• sok

    ""hej tjejer...kikar in som hastigast och ville bara berätta att allt har gått bra idag med mr-kameran och sövningen, så nu har vi det överstökat....känns skönt....
    Hoppas ni får en bra vecka med mycket sol...kram Lisa med familj..."""

    - vad skönt allt gick bra lajsa.

  • sok
    Twinkle skrev 2009-07-18 19:56:14 följande:
    Mmm kladdkaka... Vet ni? Inatt ska Albin sova över hos en kompis!!! När kompisens pappa ringde innan idag och frågade så hoppades jag verkligen att Albin skulle säga att han inte ville men så blev det inte. Så vid 17-tiden gick vi över med honom (bor grannar) och sen ska de titta på film och käka popcorn innan det är dags för sängen. När det nu blir. Shit vad stor han har blivit!!! Jag ska minsann hålla Hugo hemma till han är minst 20 så det så...
    haha vad gulligt!!!
    ja de är STORA nu våra småttingar! hihi.
    en dag kom selma hem och sa "hallå, jag cyklar till skolgården!"
    herregud.
    helt sjä'lvständig nu känns det som, det blir tufft att börja om på "nytt" snart igen med en liten.
  • sok
    pippi28 skrev 2009-07-23 16:16:59 följande:
    hej nyss hemkommen med lilla Malin som föddes igår - från första värken så var hon ute på 2 timmar -känns som jag är överkörd av ett tåg. lillan är toksöt med papps vackra plutmun-sover å sover å sover. är världens lyckligaste :)
    grattis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    hur långa har dina andra förlossningar varit?

    och för er andra,
    om ni jämför 1a och 2a förlossningen? har den2a varit snabbare?
  • sok

    smilla
    ojdå, jag visste inte ens man kunde ha för mkt fostervatten.
    men det går nog bra, annars får ni väl ta med dottern till sjukhuset så får svärisarna möta upp er där?

  • sok
    Sodaspring skrev 2009-08-04 19:37:48 följande:
    Tackar! Jag är bara i v 6 +5 eller nåt sånt...Har mindre koll denna gång.  Ska på inskrivning i morgon i varje fall.
    vad skojjsigt!
    ja man har ju inte samma koll som då man var gravid för 1a gången....
  • sok

    2 frågor ang 3 åringar:

    - selma är "lite" fixerad vid snippor och snoppar och sånt. jag vet inte VAD man ska säga?????
    "nä du får inte röra folk på snoppen! så får man inte göra..." ?????
    och så håller hon på sätta saker vid snippan!
    typ en krona/peng igår, hon skrattar och tycker det är jättekul men jag ve tinte vad man ska säga? så jag sa att hon inte ska sätta saker i snippan för hon kan göra illa sig....
    suck.
    man vill ju inte göra så stor sak av det liksom....
    vad SÄGER ni till era 3åringar?

    sen ahd ejag en till fråga...viktig...men gud vad var det, jag har tänkt jag skulle fråga här i tråden om ngn är med om samma sak....men nu komme rjag inte ihåg.

  • sok
    Lajsa82 skrev 2009-09-20 11:40:13 följande:
    grattis skuggan, blir smått avis... sok: Ja du, de där är lite svårt, men dom utforskar väl?! håller på att lära sig skillnad mellan pojkar och flickor. men det är som du säger, att man inte skall göra för stor sak utav det, men visst det är inte lätt om hon rör vid andras, försök att säga det är din men det är hans och den får du inte röra... att hon lär sig skillnaden på ditt och mitt.... Just nu är vi i sommarstugan och kopplar av, fick slutbeskedet i fredags och vi har landat lite efter det, Han fick diagnosen Autism och kommer göra ett iq test innan han börjar skolan för att veta om han skall gå i vanlig skola eller i en skola för autistiska. dom kommer göra ett nytt eeg för att kolla om det blivit bättre eller sämre + att kolla synen och hörseln...Remiss till Hab är skickad så nu kommer vi äntligen få hjälp...Skall ringa kommunen angående avlastning, känner att vi behöver det för att hämta nya krafter, kanske 1 helg var 6:e vecka... Skall sätta mig och läsa lite om Lss, den lag som vi nu kan ha nytta av...ja det e mycket som skall fixas... hoppas ni haft en trevlig helg...Kram Lisa
    ja, tack för sitt svar. det är inte lätt tycker jag...iofs vad är eg lätt just nu med en 3 åring? nä det är ganska lugnt faktikst, ingen supertrots just nu iaf. det är bra hon har dagis. i somras var det mkt bråk.
    men det är väl bra d ehar en egen vilja.

