• Angeli­cccca
  Äldre 9 jun 19:15
  2806 visningar
  10 svar
  10
  2806

  Motivera barn till skolarbete, är detta ett bra sätt?

  Ny hemsida i Canada och USA (och som tydligen kommer till Sverige inom kort) där det finns utbildningsspel för barn, t.ex. matte och geografi. Barnen spelar spel och när de klarar ett spel får de poäng som de tillslut kan växla in mot premier som t.ex. leksaker och dvd:s. Poängen kommer från pengar som har laddats in på barnets spelkonto av föräldrarna, morföräldrarna m.fl.

  Min son (som är halvamerikan) vill jättegärna att vi startar ett konto och min man förstår inte varför jag tvekar, men jag ka ändå inte riktigt bestämma mig..!


  Länk: www.smartycard.com

  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Svar på tråden Motivera barn till skolarbete, är detta ett bra sätt?
 • Danitr­a
  Äldre 9 jun 19:23
  #1

  Låter ju jättekul.


  Vad skulle vara fel?
 • Äldre 9 jun 19:47
  #2

  Vill man satsa pengarna är det väl ett alternativ. BAra det inte blir så att det måste till pengar för att det dagliga skolarbetet ska göras.

 • Angeli­cccca
  Äldre 9 jun 20:42
  #3

  Danitrass: Precis så säger min man! :)

  Och ju mer jag tänker på det, desto mer förlikas jag med tanken.. Först tänkte jag att det är fel att motivera med leksaker m.m., men å andra sidan får ju vi föräldrar lön för vårt jobb så det kanske bara är bra att barnen i tidig ålder får lära sig att man måste "arbeta" för att få pengar (poäng i detta fall!) som man sen kan spendera!


  Har släktingar i USA som använder sig av tjänsten och som numera istället för månadspeng sätter in dubbla beloppet på barnens konton, vilket uppskattas väldigt av barnen :)

  Kanske får bli ett konto till sonen trots allt..!

 • Bromma­105
  Äldre 9 jun 21:53
  #4

  Jag gillar belöningar, men de behöver ju inte alltid vara saker. Många barn vill helst ha tid med mamma och pappa när man frågar dem vad de vill ha för belöning. Man kan tex baka, laga mat eller spela spel som belöning.

 • Stårsc­han
  Äldre 9 jun 22:20
  #5

  Först var jag lite tveksam, men så ändrade jag mig. För ungefär så fungerar ju faktiskt arbetslivet - vill du ha pengar och förmåner så måste du jobba ordentligt. (Givetvis inte enligt en rak och rättvis skala, men ändå.)

 • Ninso
  Äldre 10 jun 07:52
  #6

  Jag tycker det är en jättebra idé att ha en interaktiv sida där barnen spelar och lär sig samtidigt, men det där med premier och leksaker är jag tveksam till. Jag tycker att spelandet i sig är en belöning, eller borde vara det i alla fall. Så jag svarade nej.

 • Angeli­cccca
  Äldre 10 jun 08:22
  #7

  Men ofta är det ju det som är problemet med utbildningsspel..att barnen inte tycker att det är lika roliga som att t.ex. chatta eller spela kriggspel..(grr).. iaf inte min son!

  En annan sak som verkar bra med tjänsten är att vi föräldrar får ett konto där vi kan ställa in vilken inlärningsnivå barnet är på, se statistik över hur barnet utvecklas och inte minst hur lång tid barnet har spenderat på att spela spele! För mig skulle det i alla fall ge en trygghet om jag visste vad min son gjorde på nätet alla timmar som han sitter där...

  Men jag var också tveksam till leksakerna först..men då sa min man: "Ja, men det är ju samma sak som när du säger att han ska få en glass om han är snäll i affären" = belöning efter prestation.. Men jag förstår dig!

 • Stårsc­han
  Äldre 10 jun 09:52
  #8

  Jag kollade in siten igår och blev sugen. Vet du något mer om när den ska komma på svenska?

 • Angeli­cccca
  Äldre 10 jun 11:58
  #9

  Enligt mina släkingar kommer det komma hit om några månader, så håll ut :)

  Hur mycket tycker du/ni vore rimligt att sätta in varje månad/halvår/år?!

 • Louise Hbg
  Äldre 18 jun 12:44
  #10

  Jag är lite negativ till att uppmuntra barn att sitta mer vid datorn än vad de redan gör. Jag vill gärna se min dotter mer ute bland kompisa i stället uppklämd framför datorn...trots att det är lärnade, men det är det väl fortfarande även ute?

Svar på tråden Motivera barn till skolarbete, är detta ett bra sätt?
Logga in
Bli medlem