• aspenb­äck
    Äldre 2 Jun 22:26
    27703 visningar
    724 svar
    724
    27703

    5 min metoden fungerar!!!

    Vill bara skriva av mig lite, har haft världens krångel med våran snart 11 månaders lillkille att somna. Han har inte kunnat komma till ro på ngt sätt och jag har hållt på att vela fram och tillbaks med honom, han har fått ligga hos oss i sängen men inte kunnat somna, då har jag lagt honom i sin säng men inte där heller så har jag hämtat honom igen osv. Läggningen har säkert tagit 1-1 1/2 timme. Till slut fick jag nog och har stålsatt mig och kört 5 min metoden ( ca ) Första dagarna skrek han i vansinne, men somnade till slut, Igår gjorde han ett litet plutteskrik, men somnade och idag bara la jag honom ner i spjälsängen pussade honom och sa godnatt, och han min lille älskling somnade lugnt och tryggt för sig själv! Ville bara dela med mig
    Jag vet att 5 min metoden är omdisskuterad här på FL men för oss funkade det super bra. Det tog en vecka!

  • Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!
  • Äldre 7 Jun 09:43
    Apmor2 skrev 2009-06-07 09:39:02 följande:
    ts pratar om en 11månaders alltså ett barn som snart är ett år inte ett spädbarn!
    Jag vet inte vilken ålder en "toodler" ska vara, men i Sverige delas yngre barn in i spädbarn/baby (0-1 år) och småbarn (1-3 år).
    Surprise - you´re not dead!
  • Äldre 7 Jun 09:49
    lövet2 skrev 2009-06-07 09:43:50 följande:
    Jag vet inte vilken ålder en "toodler" ska vara, men i Sverige delas yngre barn in i spädbarn/baby (0-1 år) och småbarn (1-3 år).
    ja inte små spädbarn.. från när man börjar röra sig själv är toodler (ville inte säga specifik ålder). och ts pratar om ett barn som snart fyller 1 så inget litet spädbarn. och som jag sa tidigare vi testade en sovmetod vid 6mån på min son, han var inte redo så vi backade och testade olika modifierade metoder tills vi hittade ett sätt som funkade. Men min poäng är den att folk inte misshandlar sitt barn för att dom inte bär det konstant och absolut inte för att man ej håller dom i handen tills dom somnar och att dom ej far illa av att gråta, vilket har varit mångas poäng.
  • Queen7­0
    Äldre 7 Jun 10:42

    Testa att googla eller nåt. Jag är ingen "länkare"'
    Tror du mig inte så får du söka information själv


    Apmor2 skrev 2009-06-07 07:56:03 följande:
    referera gärna till en forskning som påvisar samband mellan att barnet fått gråta när det var litet och problem i tonåren.. eller för den delen till någon annan forskning som visar att barnet blivit skadat för att det fått gråta vid några tillfällen när den var liten.
  • NiniMe
    Äldre 7 Jun 10:52

    Att man skulle få men senare i livet för man har fått skrika när man va liten tror jag verkligen inte ett skvatt på... Alla människor e olika o väljer själv hur man ska hantera saker i framtiden, man väljer själv att skylla på olika omständigheter.. Jag vet dom som har haft en lätt barndom som hela tiden skyller på diverse konstiga saker som e orsaken till att dom mår sååååå dåligt.. Sen vet jag dom som verkligen har haft en taskig barndom som borde må dåligt, som har gått vidare i livet och tittar inte bakåt utan ser framåt istället, och varför ska man skylla på föräldern hela tiden när ett barn växer upp och blir en egen individ som själv väljer sina vägar...

    Min son han var jättesvår när han va liten liten med sin sömn, skrek sig till sömns oavsett vad vi gjorde, jag höll han jag vagga jag hade han guppande i vagnen, ja tusen olika knep, och de va jättejobbigt att varje kväll hålla på med samma sak, så till sist gav jag upp, jag la min son i vår säng med mig och han fick skrika men jag fanns där ändå o trösta han hela tiden, och de gick lättare och lättare varje kväll, nu somnar han själv i sin säng...


