• Makane

    Åksjuk 1-åring!

    Joma, Jag vet hur jobbigt det är. Vår dotter blev åksjuk i ettårsåldern och spydde i stort sett varje gång vi åkte bil mer än 10 minuter. Frågade på BVC, men läkaren sa att det fanns ingenting man kunde göra. "Lite kräks är ju inte så farligt." Och det må ju vara sant, men det är ju inte speciellt trevligt. Tyckte så synd om henne. Och jag jublade den dagen hon var "stor nog" (verkar ju råda delade meningar om det, och jag ger mig inte in i diskussionen) att vändas på. sedan dess har det hänt att hon blivit åksjuk, men inte alls lika ofta. Nu är hon dessutom så stor att hon säger till i god tid och vi kan pausa i några minuter. Då brukar det gå över och vi kan fortsätta köra.

    Jag hade ingen aning om att man fick ge det till så små barn, frågade som sagt läkaren och han sa blankt nej. Hade ju kanske kunnat underlätta för oss i flera år. Ett sådant där armband kan ju faktiskt vara värt att testa.

    Råd är att ha kallt i bilen, gärna med ordentlig fläkt på barnet, alternativt ha rutan öppen.
    Försök att köra lugnt och jämt. Vi har insett att hon blir mycket mer sällan åksjuk när jag kör än mannen som är lite hetsigare i bilkörningen.

    Lycka till, hoppas det snart går över, och att resan till Sverige går bra.

Svar på tråden Åksjuk 1-åring!