• suramin

    Åksjuk 1-åring!

    Min dotter (2 år nu) har alltid varit jätteåksjuk. Vi har provat allt (seabands, postafen m.m.) men det enda som hjälpte för oss var en bärbar DVD i bilen. Så länge som hon tittar på film och aldrig tittar ut så kräks hon inte. För oss har det varit räddningen för hon kräktes efter bara ett par minuter i bilen och vi bor i norra norrlands inland, vilket innebär många och långa bilresor. Det kanske kan vara värt ett försök även för er! Lycka till!

    Förresten så förstår jag precis ångesten inför åksjukespyorna. Jag vägrar fortfarande att sitta bredvid henne när vi ska åka långt utan jag kör istället så får mannen sitta där bak, för jag får fruktansvärd ångest över att hon ska kräkas. Det är inte kul alls, och otroligt handikappande att inte ta sig ut med bilen som vanligt.

  • suramin
    IrenerI skrev 2009-07-14 11:32:29 följande:
    Har en 2åring som är extremt åksjuk med. Har provat: Seabands- Funkade inte. Postafen - Funkade inte. Tavegyl - Funkade inte. Lergigan - Funkar lite grann. Så börjar bli lite less på att inte kunna åka mer än max 15-20min i bil. Och sen sitter hon dumt till så når inte att hjälpa henne utan måste stanna och gå ur bilen för att nå henne. Så då märker man ju inte heller när hon börjar på att må dåligt, utan man hör hur hon kräks för fullt och då är de juför sent iaf. Enda tecknet är att hon brukar sitta och sjunga ofta och tystnar hon mår hon oftast illa. Så nu längtar jag verkligen efter att vända på henne, bilen blir som sagt inte så mysig av allt kräks och hon blir helt knäckt av de. Har precis beställt ny klädsel till bilstolen bla eftersom den har blivit tvättad lite för ofta.
    Du borde verkligen testa att låta henne titta på dvd i bilen. Vår dotter är likadan, och det enda som hjälper är att låta henne kolla på film hela tiden vi åker bil. Sedan vi började med det så har hon inte spytt en enda gång, och innan klarade hon bara 5 min i bilen innan kaskadkräkandet satt igång. En bärbar dvd kostar ca 1500 och det är det ju absolut värt för att få lugnare bilresor.
  • suramin
    IrenerI skrev 2009-07-14 18:14:21 följande:
    Ja vi har ju en dvd så ska prova de nästa gång. Ska bara komma på ett smart sätt att sätta fast den så att de n inte blir täckt i spyor om de inte funkar (Och förklara för syrran som inte ser den varför lillasyster får kolla på film ) Och ett plåster på magen
    Vi har en väska som hänger över nackstödet som följde med vår spelare. Den kanske finns att köpa separat för en billig penning?
Svar på tråden Åksjuk 1-åring!