Inlägg från: susannemalmö |Visa alla inlägg
  • susannemalmö

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    De flesta föräar ser nog till barnet. Men hur kan du få för dig att du vet bättre än föräldrarna vad som är bäst för deras barn?


    bondi skrev 2009-05-30 21:34:17 följande:
    Nej, som sagt. Har man inget val så har man inte. Trist tycker jag... För det lilla barnet. Men jag är blödigare än genomsnittet det har jag fått erfara. Ser alltid till barnet o inte till situationen.
  • susannemalmö

    Áhh, jag trodde att ni hade pratat om det eftersom det var så viktigt för dig och att du hade svårt att förstå hur andra tänkte. Men visst, det kanske är lättae att omdgöra sig över andra än sin man...


    FruStolpe skrev 2009-05-30 21:37:48 följande:
    Du får väl fråga honom!
  • susannemalmö

    ondgöra..


    susannemalmö skrev 2009-05-30 21:40:44 följande:
    Áhh, jag trodde att ni hade pratat om det eftersom det var så viktigt för dig och att du hade svårt att förstå hur andra tänkte. Men visst, det kanske är lättae att omdgöra sig över andra än sin man...
  • susannemalmö

    Hade jag varit sambo eller gift hade jag tyckt det var mycket bättre att båda jobbade fast bara halvtid. Då får barnen tid med båda föräldrarna iställt för att ha en pappa som måste jobba hela tiden för att kunna finansiera att frugan ska gå hemma.

  • susannemalmö

    Enligt dig ska ju barnen vara med sina föräldRAR, jag tycker det är konstigt att männen i familjer där barnen är hemma länge inte verkar dela fruns behov av att vara hemma med barnen.


    FruStolpe skrev 2009-05-30 21:47:00 följande:
    Varför har jag svårt att förstå hur andra tänker?? Jag skrev ner det jag OCH MIN man tycker är rätt. Bra för dig och din familj att du inte missat nåt med ert barn. Men jag kan slå vad om att många missat en hel del och fått höra om det när de sökt barnet.
  • susannemalmö

    Fast nu mende jag ju mer de familjer där mamman går hemma i några år, de har ju tydligen råd att leva på en inkomst.


    Queen70 skrev 2009-05-30 21:48:39 följande:
    Då har man ju fortfarande bara en inkomst, vilket är rätt svårt för en familj att leva på tyvärr.
  • susannemalmö

    Ja, det är ju inte så konstigt när det är mammorna som tar ut nästan all föräldrarledighet, är hemma flera år med barnen och vabbar mest...


    bondi skrev 2009-05-30 21:53:08 följande:
    Ofta mannen drar in högre inkomst.. Ganska enkelt.
  • susannemalmö

    Fast om ni båda jobbade hade ni ju knappast behövt jobba 100 procent för att få ihop till en inkomst, hur får du det till att de bara kommer träffa er några timmar på kvällen?
    Jag är ensamstående och min dotter går mellan 19-25 timmar per vecka så jag tror knappast att ni skulle behöva ha dem på förskolan mellan 7-17 varje dag om båda jobbde.


    FruStolpe skrev 2009-05-30 21:58:30 följande:
    Jahaa... Men vi tycker att våra barn har det bra med att vara med mig på dagen. Bättre än att de ska vara med nån dagisfröken på dagarna och sen bara ha kvällarna med oss föräldrar. På vårt sätt har de iaf en förälder som de får vara hemma med på dagarna.Men antar att du då tycker att det skulle vara bättre att de träffar oss båda nån timme på kvällen och på helgerna. Ok!
  • susannemalmö

    Jag har inte missat något av min dotters utveckling. Allt är inte svart eller vitt, man måste inte ha dem där mellan 7-17 bara för att de är inskolade på förskolan.


    bluedabade skrev 2009-05-30 22:01:37 följande:
    Det handlar väl inte bara om att det skulle "bli nåt fel" på barnet. Det tror jag heller inte det blir. Men som förälder... vill man missa en så viktig tid i barnets ålder. Att få se alla framsteg o utvecklingen? Skulle jag inte för alla pengar i världen vilja göra. Måste ju få se och följa mina barns utveckling till punkt o pricka. Skulle aldrig vilja få det berättat för mig av dagisfröken..
  • susannemalmö

    Men du hde ju kunnat jobba extra på helgerna eller lite i veckorna så kan din man gå ner i tid och på så sätt få mer tid med sina barn eftersom han nu gärna vill det.


    bondi skrev 2009-05-30 21:57:19 följande:
    Min man tänker i sista hand på sig själv. Han hade offrat ena handen för att få byta med mig. Men med tanke på att hans lön är dubbelt så hög som min ungefär så ser vi inget alternativ. Jag ser det absolut inte som att jag lever på ngn annans inkomst, han är ju min man, vi är ett. Men det är så vi lever i VÅR familj.
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?