• Joico

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    En Facebook grupp Barnsäkerhetens år, tror jag den heter.


    Cecci78 skrev 2009-07-11 23:10:32 följande:
    vad var det för något på facebook ni länkade till för ett tag sedan?
  • Joico

    Nja, en bilbarnstol går ju inte/får inte luta så jättemycket. Aktas Duoflex har (vet inte om andra modeller) ju en mätare som visar hur mycket stolen får luta, väldigt smart. Att barnets huvud åker fram är väldigt vanligt, det finns ju t.o.m en ny produkt för problemet
    Jag har nog inte heller läst något i någon bruksanvisning för resp. stol vilken vinkel som rekommenderas för just den stolen, men allmänt så gäller det jag skrev tidigare


    TheMother skrev 2009-07-11 22:41:41 följande:
    Får kolla i morgon vad det kan tänkas vara för vinkel på stolen som den är nu. Han har åkt fram med huvudet när han somnat men han har också bara tippat åt sidan med huvudet. Nu har vi dock införskaffat ett sovstöd och han sover bättre i stolen efter det.I och med att han även åkt framåt med huvud när han somnat så borde väl inte stolen vara för mycket lutad bakåt då iaf?I bruksanvisningen för stolen så står för övrigt inget om vilken vinkel som är att rekommendera heller.
    Ingen fara!! Vi tycker nog alla här att det är kul att hjälpa till det här är ju vår hobby
    TheMother skrev 2009-07-11 22:42:25 följande:
    Glömde tacka er för att ni tar er tid att svara! Så, tack så mycket för svar
  • Joico

    *applåder*


    Cecci78 skrev 2009-07-12 09:17:00 följande:
    oki, jagh ar äntligen skaffat facebbok nu
  • Joico

    Är det Brio Zento du har? Den är bakåtvänd till 25kg. Den får användas framåt från 15kg till 18kg, men det behöver man absolut inte göra. Du kan fortsätta ha henne bakåtvänd i Brio Zento till hon väger 25kg (eller till öronen är i kant med toppen på stolens ryggstöd)

    fia jimmy skrev 2009-07-12 19:40:03 följande:


    Hallå!Jag har en bilstol från BRIO som man vänder när barnet väger ett X antal kilo. Kommer inte ihåg exakt hur mkt. Men vår dotter väger mer än så.. O jag vill inte vända stolen.. Vad gör jag?? Köper en ny?
  • Joico

    *tar åt mig äran* tack!

    Recaro är ett känt märke som främst tillverkar sportstolar till bilar. Som bilbarnstolar är dom inte lika kända dock, men jag tvivlar inte på att dom gör dåliga stolar! Däremot finns en nackdel med Isofix - de klarar nämligen bara 18kg...


    Mars2007 skrev 2009-07-12 22:34:07 följande:
    Vilken bra tråd!!Har inte hunnit läsa igenom hela tråden ännu så jag är lat och frågar.. Är det någon av er som känner till bilstolsmärket "recaro"? Funderar på att köpa en nu när lillebror ska byta ut babyskyddet. Har en acta graco cosmic comfort till storasyster. Har tänkt ha den framme och den nya bakom (v70). Anledningen till att vi funderar på det är märket är att de har isofix - verkar vara dem eller britax som har en varsin modell med isofix. Sedan har jag hört att det skulle vara bra med isofix därför vill vi ha det. Men med tanke på vad som skrivits här så börjar jag fundera på om det är mindre säkert med det (trodde det var tvärtom). För är det mindre säkert får vi nog tänka om!Än en gång - vilken bra tråd!!
  • Joico

    Risken för felmontering är ju nästan obefintlig med Isofix, så det är ju bra!
    Om han går över gränsen på 18kg så har ni ju Cosmicen som klarar 25kg i framsätet (18kg i baksätet).

    Man måste ju absolut inte byta stol bara för att barnet är fyra år, så klarar hon vikten är det ju bara bra om hon kan sitta längre än så! Britax Two way och Multitech har längst ryggar. Är hon lång? Cosmicen har ju "normallång" rygg


    Mars2007 skrev 2009-07-12 22:51:24 följande:
    Tack för ditt svar!Jo, det är lite sämre med 18 kg men om det är "säkrare" med den plattan så köper jag det. Visst det blir kanske någon extra stol men då får det bli det!! Dottern är ingen tjockis så man får väl förutsätta att lilleman kanske inte heller blir det. Hon är snart 2,5 år och väger omkring 12 kg så då borde vi åtminstone kunna ha den till lilleman blir 3-3,5 och då är dottern över 5 och lär behöva en ny stol.. eller vad tror ni? Eller ska man kanske låta honom ta över gracon och köpa en större till dottern som hon kan ha längre? Typ britax är det väl som pratat er varma om här eller?
  • Joico

    Så det blir en isofix-stol till lillebror och storasyster får ha kvar sin cosmic? Det låter som ett bra beslut hursom

    Du är så välkommen hoppas du finner något mer av intresse här


    Mars2007 skrev 2009-07-12 23:48:58 följande:
    Har gått och velat hit och dit om hur man ska göra! Nu känns det som ett lättare beslut att ta! Dottern är normallång, dvs omkring 90 cm nu så hon lär kunna sitta i de med "normalrygg" ett tag till.Kommer säkert på mer eller om jag lär mig något som kan vara av intresse så kommer jag tillbaka - kommer oavsett att fortsätta följa denna tråd med stort intresse!
  • Joico

    Japp... mkt udda. Jag har också mailat.


    Cecci78 skrev 2009-07-13 21:10:41 följande:
    men vänta nu, är det 3-punktbälte i den?
  • Joico

    Du har missförstått Det är bakåtvända stolar med Isofix som bara klarar 18kg. Framåtvända stolar klarar mer eftersom de är gjorda på ett helt annat sätt och för en annan ålder- och viktgrupp


    Tant Green skrev 2009-07-13 22:10:39 följande:
    Vad är det för mening med Britax KidFix (framåtvänd med isofix-fästen, ska funka upp till 36 kg) om inte isofix-fästena i bilen klarar mer än 18 kg? Eller har jag missförstått alltihop??
  • Joico

    Nejdå, inte fästet i bilen utan .. ptja, fästet på stolen, skulle jag gissa. Men det är alltså olika beroende på vilken åldersgrupp stolen tillhör. Det är ju inte samma konstruktion etc.


    Tant Green skrev 2009-07-13 22:27:27 följande:
    Jaha, jag trodde det var själva fästet i bilen som bara tålde 18 kg!
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!