Inlägg från: Lowika |Visa alla inlägg
  • Lowika

    Bli blodgivare?

    Eva S skrev 2009-06-23 13:02:55 följande:


    Och jag är för tillfället beroende av nässpray, igen. Är det ett problem om man vill ge blod? Ska jag vänta tills jag blivit av med beroendet? Det kan i så fall ta ett tag.
    Inte ett svar på allt om blodgivningen (synd att du inte fick lämna, du som ville, men det är inte nyttigt för dig att lämna med så lågt, dock kan du jobba upp det med tillskott av järn! eller äta järnrik kost t.ex. spenat)

    men
    Ang ditt nässpraysberoende; testa Rinoqort Aqua istället för din vanliga nässpray. Den torkar inte ut slemhinnorna och ger dem en chans att läka, vilket inte den vanliga nässprayen gör (tar bara bort täppan för stunden). Det är kortison i Rinoqort, så den ska naturligtvis inte användas länge heller, men den kan hjälpa dig att komma ur beroendet!

    /fd nässpraysberoende många gånger...
  • Lowika
    silverhjärta skrev 2009-09-07 11:57:33 följande:
    Jag kör Rhinocorten också. Ibland. Någon gång har det hjälpt mig att komma ur beroendet men oftast inte. Ska till apoteket och skaffa ett par flaskor och göra ett nytt försök men hyser inga större förhoppningar. Och även om jag skulle lyckas bryta det trillar jag dit vid nästa förkylning.
    Bara du kommer ur det, så du inte är beroende jämt! Känner så väl igen det... men nu har jag klarat mig länge. Använder inte vanlig spray alls längre, använder rinoqorten även vid förkylning. Den är iaf lite skonsammare mot slemhinnorna
Svar på tråden Bli blodgivare?