• Joico

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    Om det på vuxna medför whiplash, vad gör det då inte på barn.....

    Dög mina faktalänkar eller?


    Black roses skrev 2009-07-05 12:08:00 följande:
    Som sagt, du hävdar faktiskt i din egna ts att dagens bilar är hårdare och farligare, då de genererar fler rygg och nackskador, så nej, där har du inte använt dig av fakta.. Jag kopierade dina egna ord så du ser exakt vad jag menar.. Det var överhuvudtaget inget med bilbarnstolar med i den delen.Men vet ni? Då fanns långt ifrån så många bilar som nu, vägarna såg annorlunda ut, trafiken var annorlunda. Det går inte alls att jämföra. Har man dessutom en nyare bil idag så är den faktiskt farligare vad det gäller nack-och ryggskador. Anledningen är att karossen är hårdare, för att bilen inte ska bli mos, men det gör istället att kollisioner blir väldigt stumma (vilket på vuxna medför whiplash)Sen ett litet tillägg, en sak som har förbättrats på vägarna är just hastigheterna, de har sänkts.. Och skillnaden med mjuka o hårda bilar som de var förr, är just att förr dog du, idag har du en chans att överleva..
  • Joico

    Kopiera hela långa länken och klistra in i webbläsaren


    thecarseatlady skrev 2009-07-05 21:41:41 följande:
    "sidan du söker finns inte" får jag fram....Har själv en precis lika stor 2-åring och vill gärna se bilden. :o) Kanske du kan lägga in den i bildtråden i stället?
  • Joico

    Nä inte alldeles kanske, men det är ju verkligen på gränsen.. dumt att vara på marginalen. Se till att klippa sönder den riktigt Nej det är dumt att låna ut sina egna nya stolar faktiskt.. hmm, kanske finns det någon lite nyare och helare stol du kan få tag på


    Cecci78 skrev 2009-07-05 21:44:43 följande:
    jo jag ska göra det. alldeles för gammal är den ju inte om det är max 10 år som är rek. men att den har en spricka känns ju inte säkert, får bli att åka till tippen med den. Jag har dock fått frågan ett par gånger om att låna bilstol och jag är inte så pigg på att låna ut våra egna ganska nya stolar för jag är så rädd om dem så det hade varit bra med en extra stol att låna ut om det skulle behövas.
  • Joico

    Tummen upp för thecarseatlady


    thecarseatlady skrev 2009-07-05 21:54:03 följande:
    Är nog med redan! ;o)Och här också; www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=9319408923www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=107716850160www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=5082203682www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=2367009201Med flera... ;o)
  • Joico

    WOW kanon!!! Hoppas det blir något riktigt bra, Finland verkar behöva det


    thecarseatlady skrev 2009-07-05 22:20:51 följande:
    Wohooo!!! Jag har tagit kontakt med Robert Bell på Säkerhetsbutiken och han ska nu kolla med sina vänner på Folksam om de ev. kan göra något för att hjälpa mig sprida budskapet om bakåtvänt åkande till föräldrar här i Finland!! Är sååå glad!! :o)
  • Joico

    Det är just därför vi gör inläggen om gamla stolar på Blocket.......


    Black roses skrev 2009-07-06 11:21:24 följande:
    Min son är en 01.a och då var detta mönstret och dessa färger populära.. Ett litet tips till er som pratar bilbarnstolar/babyskydd.. Tänk på att plasten i stolarna inte får vara äldre än 7-8 år.. Detta för att sen efter dessa år på nacken, blir plasten torr och skör, detta innebär en sämre hållbarhet, kanske tom livsfara för de små knyttena som färdas i stolen... OBS Detta syns inte på ytan, så tyvärr går det inte att se om plasten är dålig, samma gäller ju foamen som finns i stolen..M G
  • Joico

    Det finns inga "bevis" för att en ena skulle vara bättre än det andra, det beror bl.a på föraren och vilken sorts olycka man ev. är med om.
    Det låter ytterst konstigt att dom ska koppla ur alla krockkuddar, någon annan som hört det?
    Men svar på din fråga: det går alldeles utmärkt att ha i baksätet, ett plus att någon sitter bak med henne.

    lilla mej skrev 2009-07-07 16:07:02 följande:


    hoppar in med en liten fraga, ar det viktigt att en bebis ar placerad i frampassagerar satet eller gar det lika bra i baksatet? finns det nagon information om detta? Jag trodde att det var ett maste att ha bebisar i framsattet, men nu sager folk till mig att det inte spelar nagon roll om det ar fram eller bak satet. Grejen ar den att var bil maste in till verkstad for att koppla bort krockkuddarna, och stanger de av dem sa stanger de av alla kuddarna. Sa folk tycker det ar battre att ha bebisen bak och behalla krockkuddarna fram. Jag kor aldrig sjalv med bebisen sa det blir att jag eller nagon annan sitter bak med henne.
  • Joico

    Vad har ni för bilbarnstol?

    lilla mej skrev 2009-07-07 16:32:46 följande:


    det beror nog pa vilken bil man har marke och arsmodell hur det funkar med krockkuddarna, men pa var var det sa att de var tvugna att stanga av dem helt. Vilket vi helst inte vill, sa ar det ok att ha bebisen bak, vilket jag var orsker pa sa later vi helst krockkuddarna vara pakopplade. och det verkar ju som att det gar bra att ha henne bak.
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!