Inlägg från: nötskrikan |Visa alla inlägg
  • nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Lova har sovit hela natten i egen säng och Saga har ätit ett par gånger och sen sovit, gissa om jag är på gott humör! Dessutom lite svalare väder så förhoppningsvis går det bra att gå på sommarfesten på dagis med lillan, hoppas bara det inte blir regn. Har inget regnskydd till vagnen.


    Kostar drygt 200 kr mer om man väljer 9-14 eftersom barnet får lunch tre dagar då. Lunchen kostar säkert så mycket...


    spacebeare: Skönt att få lite mer timmar på dagis, kanske behövs med två små. 8-14 är precis de tider jag skulle välja om jag hade ett val.
    Poolvattnet räckte till att vattna hela trädgården, fick gå med hink eftersom poolen stod uppe på altanen. Lova hjälpte till att tömma poolen, hon bar vatten i en sandlådespade

  • nötskrikan
    Michayla skrev 2009-06-02 09:17:38 följande:
    får ni betala olika på dagis???vi betalar 1250 tror jag för 40 timmar men oftaste e han kanske 20 timmar per vecka. nu i sommar får vi betala 2 månader då han inte e där.. så fult!!
    Jag har ju precis gått på föräldraledighet med lillasyster så då får Lova bara vara 15 h på dagis. 9-14 tre dagar kostar 1050 kr eftersom lunch ingår, 8-11 fem dagar kostar 840 kr. Det är inte så mycket pengar egentligen, mest löjligt att de tar 210 kr extra för tre luncher.
    Vi får också betala 12 månader per år även om Lova inte är där på sommaren och fast dagis är stängt i juli. Måste komma ihåg att ställa lillasyster i kö förresten, hoppas få plats på samma dagis nästa höst.
  • nötskrikan
    Michayla skrev 2009-06-02 10:23:53 följande:
    NÖSKRIKANmen har ni inte syskonförtur???Vi har sökt annat dagis till mio till hösten.. eftersom vi flyttar snart.. hoppas han kommer in fort.. sen har jag hört att det e 3 månaders uppsägning på dagis.. hoppas man inte får betala dubbelt då..
    Ska finnas syskonförtur här men det innebär tydligen inte att vi har förtur till samma dagis?? Utan bara förtur till dagisplats inom kommunen...

    Måste hämta på dagis nu! Sen...
  • nötskrikan

    Blev sommarfest i regnet, barnen sjöng och alla föräldrar knuffades för att få stå längst fram och filma. Jag tyckte jag var duktig som tog med en kamera, funderade inte ens på att filma. Var ingen som hade lust att visa hänsyn så äldre syskon och kortisar (=jag) stod längst bak och försökte se nåt.

    Hoppas ingen såg att Lova hade stövlarna på fel fot och ketchup på näsan.

    Fick höra att en av Lovas kompisar som är prematur och därför 06:a istället för februaribarn ska flytta till storbarnsavdelningen i höst. Föräldrarna var inte så glada, han är ju jämngammal med Lova och började dagis tillsammans med henne. Alla de andra barnen som byter avdelning har gått på dagis ett år längre och känner varann.

  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-02 19:57:35 följande:
    tråkigt med regnet å även att vuxna människor skiter fullständigt i vem som står bakom en.Ska alla 06:or börja på den större avdelningen lr så det e därför han måste med? för här vet jag att de brukar tänka längre en vilket år dom är född de brukar tänka på barnets utveckling och hur redo de är för omställningen, det gjorde dom iaf när syrrans grabb var yngre för han blev kvar lite längre eftersom han va lite seg i sin utveckling i samband med sjukdom.Har inte föräldrarna något att säga till om? Iof så ser väl personalen om nån om barnen är redo för att flyttas över men som sagt ja hoppas att dom inte bara tänker på årtal.
    Alla 06:or flyttas. Lova och flera andra som är födda i januari och februari 07 får vara kvar ett år. Tror inte föräldrarna har haft nåt att säga till om och han är likadan som Lova på dagis - alltid glad, lätt att ha att göra med. Misstänker att de båda lätt försvinner i mängden och inte får så mycket uppmärksamhet. Fast det kanske är bra att vara yngst på avdelningen för stora barn, kanske blir mer uppmärksamhet då? Jag har ingen aning om hur det fungerar, kommer kanske att bli jättebra. Tråkigt bara att det inte känns helt ok för föräldrarna.
  • nötskrikan

    God morgon, jag har börjat dricka kaffe på morgonen eftersom jag är så trött. Har aldrig druckit kaffe på morgonen förut. Det regnar här och ska visst fortsätta hela veckan, måste fixa regnskydd till vagnen.

    beavies, blir säkert jättebra med några timmars utelek för Ian och bra träning för er båda inför dagisstarten.

  • nötskrikan

    Lova har kommit igång ordentligt med att leka att dockan är hennes bebis, hon är iväg och byter på dockan på skötbordet för dockan har bajsat IGEN

  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-03 21:05:24 följande:
    Idag har vi träffat Irmas nyfödda kusin (3 dagar gammal) Irma älskade den lilla bebisen och skulle ha han i knä och pussa på han, hon hjälpa mig även att byta bajsblöja, så d blir kanske hon som sköter blöjbyten här hemma till hösten Hoppas hon är lika tillåtande och glad när hon får en egen bebis men det e ju helt klart en helt annan omställning så det blir säkerligen en jäkla skillnad, men hon slår kanske inte bebisen iaf
    Ååh vad mysigt med bebis!
  • nötskrikan
    Michayla skrev 2009-06-03 18:26:30 följande:
    sugen på att köpa några sommar klänningar.. men jag e sååå snål... har ni handlat nya sommarkläder???
    Jag har faktiskt handlat en del men inte nån klänning, prövade en men såg inte klok ut i den. Tycker det är svårt med klänningar. Ska på bröllop snart så jag måste ut och leta klänning, hittar du nån bra så tipsa gärna
  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-03 21:34:41 följande:
    ja verkligen, men en sån har ju du hemma som du kan nosa på lr börjar hon kännas stor nu?
    Hon sover i min famn just nu så jag nosar på för fullt. Men ja, hon börjar kännas stor och tiden går så fort så fort.

    Vad har du köpt för sorts klänningar då? *nyfiken*. Jag är så knäpp att jag inte trivs med storleksökningen som amningen medför på en viss del av kroppen och då är det svårt att hitta klänningar. Vill inte ha urringat.
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd