• Hallonärtan

    Dags för ny tråd för oss "gamlingar"

    Jag prövar att göra en ny tråd för oss som hängt här ett tag....
    Om ingen annan hinner före!

  • Svar på tråden Dags för ny tråd för oss "gamlingar"
  • Ninni68

    Är hos svärisarna några dagar, lånar makens dator en stund. Känns ju bra att Snorkel verkar haft kul med några tjejer - plutten leker mest med tjejer på dagis och det kanske är därför som hans favoritfärg just nu är rosa (en av tjejerna är väldigt rosa).

  • tjossanhejsan

    Neeeej, jag skrev ett långt meddelande som bara försvann!!! Det hade två delar.

    Ronnbat - hang in there. Det går över. Min erfarenhet är att det är en "du får inte vara med ålder"

    Höggravid i värmen - pest.

  • Tovsippan

    LillaI: Värmen är ju rätt tuff även för oss icegravida, så jag vågar inte ens tänka på hur det är för dig...

    Igår sa Filuren för övrigt att han ville ha ett syskon, helst en storebror

  • Hallonärtan

    LillaI:lider med dig! Man har som sagt det lite svettigt som icke gravid och jag kan bara föreställa mig hur jobbigt dina fötter och händer(?) mår!
    Men, nu är det inte länge kvar va?

    Mitt stora projekt nu på dagarna(och nätterna!) är att öpnna och stänga fönster och dörrar så att vi får in så mycket luft och kyla som möjligt! De två sidor som är mot solen nästan hela dagen blir så varma att vi kunde steka ägg direkt på hus väggen...och dom två smås sovrum + vårt är mot solsidan...*svettas*
    Som tur är så har vi ju inga mygg alls så man kan ha alla fönster öppna hela nätterna...
    Men man får öppna och stänga vartefter att solen flyttar på sig!

    Och jag kan meddela att igår stod lillsnuttan själv för första gången-utan stöd!!!
    Vi satt alla i köket och hon satt på golvet med sin största storebror. Plötsligt så reser hon sig mot honom och så hör jag honom hojta "men-kolla vad hon gör!!"
    Då har hon släppt honom och står helt själv i säkert 7-8 sekunder!
    Så, krypa, det är ju för amatörer tycker hon.....Gissa om det pips??
    Hoppas att alla kan njuta åtminstone lite grand av denna härliga värme!

    Tovis:klart att ni ska förse er lilla son med en bror! Just storebror är ju plätt lätt! *sss*

  • tjossanhejsan

    Tre veckor kvar, vilket både känns oändligt och alldeles för kort. I natt har jag inte sovit många timmar. Huset på landet äter utomhustemperaturen. Är det varmt ute är det varmt inne, är det kallt ute är det kallt inne. Nu är det alltså galet varmt inne. Jag svettades som en gris (sorry) och flyttade runt alla min kuddar fram och tillbaka. Till slut gick jag upp och satte mig och glodde på sommarnatten. Vid tre lyckades jag somna om och sen vaknade Grossisten halv sex. Tjoho.

    Jag brukar inte gnälla (vill jag inbilla mig i alla fall...) men fy vad jobbigt det här är. Och det är en pigg krabat där inne. Pigg och stor. Det känns som magen ska brista när den flyttar runt. Ojojoj.

    Idag ska jag och dottern åka till stan, för hon ska på kalas. Skön sysselsättning i värmen.

    Hallon - din barn är motoriskt tidiga! Hur var det med dig? Var du också ute och sprang när du var ett halvår? Jag gick mina första steg när jag var ett och ett halvt (när min mamma kom och hämtade mig på sjukhuset efter att jag spenderat två veckor där på grund av att de hyposensibiliserade mig mot mina svåra allergier. För andra gången. Första gången var jag ett halvår. Värsta "i en sal på lasarettet") och mina barn har inte heller varit tidiga (om än inte fullt så sena som jag).

    Nä fy nu orkar jag inte skriva mer. Inte en bra känsla när jag fortfarande har jobb som måste klaras av före bebisen kommer. Herregud!!

  • Hallonärtan

    LillaI:lider som sagt med dig multum! Det kan inte var kul!

    Jo, min mor, som ju är här just nu, har berättat att jag inte heller satt still...speciellt ofta.
    Både min syster och jag gick vid 9 månader. När jag satt ville jag krypa, när jag kröp ville jag gå och när jag kunde gå pekade jag på cykeln, tydligen...
    Och med tanke på att maken gick vid 9 månader han med (och har om möjligt ännu mindre tålamod än mig..)så är det väl inte mycket annat att vänta...
    Och lillstrumpan hon jagar ju sin bror febrilt...så hon är mycket taggad att ta sig framåt för att få vara med.(vilket hon inte kommer att få vara sen, men det vet hon ju inte! )

  • Ahrodie

    Hej och glad midsommar i efterskott och massa annat som jag har missat .

    "Intressant" att läsa om Ronnbat, kan ju jag säga såhär i efterhand när jag kunde läsa både vad du kände och vad personalen sa. Säger som alla andra att det är himla bra att han känner att han kan komma till dig och berätta! Det har varit A och O här hos oss sedan min första var liten. Dock får jag väl slänga in en liten brasklapp "ibland" (läs ganska ofta och lätt) så lär sig dom små liven vad som upprör mamma mest. Då händer det lätt att man överdriver just dom sakerna för att få lite extra sympati etc. Jag vet av egen erfarenhet då jag är uhm... "lejonmamma" för mina telningar.. Häromdagen sa jag exakt vad jag tyckte om undervisningen i min 18-årings skola till hans nya mentor som egentligen bara skulle ringa och kolla hur han tänkt sig till hösten (han hoppar av om allt går som det ska). Det var inte bara "undervisningen är inte riktigt bra", utan detaljerat typ ämne för ämne vad jag ansåg . Hur lärarna beteer sig vilket jag fått höra av sonen etc, och ifrågasatte hela skolans seriösitet. Hahaha, jag var väl på humör antar jag .

    Men som sagt, var uppmärksam på att han som är så smart säkert snabbt plockar upp vad som "träffar" dig hårdast. Som jag försöker säga till Chris.. det spelar ingen roll vad du säger, det är HUR du säger det och VAD du utstrålar som plockas upp.

    Allmänt att tillägga till "du får/får inte vara med diskussionen". För mig är det viktigt att även dom som vill leka "ensamma" respekteras. Där går jag tillbaka till mig själv. Om jag umgås med min bästis, snackar lite förtroligheter, provar varandras kläder etc och någon anser att den ska vara med, då skulle jag även som vuxen inte vilja det vid det tillfället! Någon annan gång ja, när det passar, men inte alltid och när som helst bara för att man "ska" släppa in andra i leken. Skulle det dessutom råka vara någon man inte riktigt gillar, så är det ännu mer negativt. För mig är rätten att säga nej minst lika viktig som att förmågan att släppa in fler. Som vuxen kan man dock hjälpa till genom att prata med båda sidor och lura ut vilken typ av situation det är. Kanske går det att släppa in någon annan trots allt. Men om dom andra verkligen inte vill det, så bör dom inte tvingas till det. Jag har (lite fööör) stor erfarenhet från båda sidor, både vad gäller mig själv som barn och mina egna barn.

    Lilla I, urk jag tänkte på dig och några andra gravida vänner här i veckan. Jag är inte avundsjuk! Jag föreslår en tur till Coop Forum eller ICA Maxi! Kyl och sval avdelningen brukar vara underbar att gå i... Varför jag föreslår dom större stormarknaderna är för att det brukar finnas lite utrymme att röra sig, samt att man kan titta på saker och kanske till och med göra ett och annat klipp!

  • Ninni68

    Nä, höggravid i sommarvärme är inte kul! Men det är inte långt kvar nu, LillaI (hoppas du hinner jobba färdigt...).

    Här är plutten kommit fram till att han inte är min lilla älsklingspojke längre utan han vill som lillasyster vara min älsklingsflicka. Vilket har fått till följd att han dessutom är storasyster och lillan är hans lillebror . I hans värld verkar det bara finnas två syskonkombinationer, antingen storebror-lillasyster eller storasyster-lillebror.

    Annars har vi varit och premiärbadat idag i en liten tjärn som ligger alldeles i närheten av svärisarna. Och plutten ville bada minsann, han var i upp till axlarna. Förra året var det inte så poppis med bad och tvätta håret är ju fortfarande urläskigt och allt möjligt annat är läskigt just nu så jag trodde att han på sin höjd skulle gräva lite i sanden. Men han sprang mest fram och tillbaka i vattnet .

    Nu kräver lillasyster (eller är det lillebror?) lite uppmärksamhet... eller snarare en tutte...

  • Ahrodie

    Dagens asgarv... jag är gravid.. någonstans runt v.9 och v.11... SUCK!! 1 gång gick det dumt... en enda gång... Tyvärr kommer jag inte att ge upp allt jag jobbat för vad gäller skola och så, så ni förstår nog vad som händer. Men alltså hur kan man vara så fertil? Ska gå och sätta mig i garderoben och sura. Varför just just jag när det finns så många andra?!

  • Hallonärtan

    Vi har haft datahaveri ett par dygn.....jobbigt värre!

    Men Ahrodie! Stackars dig och jag håller med! Det är ju löjligt!!!
    Men, kan dom inte ta två flugor i en smäll nu och sterilisera dig samtidigt?????
    du måste ju få leva.....

Svar på tråden Dags för ny tråd för oss "gamlingar"