Inlägg från: cirkel |Visa alla inlägg
  • cirkel

    Minnas XII

    BF-listan:

    JJ: Olivia 2009-02-04 BF+14 BF 21/1, Vikt 3725g, längd 50 cm

    FISK: Olivia 25/12 v34+5, BF 30/1, Vikt 2090g, längd 45cm.

    Cirkel: Sofia 14/2 BF 16/2 vikt 3435 g, längd 52 cm

    Joffe: Eddie 20/2 BF 23/2, vikt 4385 g, längd 55 cm

    Essi: Luna 27/3 BF 2/4 vikt 3395 g, längd 49 cm

    Öz kille 13/3 , BF 2/4, vikt 2910 g, längd 49cm

    Kun: 12/6

    Förväntan:2/7

    Rossy: 14/7 kille

    Serendipity: 17/7 tjej

    Meleah: 25/7 kille

    Nafrung: 20/9

    Maja under eken: 25/9

  • cirkel

    Joffe: Vad du jobbar och sliter!!! Sofia verkar inte ha fått något från sprutan, även om hon skrek ngn minut när hon hade fått den.

    Rossy: Javisst är det kämpigt att vara gravid den sista tiden... Jag kände mig så oerhört otymplig och klumpig, det var svårt att komma upp ur soffan och jobbigt att vända sig i sängen.

    Här är lite intressant läsning om bla 2-årstrotsen:

    www.vimedbarn.se/trotsaldern.html

    www.growingpeople.se/templates/Page.aspx

    www.familjeliv.se/Forum-3-168/m42104759-1.html

  • cirkel

    Ett annat tips: För er som vill sälja eller köpa begagnade Ikea-grejer är det gratis att annonsera här till 1/8. www.iloveikea.se/

    Jag har lagt ut lite grejer och det var faktiskt en som ringde och frågade om en sak inom en timma! Fast än har inget blivit sålt.

  • cirkel

    Grattis Tim! Spännande med 2-årsdag nu när de förstår så mycket mer.

  • cirkel

    Grattis Helmer och Amanda! Nu duggar det tätt med födelsedagar!

    Grattis Naffe!!!

    Vi har en väldigt ledsen E här nu som vaknade och grät. Undra om hon har ont någonstans (växtvärk?) eller om hon drömt mardrömmar...

    Annars har dagen varit bra, trots att måndagar är de jobbigaste iom att jaghar hand om båda barnen själv hela dagen. Det känns att tålamodet är slut när T kommer hem och det är skönt att lämna över ansvaret över åtminstone ett barn på honom när han kommer hem.

    Maja: vad är en ar?
    Jag har inte hunnit fundera så mycket på födelsedagspresenter till E... ÄR väl dax nu kanske. Jag har för mig att jag hade kommit på ngt, men kommer inte på det just nu.

    Sandlådan är poppis men hon ska äta sanden ibland, på pin kiv tror jag.

  • cirkel

    Just det ja, förberedelser...
    Det var inte så mycket förberedelser här heller. Tvättade och bäddade spjälsängen, köpte några neutrala varmare kläder eftersom Emma föddes på sommaren, så vi hade inga långärmade småkläder. Vi var ju inte heller helt säkra på att det var en tjej...

    Joffe: AC'n, den har vi haft problem med också. Dessutom har vi lämnat in den 3-4 ggr (=svindyrt) och de har inte hittat felet, så nu skiter vi i den. Vi får klara oss utan och så köpa ny bil ngn gång.
    Hoppas att L klarar sig från sjukdom.
    Vattenkoppor verkar gå, iaf har 2 familjer som jag känner det nu, men de känner inte varandra.
    T har nog inte haft det, så jag funderar på om det är bäst att vaccinera honom eller inte? Annars får jag v'l 3 sjuklingar att ta hand om när det blir dax för vattenkoppor...

    Är det förresten ngn som har klurat ut vad tejpen på baksidan av up and go-blöjorna är till för?!

  • cirkel

    Kun, Seren & Essi: Kul att se er!

    Sofia har blivit stora tjejen nu, hon har vänt sig från rygg till mage en gång och grejar med babygym och leksaken på babysittern. Hon har börjat jollra mer och är en riktig solstråle. ♥

    Gbg-träff vore jätteskoj!!! Skulle vara jätteroligt och spännande att träffa alla barnen (och mammorna också så klart!) !

  • cirkel

    Essi: Hur är det med Luna nu? Har hon blivit lugnare? När släppte det med Mio?

  • cirkel

    Essi: Vad tråkigt och jobbigt. Då borde det väl släppa snart iaf. Hur länge får Mio vara på dagis nu? Här är det ju bara 15 timmar som man får och Emma gillar jättemycket att vara där.

    Ja, det är otriligt vad tiden går!
    Emma har förresten kommit in på det närmaste dagiset och börjar där efter sommaren! Jag är bara lite orolig över hur inskolningen ska gå nu när hon är lite mammigare. Men när hon kommer till dagis nu så är hon ivrig att komma in till de andra. Idag tog hon frökens hand och sa gå in. Tittade sig inte om alls efter mig.
    Förra inskolningen gick ju toppenbra utan ngn gråt alls så jag hoppas att det går bra denna ggn också.

    Titta här: www.alltombarn.se/bebis/sveriges-barnlakare-varnas-for-anna-wahlgrens-metoder-1.25745

  • cirkel

    Jffe: Pooträningen går inte så bra här heller. För ett år sedan bajsade hon på pottan varje morgon, nu kissar hon på pottan ibland men inte varje dag. Har blivit lite bättre det sista, men innan dammade pottan igen totalt.

    Förväntan: åååh, vad fint med en röd vagn!!! Har ni fått reda på vilken sort som finns i magen? Eller har ni någon känsla för vad det är?

    Maja: Hoppas att du mår bra nu!

    Kun: Det går säkert mycket snabbare denna gången! Håller tummarna för en fin upplevelse. Vet ni vad som finns i magen? Eller gissning?

    Idag har vi grejat i trädgården, grillat och tagit en promenad till en lekplats. Emma älskar att åka rutchkana. Sofia är förkyld, vill äta varannan timma och spyr ner mig totalt efter maten eftersom hon är förkyld...

Svar på tråden Minnas XII