Inlägg från: mayasmama |Visa alla inlägg
  • mayasmama

    örk tvätt - jag har tre knökfulla ikeakassar plus en överfull tvättkorg!! måste få tvättat det mesta innan vi åker

  • mayasmama

    va mysigt med massa växter på balkongen! Vi har paxat en liten planteringslott på gården, men de är inte klara ännu. tänkte inte vara så ambitiösa dock - ha rinte tid känner jag så det skall bli jordgubbplantor, örter och lite blommor vi kan plocka in.

    I israel finns ngt som heter "Louisa" som man också har i te som är supergott, ngn som vet vad det heter på svenska?

  • mayasmama

    hej på er...här är allmänt kaos - åker om en vecka och har totalt missat att skaffa pass till millie och till mig, eller missat har jag inte men inte tänkt på att det inte är så långt kvar. Massvis att fixa innan med jobb och så.

    Min mamma har till råga på allt hamnat på sjukhus efter att hennes magsäcksoperation orsakat jätteinfektionen pga läckage.. Det var ganska allvarligt men nu börjar hon bli bättre. Jag var och hälsade på henne i onsdags bara ,för jag kan inte åka upp med millie eftersom hon varit utsatt för vattenkoppor. hur som helst i torsdags sa on till mig att hon orkar bara ett besök om dan så att vi skulle dela upp det. I torsdags och igår var hennes syster där och i fredags min bror. Igår var hon dock tvungen att att upplysa mig om att en kusin till mig undrat om inte "hon ( min mamma) har någon egen familj som tänker hälsa på!" Jag blir så trött. vad jag än gör och hur mkt jag än gör så skall jag ALLTID ha lite dåligt samvete för att jag inte gör mer! Då var jag på passexpeditionen kl 9 igår morse för att sen laga lunch till familjen plus kompis för att sen åka till ridningen efter handla sen tvätta och sen åka och jobba ett par timmar, var hemma kl 23 igår kväll!!!

    skulle heslt vilja skrika ut min frustration känner jag - fick bli ett inlägg här istället!!!! bare with me

    tutim: Louisa är inte citronmeliss, bladen är mer långsmala och ljusgröna, men det finns ngt som heter verbena , undrar om det kan vara det?

  • mayasmama
    Yamit skrev 2009-05-25 14:23:59 följande:
    Louisa ar citronverbena pa svenska (star det i denna linken: www.shenet.se/vaxter/citronverbena.html och pa hebreiska: www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs12-Lamed/Heb...).Lite bilder: images.google.se/images&q=Aloysia+triph...Och du Mayasmama, ta inte at dig av allt folk sager. Du gor mer an vad en normal person klarar. Jag forundras over hur du alltid lyckas fa ihop allt i din stressiga, stressiga varld med jobb, barn och tyngsta ansvaret for familjen. Hoppas att din mamma kryar pa sig snabbt och att ni far det trevligt harnere.
    tack yamit! tänkte nog att det var verbena.

    min mamma är tyvärr inte bättre och kan få vara kvar på sjukhuset i 3 veckor! och hon får mig att känna mig som skit varje dag för att jag inte tillbringar all min tid där! Nu vill hon att jag skall be mina kompisar att komma och hälsa på henne, för hon behöver hjälp att ta sig ut och röka! Är inte det lite mkt begärt att mina kompisar skall åka och ta hand om min mamma. misstänker att hon säger så för att jag skall ha ännu mer dåligt samvete för jag inte är där!

    i morse skulle jag gå ner och hämta tvätt i torkrummet och upptäckte att ALLA min kläder är borta! ngn har stulit i stort sett hela min garderob, hade tvättat mängder både i tvättstugan och hemma som jag hängt ner! jag är helt fötvivlad! har vare sig råd eller tid att köpa nya kläder. Kläder är väldigt ångestladdat för mig och det är jättejobbigt att hitta kläder jag kan ta på mig och som jag inte känner mig som en fet ko i, så mina kläder betydde mkt för mig - banalt jag vet men så är det!

    orkar verkligen inte mer nu! känner mig faktiskt bokstavligt som att jag gått in i en väg! huset som sket sig, mamma, företaget, pengastress, trågboddhet, barnen ,allt allt! känner mig helt slutkörd - skall bli väldigt skönt att komma iväg ett tag!
  • mayasmama
    EllieMay skrev 2009-05-25 23:18:06 följande:
    Wow jag måste verkligen vara osynlig, dumt att starta en tråd som är inne på del 14 redan. Trodde alla judar var välkomna att delta och prata, men allt jag skriver verkar inte ens märkas
    svarar dig eftersom det förmodligen är mig du riktat dig till.

    När jag svarade ovan gjorde jag det allmänt till alla , tackade visserligen yamit men det var också för länken hon skickade

    uppskattar faktiskt ALL omtanke och läser allt! orkar dock inte riktigt bry mig om ifall jag sårar ngn på forumet, har nog med det IRL!

    ...och du, här är även ickejudar välkomna. Men visst vi är ett ganska tajt gäng, har hängt ihop här i över 3,5 år, men tycker nog att vi är bra på att välkomna nya.
  • mayasmama

    till ALLA: tack gulle ni för att ni bryr er!

    tyvärr täcker inte min hemförsäkring stölden, tydligen har jag ingen bra försäkring, har inget sånt där "drulle tilägg". och eftersom dörren inte var uppbruten - gäller inte försäkringen! Jag har väl lite pengar att köpa ngt nytt och så får det bli till att använda samma kläder om och om igen....

    följetongen med min mamma fortsätter; jag kommer absolut inte be mina vänner åka och ta ut min mamma, någon måtta får det va! igår kom hennes svårt cancersjuka väninna och hjälpte henne ut, men efteråt konstaterade hon att hon nog skulle kunna klara av att gå ut själv. Hon hade även sagt till min pappa att hon "tror att sofia har lite dåligt samvete för att hon inte är här hos mig" - ja det har hon ju sett till kan jag säga.Hon skall åka hem på permis men tänker då bo hos sin syster för där "blir hon minsann så ompysslad så att det som att vara på spa" . Ja ja jag VET att jag gör så gott jag kan och om det inte räcker så får jag nog bara skita i det och bita ihop!

  • mayasmama

    wow grattis till sömnen tili!

    våra grannar hade barn som aldrig sov heller och de började med ngra droppar, var säkert samma och det belv en enorm skillnad - man måste få sova annars blir man tokig!

    elliemay: fy vad obehagligt, både upplevelsen på stan och bokhyllan - egentligen borde du polisanmäla att du blev trakasserad.

    bara ett par dagar kvar tills vi åker och det känns som att jag kommer gå sönder av stress innan - så mkt att fixa !

    och i morgon är det shavout - jobb. då blir det: varmrökt lax, kall örtsås, potatisallad, grönsallad m pitakrutonger, bröd, smör och ost. till dessert: blintzes med färkost och jordgubbar.

    har köpt en del nya kläder men en del måste tillbaka igen för de passade inte så nu måste jag till stan igen- har inte tid!

  • mayasmama
    Tili skrev 2009-05-27 09:13:16 följande:
    Härligt att åka snart mayasmama! Stressa inte ihjäl dig nu. Skönt att koppla av när ni kommer ner.
    jag skall ta med mig "shantaram" den tjockaste bok jag sett tror jag och sen skall jag inte lämna sovrummet på en vecka - förutom för att gå till stranden då förstås!

    vi skall på bröllop på tisdag och sen på torsdag åker vi till eilat där ngra vänner hyrt ett hus och vi skall bada med delfiner - klyshigt men ngt jag alltid velat göra. - (det och åka till nordnorge och titta på späckhuggare,)

    det kommer bli underbart och tills dess är det bra att andas, andas, andas......
  • mayasmama
    Chaia skrev 2009-05-27 09:39:03 följande:
    Tili: Wow, vad skönt att hon sover. Hoppas att det fortsätter så! Sömnbrist är ju verkligen tortyr.Mayasmama: Jag blir bara argare och argare när jag tänker på dina stulna kläder. Vad är det för fel på folk??
    ja och jag kommer på mer och mer kläder som var i tvätten som nu är borta....vek massvis med tvätt igår och min hög var typ en femtedel av resten av familjens
  • mayasmama

    Nu har Millie fått vattenkoppor!!!! Vi skall flyga om tre dar! Vad gör vi? har inget avbeställningsskydd! och jag vill verkligen åka!!!

    Visste ju att det skulle komma då Ella hade det för tre veckor sen. Ngt bröllop lär det ju inte bli för min del! F##N - rent ut sagt. FAst vi kan ju ha tur; ella hade det ju lindrigt - fick koppor under två dar och sen kom det inga nya.

    Idag skall jag jobba hela dan och nadav är hemma, det är första gången Millie är sjuk och jag är inte hemma föränn sent i kväll, vet inte ens hur han skall kunna hämta Ella från dagis eller gå och handla!

  • mayasmama

    jag fattar inte hur allt kan komma på en gång.....har pratat med olika folk och en del tycker vi skall åka ändå och en del tycker jag skall boka om biljetten, man får tydligen åka 6 dar efter de slutat få koppor så det skulle betyda att jag tidigast får åka nästa torsdag och då missar jag även eilat då då kan jag lika gärna åka nästa helg när de kommit tillbaka igen.

    jobbade hela dagen/kvällen igår och har inte hunnit ringa flygbolaget och kolla vad som gäller. Millie vaknade när jag skulle gå och lägga mig igår så jag kom isäng vid 3 tiden och var uppe igen kl 6 så idag är ingen bra dag att fatta massa beslut känner jag.

    nu hälla i mig en tredje kopp kaffe och sätta igång!

  • mayasmama

    hej pa er! ar i Israel!!

    vi var faktiskt sa fracka att vi akte ner i sondags kvall i alla fall. Hon hade inte fatt ngra nya koppor pa over tre dygn! for ett exakt ar sen var mina vanner i samma sits sjalva och de akte , jag sa da att jag inte skulle aka men det ar ngt helt annat nar det ar en sjalv som maste fatta det beslutet, hur som helst nu ar vi har och det ar underbart!!!

    jag fortjanar semester!

  • mayasmama

    hej på er! är hemma igen från en fantastisk semester i israel

  • mayasmama

    Hej tili, håller med att tråden är lite väl lugnt nuförtiden . Jag har ju blivit helt facebookig själv och sen är det ju som du säger sommar och då bnrukar det bli lite lugnt.

    Jag är hemma själv varje dag med alla tre barnen nu för nadav jobbar hela juli när dagis är stängt - himla bra planering från hans sida!! Börjar bli lite trött på barnen faktiskt - hade tyckt det var superskönt att vara utan dem i tre veckor - fast hade nog längtat ihjäl mig fast njutit av ensamhetetn ändå!

    hej hej

  • mayasmama
    elims skrev 2009-07-20 09:56:10 följande:
    TiliVi firar 1-årskalas idag! (för andra gången förra vad hans judiska datum)Boken blev superbra Jag är jättenöjd med resultatet fastän det tog 9 dagar för att få hem boken ist för 5-7 som de skriver på sin hemsida.
    vi firar 3-års dag för Ella idag - visste inte att de var födda på samma dag! Grattis!
Svar på tråden Hey Jude! Del 14