Tårta med marsipanlock hjälp o tips tack!
Hej
Jag har nu beställt färgad marsipan i babyblått och kavelmatta och en speciell kavel allt från kakburken.se och så har jag varit och köpt lite tårtdecor i en special affär.
Jag ska göra 4 doptårtor, har inte bestämt om jag ska baka egna tårtbottnar eller om jag ska köpa färdiga.
Frågor:
1. Går det bra att frysa tårtbottnarna? Så man kan baka dom några dagar innan?
2. Kan man lägga ihop tårtorna dagen innan dopet, alltså med fyllning?
3. Går det att lägga på marsipanen dagen innan? Jag har ju läst att den svettas,
jag vill inte ha smörkräm på tårtan det är inte gott.
4. Men har läst att man kan pensla ett tunnt lager smör (går det bra med
margarin?) på marsipanen så inte grädden blöter marsipanen!
Vad har ni för erfarenheter angående detta?
Jag vill i alla fall göra tårtorna och fyllningen dagen innan, och så får jag väl lägga på marsipanen samma dag på morgonen. Så får jag hoppas jag hinner!
Tacksam för tips!