• JFL

    Januarimammor del 18

    Vi fortsätter våra underbara funderar om livet med en treåring och allt som händer omkring oss.

    Välkomna mina vänner!

  • Svar på tråden Januarimammor del 18
  • JFL

    Härligt att ni hitttar hit!

    Jag har haft mina 3 veckors semester och har jobbat en vecka på nya jobbet. Det är så jobbigt, många är så negativa och jag trivs inte alls lika bra som på gamla jobbet. Men det kanske kommer. Chefen är på semester några veckor till och sedan kanse vi lyckas styra upp allt. Hoppas att det blir bra tillslut.

    Hoppas ni har en bra sommar. Nu ska jag gå ner och baka en kladdkaka

  • JFL

    Hej vad ni är söta.

    Sanna: Tänkte just på dig, hoppas att du kommer förbi jobbet nån gång. Vi gör så gott vi kan och har gjort många förbättringar, anser vi, men det går trögt.

    Twinkle: Tack det kommer det nog med tiden.

    Smilla: Den nya chefen är samma chef jag har haft i 2 år, jag kan hans styrkor men också hans brister och det är de som retar mig. Jag vet att allt kommer börja falla på plats när han är tillbaka efter semestern. Tyvärr är han grek och gör allt efter "grekisk tid" som jag kallar det för. Han gör det när det passar honom, helst om en vecka, inte på en gång som jag vill. Jag har lärt mig det nu och vågat blivit hårdare och säger till samtidigt som det känns som att man är mamma till honom och man måste tjata på honom för att komma i tid till möten och liknande. Tur att han har bra egenskaper som väger upp de dåliga

  • JFL

    Pippi: Grattis!!!! 2 timmar?! Oj.

    Smilla: Exakt . Låter inte så betryggande, men snart är det klart

    Ceasar: Tänkte till där (faktiskt står den i min GB också )

  • JFL

    Rosagul: Det hade kunnat vara jag, för vi var på grönan med barnen sista dagen på semestern och jag tyckte att det var jobbigt med alla köer som bildades på eftermiddagen, 45 min kö till bergochdalbanan tex. Vet att jag har skrivit det någonstans på FL men inte i denna tråd... Du kanske bara kände på dig att jag tänkte så

    Skuggan: Oj vad läbbigt! Håller tummarna att ni får vara friska.

    Själva har vi vattkoppor i huset. Elsa fick vattkoppor här om dagen. Väntar bara på att Alice ska få sina för de borde ha blivit smittade samtidigt. Denna vecka har det funkat ganska bra med barnvakt. Jag jobbar i bageriet och kommer hem kring lunch, Richard jobbar sena dagspass och börjar vid 11, så min pappa behöver bara komma hit i några timmar på förmiddagen innan ajg kan lkösa av honom. Skönt när det funkar så smidigt.

  • JFL

    Rosagul: Det var vilda musen som hade så lång kö. Inte kul för en femåring att vänta så länge.

    Twinkle: jag brukar inte heller vara orolig för influensor och larm, men jag känner faktiskt oro denna gång. För Alice. Eftersom hon fick RS när hon var 9 veckor och fick förkylningastma efter det så har hon problem med lungorna ibland. Då denna influensa verkar sätta sig på lungorna så tycker jag att det verkar jätteläskigt. Undrar hur "farlig" influensan kommer vara för våra små barn.

  • JFL

    Är uppe mitt i natten och fördriver tid vid datorn. Ska åka till jobbet om en halvtimme.

    Denna vecka är barnen ute på landet med mina föräldrar. Jätteskönt för tjejerna som inte har var varit lediga så länge i sommar. Nu får de en fin augustivecka med mycket sol och bad, hoppas jag, så kan vi ta tag i dagis, rutiner och tidiga mornar nästa vecka

  • JFL

    Rosagul: from nästa vecka jobbar jag på torget i Berga, så det är bara att dyka förbi när du är i centrum. Hoppas vi ses.

  • JFL

    Lajsa:
    jag är fascinerad över er situation med Wille, det är intressant att läsa hur ni tar det för vad det är och lär er hantera situationen. Du utstrålar ett sånt härligt lugn och trygghet när du skriver och det är så härligt, samtidigt som jag förstår att ni har det tumult ibland. Wille kunde inte få bättre föräldrar än er!
    Underbart att pictobilderna funkar så bra för er. Du skriver att de används på dagis, funkar det bra med dagis, klarar personalen hans behov? Hur fungerar han ibland barn? Drar han undan blicken då också eller kommer barnen "närmare" honom?

    Nu blev det 100 frågor så här på kvällen, hoppas du inte missuppfattar och misstycker.

    Du är en fantastisk mamma till Wille. Skönt att utredningarna ändå är på gång, även om det tar tid. Kram.

