• aspenbäck

    5 min metoden fungerar!!!

    Vill bara skriva av mig lite, har haft världens krångel med våran snart 11 månaders lillkille att somna. Han har inte kunnat komma till ro på ngt sätt och jag har hållt på att vela fram och tillbaks med honom, han har fått ligga hos oss i sängen men inte kunnat somna, då har jag lagt honom i sin säng men inte där heller så har jag hämtat honom igen osv. Läggningen har säkert tagit 1-1 1/2 timme. Till slut fick jag nog och har stålsatt mig och kört 5 min metoden ( ca ) Första dagarna skrek han i vansinne, men somnade till slut, Igår gjorde han ett litet plutteskrik, men somnade och idag bara la jag honom ner i spjälsängen pussade honom och sa godnatt, och han min lille älskling somnade lugnt och tryggt för sig själv! Ville bara dela med mig
    Jag vet att 5 min metoden är omdisskuterad här på FL men för oss funkade det super bra. Det tog en vecka!

  • Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!
  • Apmor2
    linda6 skrev 2009-06-04 16:01:24 följande:
    tack va skönt...då kanske det är ok om man låter han gråta nån minut för att man sitter på toa...tänkte så soc inte hinner komma=)
    det e lungt, tror soc inte skulle höja på ögonbrynet för att ett barn råkat somna gråtandes

    Min son hade en period då han somnade så fårt man gick in i toaletten, det kanske var misshandel att lära honom att somna på sin säng istället för på toan
  • Apmor2
    Mieria skrev 2009-06-04 16:03:35 följande:
    Ja det måste man. När de kan förstå det själva! Inte när de är nyfödda!
    ok var har du fått det ifrån?
  • Mieria
    Apmor2 skrev 2009-06-04 16:04:59 följande:
    det e lungt, tror soc inte skulle höja på ögonbrynet för att ett barn råkat somna gråtandes Min son hade en period då han somnade så fårt man gick in i toaletten, det kanske var misshandel att lära honom att somna på sin säng istället för på toan
    Nej men de skulle höja på ögonbrynen om någon berättade att en mamma varje kväll lämnade sitt spädbarn ensamt och vägrade gå in i samma rum som barnet när det grät. På allvar.
  • clarens
    Meal skrev 2009-06-04 16:02:42 följande:
    Jag har inte varit mycket inne på trådar på Familjeliv och har tydligen inte fått med mig detta fenomen det skrivs om tidigt i tråden. Jag trodde detta var ett forum där man kunde stödja varandra och ge och få råd. Men jag måste säga att jag är chockad över innläggen ni skriver. Som utbildad och praktiserande barnpsykolog menar jag att det är många osakliga kommentarer som skrivs här och framställs som sanningar. Det finns många teorier om barnuppfostran och att framställa en av dem som sanning blir en ren omöjlighet. Och att sen komma med osakliga anklaganden om barnmisshandel blir rätt och slätt patetiskt. För mig framstår det som om det är många osäkra föräldrar med brist på impulskontroll som försöker rättfärdiggöra sina egna uppfostringsmetoder genom att anklaga andra föräldrar för de värsta saker. En förälder som har givit sitt barn den trygghet det behöver i de första månaderna för att veta att mor/far är där också när han inte ser dem, är enligt min mening i stånd till att värdera barnets läggrutiner. Och TS son är trots allt förbi den åldern då objektpermanens läres. Jag önskar inte att uttala mig om metoden, men att föräldrar använder sin tid till att anklaga andra i samma situation för barnmisshandlare på osakliga grundlag, det tycker jag är skrämmande.
    tycker jag också. att det är skrämmande alltså.
  • UllaBella
    Lindispindis84 skrev 2009-06-04 15:58:51 följande:
    Alla ni som låter era bebisar skrika, ni kanske låter de lära sig att skrika? Det sa nämligen min svärmor till mig när vi kom hem från BB med sonen. "Varför tar ni upp honom hela tiden, då får han ju aldrig lära sig att skrika. Jag börjar tro att han inte kan". Jag blev så chockad över att det finns folk som FORTFARANDE tror att det är bra för bebisar att skrika. Visst, hon är 50 år men det har absolut ingen betydelse. Det finns många kloka 50-åringar som har läst på lite om utvecklingen när det gäller barn. Men överhuvudtaget så blir jag bara ledsen över att höra folk säga att bebisar mår bra av att skrika lite.
    haha ja en sjuksköterska (!) på jobbet sa till mig när jag sa att mitt barn inte behöver ligga och skrika sig till sömns att det är minsann bra för lungorna att skrika!!!
    Jag frågade henne då om hon gått ner till lungmottagningen/avd. och pratat med personalen där om hennes kunskaper, för deras patienter kanske skulle må bra av att ligga och skrika då....
  • Mieria
    Apmor2 skrev 2009-06-04 16:05:53 följande:
    ok var har du fått det ifrån?
    Sunt förnuft! Man sliter inte ett barn ur livmodern och lämnar det i ensamhet. Det säger sig själv och behöver inte förklaras för en frisk människa.
  • Apmor2
    Mieria skrev 2009-06-04 16:06:00 följande:
    Nej men de skulle höja på ögonbrynen om någon berättade att en mamma varje kväll lämnade sitt spädbarn ensamt och vägrade gå in i samma rum som barnet när det grät. På allvar.
    men vem har sagt att man inte går in när barnet gråter? På allvar.
  • Mieria
    Apmor2 skrev 2009-06-04 16:07:25 följande:
    men vem har sagt att man inte går in när barnet gråter? På allvar.
    Fmm. På allvar.
  • Apmor2
    UllaBella skrev 2009-06-04 16:06:55 följande:
    haha ja en sjuksköterska (!) på jobbet sa till mig när jag sa att mitt barn inte behöver ligga och skrika sig till sömns att det är minsann bra för lungorna att skrika!!! Jag frågade henne då om hon gått ner till lungmottagningen/avd. och pratat med personalen där om hennes kunskaper, för deras patienter kanske skulle må bra av att ligga och skrika då....
    jag jobbar på lungmottagningen och kan helt ärligt säga att dom bara mår bra av att träna sina lungor, har inte haft ett endaste dödsfall på grund av att dom skrikit lite!
  • UllaBella
    Mieria skrev 2009-06-04 16:03:35 följande:
    Ja det måste man. När de kan förstå det själva! Inte när de är nyfödda!
    Ja, men varför ska de behöva skrika sig till sömns? Det ska väl vara en skön och avslappnad stund!? Jag sover oftast inte bra om jag gråter mig till sömns och vill ha min man nära och han inte är där. Barn har väl också behov av närhet, de är väl människor de också!
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!