• MeNoLike

    Tvillingmammor till barn födda våren/sommaren 2007

    Tydligen dags för en ny tråd igen :)


    Metallica 7 mars och Springsteen 5 juni :D
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-06-10 21:45
    Heoo. 8/3-07 Saga och Melina. Linköping.

    Mini Pantern. 15/3 -07 William och Alexander. Uppsala

    MeNoLike. 25/3 -07 Maximilian och Timothy. Söderhamn.

    Noralie: 31/3 -07 David och Adam. Göteborg

    M R. 3/4 -07 Filippa och Meja

    Censur 8/4 -07 Elise och Fiona. Hofors (utanför gävle)

    Tvillingmamma2007. 10/4 -07 Leo och Tim. Uppsala

    Hursomhelst. 30/4 -07 samt 1/5 -07 Sixten och Alfred.

    Betty2. 4/5 -07 Jonathan och Alexander, Göteborg

    Kajsa3. 21/5 -07 Alexandra och Elin.

    Women. 23/5 -07 Mattias o Sara.

    Mallamojs. 2/6-07 Cornelia och Izabella. Uppsala

    EllenWesterlund: 2/7-07 Sebastian och Kristoffer. Östersund

    Om någon annan med tvillingar födda i krokarna våren/sommaren 2007 så är ni också givetvis välkommen! :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-06-10 21:46
    Senaste tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m42184388.html
  • Svar på tråden Tvillingmammor till barn födda våren/sommaren 2007
  • Tvillingmamma2007

    Ahhhh Multi-techen skall väl vara bra har jag hört. Lite dyr dock och sen så rekommenderar de ju inte så tunga stolar som framåtvända sen men ni kanske inte ens tänker använda dem framåt. Dryyyygt med stolar börjar jag tycka! Vad skönt när de åker framåt sen så slipper man krångla sig över om man vill sitta i mitten bak fast det lär ju dröja.

    Här ska vi ha sem i juli när dagis har stängt, sambon 3 veckor och jag 4. Han får inte ha fler sammanhängande suck! Men men det blir nog bra ändå. Det blir me and the boys en vecka innan sambon också får sem.

    Här hade Timpen feber när jag hämtade honom på dagis idag, han hade tydligen varit varm när han vaknade efter vilan och när vi kom hem så hade han 38,5 så det blir till att vara hemma i morgon. Hoppas det är nåt snabbt övergående, fast ska väl inte klaga vi har inte vabbat sen i början på januari! Men nu var det alltså dags och jag som är lite krasslig med, hade ingen röst öht i måndags och känner mig sådär idag, kanske jag som smittat honom iofs. På söndag morgon ska jag flyga iväg på konf och sen hem igen för att på tis-ons vara på konf i stockholm så hoppas de inte blir sjuka båda två eller att det blir nåt värre för då skiter det sig kanske med barnpassning och sommarfest på dagis mm.

    Idag började klädesrean! Nån som fyndat?

  • Tvillingmamma2007

    Heoo:
    Najs med lite flyt för en gångs skull!! Det är ni värda!

    Ellen:
    Mina killar har legat på golvet nedanför sina växasängar med några gånger fast jag tror att de ramlat ur, de rör sig som propellrar ibland fast vi har madrass nedanför så de landar mjukt iaf. De har inte vaknat nån gång av det.

    På semestern har vi ännu bara planerat att åka till mina päron, släktträff, åka till brorsan och hälsa på, Furuvik, och sen blir det nog en del dagsutflykter och middagar e dyl.

  • Betty2

    Hej i nya tråden!

    Jag har varit extra frånvarande från FL/tråden eftersom jag är skittrött på kvällarna, pga hosta hela nätterna (och halva dagarna typ)... Jobbar alltså ändå, för jag har ingen feber, men har rejält ont i halsen och jobbig hosta. Det vill inte ge med sig heller, och hela familjen har samma skit. Fast nu verkar det som att J och A hostar lite mindre på nätterna så jag hoppas att det håller på att vända för dem i alla fall.

    MNL: Lycka till med bilstolarna. Hoppas att det ordnar sig så att ni snart har (eller redan nu kanske) några som funkar bra.
    Angående sommaren så har vi tagit 4 veckors semester när dagis är stängt (=juli). Har inte planerat in någon längre resa utan det blir en vecka i skärgården och sedan kortare dagsutflykter (Borås djurpark, Liseberg, havet vid fint väder och liknande).

