77 skrev 2009-05-18 05:21:09 följande:
    Det beror ju på hur man ser det. Att ha dubbla profiler varav den ena är anonym (man inte skriver något i presentationen, där man inte har foton etc) är ju att vara anonym.
    OT, men jag måste fråga ändå. HUR får man dubbla profiler?
  • Annanym

    Förtydligande: Hur gör man får att skaffa dubbla profiler?

  • Annanym

    Kom just på en till rolig sak. Vet inte om det är snålt direkt, mer en anda av efterkrigets "inget får förfaras", men rätt kul, det är det.

    En arbetskamrats makes faster dog. Hon hade inga egna barn så syskonbarnen var då där och hjälpte till att röja upp. Hon var en riktig samlare tanten, hade ALLT hon nånsin köpt, kvar och prydligt sorterat. Kläderna i färgordning, hattarna i askar, osv. Sedan hade hon alla tidningar, reklamblad, presentpapper, smöraskar, etc ordentligt ordnat och staplat runt om i lägenheten. Allting var dessutom noga uppmärkt med etiketter. Men så till det roliga då, i köket hittade de en skokartong märkt med "Snören för korta att användas till något". De öppnade lådan och i den låg - snören för korta att användas till något!

  • Annanym
    jason skrev 2009-05-19 09:50:23 följande:
    Den har jag hört många gånger tidigare, skulle mer kalla den en skröna.
    Okej, ja det är möjligt. Jag har aldrig hört den förut och trodde förstås att det var sant eftersom min arbetskamrat var med. Vad skönt att du fick njuta av att ha rätt och korrigera mig!
  • Annanym
    Coccolina skrev 2009-05-19 09:56:28 följande:
    Haha!! Hmm man kan ju undra vad hon skulle med dem till... Men det är lite grann som min mamma hon sparar gärna sånt som gått sönder för man kan ju laga... Detta gäller dock även saker som inte går att laga!!!!! Plast detaljer som inte går att limma osv... Ganska frustrerande som dotter att inte få henne att kunna slänga sånt!!Brukar försöka ibland men det lycas inte alltid. Som en gång min pappa slängde en kaktus som hade dött... Den var totalt sten död och hade så varit ett tag och pappa och vi andra klarade inte av att se den längre... Så en dag när hon inte var hemma så åkte den ut i soptunnan...Döm om vår förvåning då den dagen efter stod på sin vanliga plats... "leken" fortsatte tills pappa lyckades passa in sopgubbarna och ge kaktusen till dem och på så sätt förhindra att mamma räddade den Anledningen till att ha den kvar??... Den kanske inte var heeeelt död tyckte hon... att den var grå skrumpen och sten hård och hade varit så i et par år såg inte hon som ett tecken
    Men du vet, växter är ju också människor.
  • Annanym
    Alemonia skrev 2009-06-04 11:49:21 följande:
    Nej, jag förväntar mig inga fina presenter men lite omtanke. Ett kort (med löftet om bilderna) hade gjort att jag inte alls på samma sätt upplevt honom som snål. (Presenten var alltså ett muntligt löfte om bilder som han skulle ha tagit eftersom han älskar att fota och vi får dessutom hämta de digitala obearbetade bilderna hemma hos honom med eget USB-minne.)Då vi mailade ut inbjudan länkade jag även till våran bröllopssida där klädseln stod som skjorta och byxor. Så för de som brydda sig men var osäkra fanns vägledning där.Jag vet inte hur det är i din bekantskapskrets men jag har fått lära mig att det är god ton att inte komma tomhänt till ett bröllop där det inte är kuvertavgift. Dessutom bör man klä sig fint och inte som när man ska ut till lekparken (dvs bekvämt och lätt oömt) såsom han gjorde.Nä, nu tänker jag inte försvara mig mer utan ser fram emot andras historier.
    Du behöver inte försvara dig alls, jag fattar hur du tänker tror jag. Tycker också det är snålt att erbjuda något man ändå skulle ha gett/gjort som present. Dessutom förvänta sig ohöljd tacksamhet för typ... ingenting.
  • Annanym
    sofanda skrev 2009-06-10 12:25:07 följande:
    Blev bjuden på middag hos en kompis en gång...Blev lite konfunderad när hon sa: vi lagar till oss och ni tar med det ni ska äta och dricka....Maken blev sur och köpte med pizza och läsk till oss och barnen, gissa vad kompisens barn ville ha...inte deras lagade mat i alla fall...Vi har aldrig blivit bjudna dit fler gånger och de har tackat nej när vi bjöd dem...
    Bra att ni fann er iallafall! Och skönt att slippa de snåljåparna.
Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2