• Una

    Åksjuk 1-åring!

    Joma - jag förstår precis vad du menar med att man kan må asdåligt typ få ångest för att ens barn blir så lätt åksjukt, man vill verkligen inte behöva ta bilen någonstans.
    Vår tjej (18 mån nu) började visa tendenser till åksjuka redan vid 10 månaders ålder.
    Det var i samband med att vi bytte till bilstol nr 2, helt klart.
    Det är bättre vissa perioder, sämre andra. Vi gör oftast så att längre bilturer tar vi när det är dags för hennes dagslur, dvs, efter lunch. Då sover hon i ca 2 timmar och allt går hur bra som helst.
    Hon får inte vara för hungrig men inte för mätt heller annars, vid kortare turern. Och mulna dagar (svalare) går det oftast betydligt bättre än soliga.
    Nu har vi även köpt en större, starkare och stadigare bil med tonade bakrutor och sen dess har hon faktiskt inte kräkts! Vet inte om det har med det lite att göra också. Hon åker liksom jämnare och inte i solljus, ser lite mindre ut på något sätt också.
    Jag har så smått börjat komma över min skräck och ångest inför bilresor, har accepterat att ja hon är en sådan som lätt blir åksjuk, det är inte farligt att kräkas det är bara obehagligt för stunden men sen mår man mycket bättre. Håller mig fast vid tanken att kanske blir hon bättre när hon blir äldre (så var det för min man som också mådde dåligt när han var liten).
    Vi har aldrig provat Postafen men skulle absolut inte tveka inför en längre biltur.

    Lycka till!

Svar på tråden Åksjuk 1-åring!