    MP: Aj då, hoppas att det känns ok nu efter operationen. Verkligen kass tajming, osis...
    Här har vi oxå drabbats av extremt dålig tajming. För första gången sedan grabbarna började på dagis så har ett av barnen där fått vattkoppor. (Dvs bara ett barn än så länge.) J och A's kusin som bor i USA är här i Sverige med sina föräldrar några få veckor och vi skulle bla ha firat midsommar ihop med hela makens familj (inkl J o A's 3 st kusiner, varav en alltså bor i USA) vilket vi har sett fram emot länge. Men nu är vi inte välkomna längre, pga vattkopporna, och kommer antagligen få fira midsommar själva hemma i vår lägenhet. (Hade väl inte känts riktigt lika hemskt om vi hade bott i hus eller radhus men det gör vi ju inte tyvärr.) Detta innebär oxå att J och A knappt får träffa sin kusin under tiden hon är i Sverige, för de har hittills bara träffat henne ett par timmar på hennes 1-årskalas (dagen innan vi fick höra om vattkopporna på dagis), som var knökfullt med barn och folk vilket gjorde att de inte alls fick någon särskild "kontakt". När inkubationstiden är förbi har de redan hunnit åka hem till Los Angeles igen... (Och det skulle inte förvåna mig om det blir så att de INTE ENS får vattkoppor, så att allt detta är förgäves! ) Man smittar ju tydligen redan 2 dagar innan kopporna kommer på kroppen, och det är därför de inte vågar låta kusinerna träffas mer. Inte för att de är rädda för vattkoppor i sig, men för att det kommer förstöra hemresan och att de inte får åka med flygplanet om hon har vattkoppor då. Sedan är en av de andra kusinerna (som bor här) bara knappt 4 månader gammal och hennes föräldrar vågar inte heller låta henne (eller hennes storasyster) träffa J och A. Ursäkta detta långa beklagande men det känns SÅ SURT!!! Särskilt för J och A som verkligen såg fram emot att träffa sina kusiner, särskilt hon i USA då som de hittills bara har kunnat se på datorn (filmklipp och foton på nätet).

    Heoo: Vad bra att ni har lite flyt, att inte alla har otur nu. (Fast vi skall faktiskt titta på ett radhus veckan efter midsommar, och jag hoppas att turen vänder för oss då så att vi snart har något kul att glädjas åt här med. )

    TM: Aha, jag hade ingen aning om att rean hade börjat. Där ser man vad jag missar när jag är så trött. Hoppas Tim mår bättre nu.

  • Noralie

    Hello tjejer!


    Jag är ju typ aldrig inne nuförtiden tyvärr. Dagarna går så fort och jobbar man så känns det som man inte hinner med något annat alls.

    Skönt att se att ni fortfarande hänger här emellan varven, jag får försöka kika in lite då och då!

    Kramar till er alla, mammor som twins!


    Wilma 030527, Alexander 050613 & tvillingarna David och Adam 070331
  • Mini Pantern

    Tjoho i tråden.
    Glad midsommar!

    Jag är helt uppe i extas, Har hittat huset jag vill flytta till och det är inom vår gräns för lån !!! Jag känner att jag skulle kunna börja packa nu på en gång och flytta på lördag. Jag vill jag vill jag vill..... (känner mig som en förväntansfull barnunge inför julafton). Håll nu bara tummarna för att allt klaffar.

  • Tvillingmamma2007

    MP:
    Vad kul verkligen!! Vart är det nånstans?

    Här är trött trött trött. Har ju varit på konferenser på raken och knappt sett killarna sen i lördags usch usch men får ta igen det i helgen. Vi har iaf haft eftermiddagen och kvällen tillsammans ikväll bara killarna och jag, sambon är på hobbyjobb.

  • Tvillingmamma2007

    Betty:
    Gud vad tråkigt! Hur har det gått? Här är ju mina vaccinerade mot vattkoppor, trodde man gjorde det i USA med men de kanske är för små?

    Nora:
    Kul att du tittar förbi!

  • Mini Pantern

    TM: Det är här ute i Skokloster. Vi har funderat och funderat på det här med att flytta in tll Bålsta men jag vill inte. Speciellt inte nu när dotter är i sin upproriska tonårstid. Här ute har vi lättare koll på henne än i Bålsta och så har ju killarna fått dagisplats härute vilket känns bra. Ska ju börja jobba den 1 sept är det tänkt. Blandade känslor. Både vill och inte vill.

    www2.skandiamaklarna.se/beskrivning.aspx&typ=CMVilla

    Skönt att få lite egen tid med killarna när du varit borta. Vad har ni för planer för imorgon då?

    Själva ska vi för en gång skull fira ensamma maken, jag och småkillarna. Våra stora killar ska iväg på sitt håll och dottern ska till en kompis. Det ska faktiskt blir riktigt skönt. Killarna lägger sig ju vid åttatiden så har vi kvällen själva. Tvåsamhet var ju ett bra tag sedan vi hade.

    Betty: Hur har det gått för er? Vattkoppor ännu eller inte? Usch det är trist när det blir så där. Hoppas ni får en trevlig midsommar iaf.