    skönt ni har fått en diagnos kanske ändå.
    dels får ni ta del av LSS ja, och dels så kanske andra får mer förståelse då....ja int ebara tror att man har en busig unge typ har iaf hört en del som känner så att de tär skönt de kan säga att deras barn har "den o den diagnosen" och att dte inte bara är dålig uppfostran. typ. som en del annars kan tro ha rjag HÖRT.
  • sok
    Lajsa82 skrev 2009-09-20 21:12:33 följande:
    sok : stämmer mkt bra det där, har hört flera som har sagt att jag har en bråkigt barn och att vi måste sätta mer gränser...och det är inte det lättaste, han har ett helt annat tanke sätt och förståelse, svårt att lyssna och ta till sig det vi säger... Men vi jobbar på det och nu när vi får hjälp av hab kommer det bli lättare då dom kan detta och kan vägleda oss....
    ja det är ju jättebra
    JFL skrev 2009-09-21 22:28:53 följande:
    Sok: Så håller Alice också på, och Elsa gjorde det med i den åldern. Igår ställde sig Alice upp vid matbordet och visade rumpan Vi bara garvar åt henne. Men allvarligt, när hon pillar i snippan eller leker med saker i snippan säger jag alltid till. Jag förklarar att hon måste tvätta händerna om hon pillar i snippan för hon kan få bakterier på händerna och allt hon pillar med vid snippan blir smutsigt och måste tvättas (hon gillar inte att tvätta händerna). Förklarar också att vi inte vill att hon "snippar-ner" sina leksaker. Säger att man gör faktiskt inte så. Men när hon sitter och tittar, undersöker och frågar om snippan och snoppar så svarar vi så gått det går och lägger inga tabu eller "smutsigt" i det. Förklara för Selma att hon kan göra sig illa om hon pillar med saker i snippan, att du säger till henne för att du inte vill att hon ska göra sig illa. Var ärlig och rak, jag tror att hon fattar. Köp en bok som handlar om kroppen. Vi har en bok som heter "naken om baken" som barnen gillar. Den handlar mera om när man ska ha kläder på sig och inte och om nakenhet. Nått borde finnas. Vi har ett citat hemma. När Alice ska sjunga i Sing Star och får en mick så har vi förlajde förhållningsregel till henne: "Inte slicka, inte suga, inte stoppa i snippan." (Ja allt har hänt med micken och vi har bytt till nya ) -Undrar hur länge vi får säga det till henne Lajsa: Vad skönt att ni äntligen har fått en diagnos och att ni kan börja fundera på hjälp utifrån.
    haha ja det lät lite roligt med singstar micken
    ja selma håller också på "pump rumpa!"" ropar hon och drar ner brallorna i tid och otid. så vi har sagt att "visst inte gör du så på dagis?" och hon säger att hon inte gör det där, bara hemma.
    man skrattar ju för det se rju så roligt ut, det är väl därför hon fortsatt...men nånstans måste man ju dra en gräns?
    ska kolla upp den där naken om baken boken!
    tack för tipsen jenny!

    jag tänkte väl att de tkan väl inte bara vara min unge som blivit så här "fixerad"???
  • sok
    Rosagul skrev 2009-09-22 22:33:44 följande:
    Då visade det sig att hon då de två var bortbjudna kramat om honom (ja de når ju upp i höfthöjd ) och dunkat lite på hans gylf och högt och tydligt så alla hörde frågat om hon åkt igenom hans snopp? - MAMMA säger det!
    hahahaha herregud!
    jag skrattade högt.
    ja vad ska man göra???? till slut måste man ju säga sanningen liksom...!?
    det är svårt tycke rjag...

    selma har också pratat mkt om döden senaste tiden. och ibland om det är nåt..kan hon säga "då har ni ingen selma mer" hjärtskärande. hon pratar mkt om mördare också (och spöken såklart) men hon vet inte vad en mördare är. som tur är. usch.
Svar på tråden Januarimammor del 18