ris som stått framme?
Jag glömde min stora gryta med ris framme imorse, det var nykokt och skållhett kl 08,30 och då ställde jag det åt sidan, kan jag äta det nu?
Jag glömde min stora gryta med ris framme imorse, det var nykokt och skållhett kl 08,30 och då ställde jag det åt sidan, kan jag äta det nu?
Ja om det inte har torkat ihop helt och hållet
Var det lock på? Jag tror inte att det ska vara någon fara. Det torkar väl bara lite isf. :)
jo det ska du kunna äta det ska inte vaa någon fara,
finns ju dom länder som har riset stående över natten för det ska smaka bättre
Ja ät du, du märker när du inte vill ha maten, det är överreklamerat att inte äta, du vet ju inte hur det gör på restuarangerna
Jag äter dagen efter ibland om det haft lock på. Luktar det ok så smakar jag, smakar det ok så äter jag. Som det är i ditt fall att det kokats imorse hade det inte varit några tveksamheter.
har du vågat äta maten
Jag åt det! Tack det smakade så gott så!
va bra och ingen sjuka än då ha ha ha, mums jag vill också ha, hungrig
Jag har 2 killkompisar som kokade en stor gryta ris på måndag och sedan åt de det alla 5 arbetsdagar den veckan. Och grytan stod på spisen i rumsvärme hela veckan. JAG hade aldrig gjort det men upp till en natt om det luktar o smakar ok så! Finns ju massa andra saker man äter som ligger i rumstemp o det borde vara jämförligt - bullar, bröd mm
Finns ju risk för sånt här:
http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/bacillus-cereus-matforgiftning/
även om jag själv aldrig blivit sjuk av ris, vad jag vet.