    Idag köpte vi moppecyklar till våra killar. William är heltokig i moppar och motorcyklar och han kallar allt för moppecyklar. Var på Coop och där hade de batteridrivna trehjuliga motorcyklar för 399kr. Kanonpris tyckte vi och slog till på 2 st. Så här har det kört moppecykel hela eftermiddagen och kvällen

  • Tvillingmamma2007

    MP:
    Nej fick inte länken att funka! Ok ja Skokloster är ju fint och skönt att bo lite mindre centralt när barnen växer upp. Ok 1 september, exakt ett år efter att jag började jobba då alltså. Tiden går verkligen fort. Ja det var najs att få mysa med killarna ikväll, det är det värsta när man är borta på konferens, saknaden av pojkarna (alla tre såklart fast mest barnen haha ni förstår säkert, de förstår ju inte på samma sätt att man kommer tillbaka). I morgon ska vi hem till några kompisar som har barn och så kommer det att komma dit några fler par med barn med. Ska bli najs. Låter skönt med ett "lugnt" hemmafirande. Här kommer det att bli rätt så soft med då vi inte tänker stanna borta så länge på kvällen utan åka hem och pysa vi med. Man orkar inte alltid lasta resesängar och allt vad det är och så få jättelite sömn sen på natten och ev kommer vi att få besök på midsommardagen med av mina päron och min mormor! Mormor är lite gruvsjuk dock så det är inte 100 bestämt att de kommer ännu men jag hoppas på det.

    Moppecyklar? Har du nån bild?

    Idag när jag hämtade på dagis så hade ett annat barn på sig Tims jeans medan Tim bara gick i blöja efter vilan. Visade sig att killen var naken under dessutom då han hade kissat på sig lite tidigare...vad najs...NOT!

  • Betty2

    Hej! Sitter här jättetrött efter att det har tagit en evighet att få Alexander att somna... (La honom precis sovande i sin säng, jämfört med 20-tiden normalt sett.)

    Det finns inga vattkoppor här ännu, men Jonathan har haft feber sedan måndags kväll (och har alltså fortfarande det). Det brukar ju tydligen börja med feber men jag tycker iofs att man borde ha börjat se koppor nu med tanke på hur länge han har haft feber. Fast räknar man från när han träffade tjejen på dagis så är det 2 veckor i morgon (midsommarafton) och det är vanligaste inkubationstiden. Bara att vänta och se alltså... Planerna för midsommarfirandet (för resten av makens familj) har hunnit ändras massor sedan vi blev utestängda och det hela slutade med att systrarna och deras familjer firar på annat håll (fast med familjen på lördag i stället) och att VI åker till svärmor och firar där i mycket mindre skala än det var tänkt från början. Mkt bättre än i lägenheten i alla fall, även om det fortfarande känns surt att det inte blev något tillfälle då de 5 kusinerna fick träffas/umgås. (Hade t ex tänkt ta gruppfoto till julklappskalender till svärföräldrarna o liknande.)

    Jag är inte säker på hur det funkar med vaccination i USA (de har inte kommenterat det) men kan tänka mig att de vaccinerar i lite högre ålder (hon har precis fyllt 1 år). Om jag har fattat rätt har väl vaccinet inte 100% effekt? Tror att man rekommenderar det i Sverige först om man kommer upp i tonåren och inte har haft vattkoppor, för att det blir mkt värre att få det som tonåring? (Det vet du säkert bättre än mig med tanke på att dina grabbar är vaccinerade.)

    MP: Vad kul med drömhuset! Får kika närmare på det sedan. Precis som för oss, vi har hittat "drömradhuset" och det ligger oxå inom gränsen för vårt lånelöfte (om det inte blir alltför hög budgivning). Skall på visning på tisdag och jag hoppas att det är lika fint i verkligheten som i annonsen. Finns några små nackdelar med planlösningen men i det stora hela jättefint (nyrenoverat och jättesnyggt i flera rum inkl kök, badrum mm) och verkar nästan helt perfekt. Absolut det bästa jag har sett hittills!
    Och vad kul med moppecyklar! Låter ju som ett riktigt bra pris! Kan tänka mig att J o A hade älskat sådana oxå.

    TM: Skönt att vara hemma igen efter konferenserna kan jag tänka mig. Hur har det gått med 3-hjulingarna förresten? Här har det funkat ganska bra, men vi har inte fått flaken att sitta bra... På ena vill det inte sitta fast alls utan släpper direkt (även om man justerar fäste osv). Orkar nog inte reklamera (har ju redan gjort det med förra trehjulingarna och fick sedan åka tillbaka en gång till eftersom sadel saknades i ena paketet med nya cyklarna...) utan maken har tänkt fixa det på annat sätt, vilket iofs kommer göra att "tippfunktionen" inte funkar längre.

    Nora: Kul att se dig! Jag känner verkligen igen mig, dagarna bara flyger fram och det är väldigt sällan jag orkar/hinner sitta vid datorn på kvällen efter jobbet...

    Nu håller jag tummarna för att det inte skall ösregna på oss allihop i morgon och passar på att önska alla TREVLIG MIDSOMMAR!

Svar på tråden Tvillingmammor till barn födda våren/sommaren 2007