  • JFL

    Grattis Smilla till din lilla flicka.

    Rosagul: Åh vad kul att få träffa dig idag en snabbis, Sandra har verkligen växt mycket och det var kul att få se Loranga snabbt. Ser fram emot att ni kikar förbi snart igen

  • JFL

    Vi hade bröllopsdag igår, vår 9:de.
    Det var lite kul när jag tänkte på saken:
    Vi är 36 år, vi har varit ihop i 18 år, firar vår 9de bröllopsdag och barnens snittålder är 4,5 år. Matematiskt är det ett bra år för oss

    Hoppas att ni har det bra alla. Jag ska åka ut till landet med familjen och bara njuta av ledig tid, jag jobbar i snitt 10 timmar per dag just nu så jag behöver pusta ut. Jag löneförhandlade i veckan och har äntligen lyckats få till en månadslön, har haft timlön tidigare, så det blir så skönt att veta jämt vad jag får.

    Trevlig helg. KRAM

  • JFL

    Livet med en treåring.

    3-åringen skriker "Mamma du är dum" rakt i örat så att det ringer i öronen

    3-åringen springer efter mamma för att få sin sak hörd, och den hörs. Hela vägen ut i hallen, upp för trappan, ner i köket. 3-åringen ger sig inte förän mamma har stannat och argumenterat i 5 minuter om varför 3-åringen inte får göra si eller så.

    3-åringen kräver att mamma gör allt och mamma ska göra det NU!

    3-åringen klarar inte en sekund utan mamma, så fort mamma går och gör det 3-åringen kräver, skriker 3-åringen "Mamma kom tillbaka", "Mamma lämna mig inte"

    3-åringen är väldigt bra på att sätta mamman i skuld. Om mamman nu måste åka iväg, så som jobbet eller handla, så gråter nästan 3-åringen och säger till mamma, med stora fuktiga ögon "Mamma jag vill alltid vara med dig, du får inte lämna mig"

    3-åringen vill inte lägga sig på kvällen. "Mamma jag vill bara ligga med dig" säger 3-åringen och förväntar sig att mamma ska lägga sig i sängen och somna omslingrad med en svettig hyperaktiv 3-åring.

    3-åringen vill inte bli skrattad åt. När den är arg, fundersam eller bara söt, så får mamma eller pappa inte skratta, mycket viktigt. Dock är det svårt att låta bli att skratta åt allt 3-åringen gör, även när den skriker "Mamma du är dum" så högt den bara kan.

    3-åringen har en väldigt bra egenskap, för mellan allt bråk och argumentation, så finner 3-åringen glädje. En glädje och ett skratt som är så smittsamt så ingen kan stå emot. Ett skratt som kan skapa fred på jorden.

    Men det kanske bara är min 3-åring som är sådan?

  • JFL

    Sok: Så håller Alice också på, och Elsa gjorde det med i den åldern. Igår ställde sig Alice upp vid matbordet och visade rumpan Vi bara garvar åt henne.

    Men allvarligt, när hon pillar i snippan eller leker med saker i snippan säger jag alltid till. Jag förklarar att hon måste tvätta händerna om hon pillar i snippan för hon kan få bakterier på händerna och allt hon pillar med vid snippan blir smutsigt och måste tvättas (hon gillar inte att tvätta händerna). Förklarar också att vi inte vill att hon "snippar-ner" sina leksaker. Säger att man gör faktiskt inte så. Men när hon sitter och tittar, undersöker och frågar om snippan och snoppar så svarar vi så gått det går och lägger inga tabu eller "smutsigt" i det.

    Förklara för Selma att hon kan göra sig illa om hon pillar med saker i snippan, att du säger till henne för att du inte vill att hon ska göra sig illa. Var ärlig och rak, jag tror att hon fattar.
    Köp en bok som handlar om kroppen. Vi har en bok som heter "naken om baken" som barnen gillar. Den handlar mera om när man ska ha kläder på sig och inte och om nakenhet. Nått borde finnas.

    Vi har ett citat hemma. När Alice ska sjunga i Sing Star och får en mick så har vi förlajde förhållningsregel till henne:
    "Inte slicka, inte suga, inte stoppa i snippan." (Ja allt har hänt med micken och vi har bytt till nya )

    -Undrar hur länge vi får säga det till henne

    Lajsa: Vad skönt att ni äntligen har fått en diagnos och att ni kan börja fundera på hjälp utifrån.

  • JFL

    Sok: Alice älskar att leka med ord och komma på ord som rimmar. Hon vart extra stolt när hon kom på "Snippa" - "Pippa", något vi skrattade åt först men nu försöker vi verkligen få henne att just inte säga det

    Elsa är fortfarnade fixerad vid bröst, undrar när det ska gå över. Antagligen i tonåren när hon får egna

Svar på tråden Januarimammor del 18