  • Äldre 7 Jun 11:16
    Apmor2 skrev 2009-06-07 08:08:00 följande:
    läs det jag skrivit tidigare! finns varianter av det det är därför jag tjatat om vikten av att definera vad ni pratar om då det är fler än mig som pratar om varianter av 5mm (som man har läst under namnet 5mm och tror att det är det alla pratar om). Jag har skrivit utförligt och beskrivit vad den varianten jag använt går ut på (finns andra här på tråden som hade använt den oxå, som har suttit och försvarat sig mot er) och nä det går inte ut på att ignorera barnets behov snarare tvärtom!!
    Nu har jag ju inte läst hela tråden(det är en väldans massa sidor), men jag har läst TS och de senaste inläggen. Om du använder ett annat sätt än 5mm så heder åt dig isf. Jag har redan uttryckt min åsikt om den metoden här så jag tänker inte tjata. Förresten, kan det vara så att du menar toddler när du skrev toodler? Det är det engelska ordet för småbarn i 1-3 årsåldern. Ha en bra dag!
  • Äldre 7 Jun 11:21
    Queen70 skrev 2009-06-07 10:42:00 följande:
    Testa att googla eller nåt. Jag är ingen "länkare"'Tror du mig inte så får du söka information själv
    kommer man med sånna påståenden måste man komma med referenser, spelar ingen roll om det är på nätet eller ej, kan vara literära.
  • Äldre 7 Jun 11:25
    katja74 skrev 2009-06-07 11:16:06 följande:
    Nu har jag ju inte läst hela tråden(det är en väldans massa sidor), men jag har läst TS och de senaste inläggen. Om du använder ett annat sätt än 5mm så heder åt dig isf. Jag har redan uttryckt min åsikt om den metoden här så jag tänker inte tjata. Förresten, kan det vara så att du menar toddler när du skrev toodler? Det är det engelska ordet för småbarn i 1-3 årsåldern. Ha en bra dag!
    ibland när man skriver fort så blir stavningen inte den bästa (har fler stavfel) tycker det är tråkigt att man bara fokuserar på sådant. Och ja använder en variation av det, där det går ut på att lära sitt barn att sova ensamt men att ignorera barns behov (blev kallad misshandlare ändå) och ja det är många sidor men om man inte vill anklaga folk för sådant här i onödan tar man sig tiden att läsa det folk har skrivit.
  • Queen7­0
    Äldre 7 Jun 12:08

    Nej, det måste man inte (står det i reglerna?) Jag talar utifrån egen kunskap och erfarenhet och åsikter. Vilken chimpans som helst kan sitta å länka å googa i förbannelse, men jag ägnar mig inte åt detta, då jag anser att det gör debatten skittråkig. Inte heller läser jag andras länkar. Om det gör att du inte tar mig på allvarr så är det upp till dig. Men så funkar jag. Länkar inte av princip. (har kanske gjort det nån enstaka gång i ren frustration dock)


    Apmor2 skrev 2009-06-07 11:21:49 följande:
    kommer man med sånna påståenden måste man komma med referenser, spelar ingen roll om det är på nätet eller ej, kan vara literära.
  • Kya
    Äldre 7 Jun 13:18
    Apmor2 skrev 2009-06-07 08:04:02 följande:
    Innan du freakar ut läs det jag skrivit!! Och nej jag tycker inte man ska gå runt o bära ett barn hur mkt som helst! Mitt barns alla behov har blivit tillgodosedda trots att jag ej bar det dygnet runt och jag har hängivit mig totalt till min son sedan han föddes det ena utesluter inte det andra.. Du är less på en attetyd du hittat på i din paranoida hjärna, jag har aldrig sagt ngt om att ignorera barnets behov eller att jag springer runt o gör som jag vill medans mitt stackars barn ligger o gråter efter mig på golvet, LYSSNA/LÄS det man skriver och förstår du inte läs igen ..
    Om ditt barn inte behövde bli buren jämt så behöver man inte göra det heller. Men om ett barn behöver det för att må bra, så har inte behoven blivit tillgodosedda om man inte bär barnet. så dina meningar går inte alls ihop, om det är så att du har ett barn som vill bli buret.
    och så måste jag få fråga: vad är fel med att bära sitt barn, eftersom du tycker att man inte ska göra det?

    sådärja, paranoida hjärna? nu pratar du som att du känner mig, och vet hur jag är och resonerar. det är oerhört dumt gjort av dig.

    --

    Och jag anser definitivt inte att du har "hängivit dig totalt" åt din son om han har fått skrika sig till sömns, som du har beskrivit i något svar här efteråt.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • NiniMe
    Äldre 7 Jun 13:33

    Varför man inte vill bära sitt barn?? Ja för att de e tungt, man får kanske ont i ryggen av att bära hela tiden.... Ännu en sak man ska göra som förälder, vill barnet bli buret så ska de bäras, skit i dig själv för guds skull, har du skaffat barn så måste man väl förstå att de innebär uppoffringar*ironi*


Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!