Inlägg från: Anonym (Medicinsk abort i vecka 6) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Medicinsk abort i vecka 6)

    Medicinsk abort

    Hej!
    Min historia:
    Så fort jag upptäckte att jag var gravid (samma dag som jag eg skulle haft min mens) kontaktade jag mödravården, förkrossad var jag, jag och min särbo hade pratat igenom det, var inte läge alls då vårt förhållande var så nytt samt att vi båda har barn sedan tidigare som vi ville lägga vår tid och energi på.

    Jag fick dock konstaterat att det var ett MA (missfall) vid första besöket vilket underlättade beslutet om abort avsevärt mycket. Hade inte börjat blöda alls ännu dock.
    Första pillret på måndagen och då hade jag precis gått in i vecka 6, fick en tid för att ta Cytotec pillrena på sjukhuset på onsdagen.
    Stoppade in de 4 pillrena som skulle sätta igång och få livmodern att dra ihop sig och stöta ut fostret. Dessa tog jag runt 8.30 på morgonen. Hände inget förrän flera timmar senare då det började komma rikligt med blod och koagler, klumpar stora som apelsiner ungefär.
    Det konstaterades att koaglerna endast bestod av blod och man ville att jag skulle stanna kvar för observation samt ta fler cytotectabletter. Jag insisterade dock på att få komma hem. Man valde då att ge mig Methergin som jag skulle ta 3 gånger om dagen i 3 dagar för att minska blödningarna samt att jag skulle kontakta akuten om jag fick feber.
    Jag åkte hem runt 17-tiden på kvällen, började störtblöda när jag kom hem, fortsatte blöda som en sakta rinnande kran mer eller mindre resten av kvällen, lite koagler men mest blod. Jag befarade att en del av moderkakan var kvar men hoppades ändå nånstans att det skulle komma ut av sig själv.

    Vid midnatt vaknade jag av att jag var kallsvettig och yr, fanns inget annat val än att kontakta en anhörig som fick komma och vara hos mina barn medan jag fick åka in med ambulans då blodtrycket var nere på 90/60.
    Väl inne på akuten försökte jourläkaren plocka ut resterna av koaglerna som fortfarande konstaterades i livmodern, vilket resulterade att jag förlorade ytterligare 300ml blod, jag skickades direkt till op, sövdes och det gjordes en skrapning eller man sög ut de rester som var kvar. 
    Mitt HB var nere på 83 efter hela den här historien så jag fick stanna ytterligare en dag och få 2 påsar blod innan jag kunde gå hem.

    Så min medicinska abort slutade med en akut kirurgisk abort trots att jag var ute i så god tid som i vecka 6. Har inte känns några biverkningar mer än att jag blött lite nu ett par dagar efter ingreppet.

    Är så glad mitt i allt att jag fick beskedet om att allt inte var okej med embryot därinne. Hade tagit hela den här händelsen otroligt mycket hårdare om jag tagit bort ett friskt embryo med tanke på att det gick lite snett. 

    Inte meningen att skrämma någon med min historia men ville bara säga att även om man är ute i god tid för att göra den medicinska aborten så är det bra att ha vetskapen om att det ändå kan gå¨snett. 

    Kram till alla er kvinnor som gör detta val, det är aldrig enkelt men alla har sina skäl att göra det som känns rätt.

  • Anonym (Medicinsk abort i vecka 6)
    soifa skrev 2009-06-05 17:58:48 följande:

    Hejsan. Fick reda på att jag var gravid för några dagar sedan.
    Har en tid velat ha barn med min sambo men det har hänt en del saker på senaste som gör att jag inte tänker behålla barnet.

    Ringde kvinnokliniken och fick en tid på tisdag nästa vecka. Tänkte höra med er som genmgått en medicinsk abort hur detta gick till och så? Gjordes aborten på första besöket eller fick ni komma tillbaka?
    Hade man väldigt ont under aborten? Är rädd att det ska göra hemskt ont.

    Och ni som gjort en medicinsk abort? Efter hur lång tid blev ni med barn igen, ni som försökt?

    Är så himla rädd att jag inte ska kunna få barn senare.

    Tacksam för alla svar och råd


    Glömde svara på resten av dina frågor TS.
    Jag hade inte särskilt ont fysiskt sett, kändes bara som molande mensvärk efter att jag tagit cytotectabletterna (de som driver ut fostret)

    Det här med att kunna få barn senare kan jag tyvärr inte svara på men enligt studier så är det väldigt ovanligt, dock något större risk att bli steril när man genomgått kirurgisk abort eftersom man går in med instrument i livmodern och riskerar perforera livmoderväggen alt. att risken är större att få en infektion efteråt som kan leda till ärrbildningar och sterilitet. Men som sagt ovanligt vad jag hört. Har en väninna som gjort 5 aborter och hon har fått flera barn efter aborterna.
Svar på tråden Medicinsk abort