• Len Gbg

    Några Göteborgare som hoppas på plus i sommar?

    Hej! Får man vara med här?

    Har läst hela tråden och vill först säga GRATTIS till er som fått ert efterlängtade plus. Sen vill jag skicka ett gäng styrkekramar till er som fått tråkiga besked!

    Har själv en son född juni-07. Sonen blev till på första försöket. Bor i Eklanda och jobbar som sjuksköterska på Sahlgrenska. Har gjort ett försök till syskon men fick mensen den 23 juli och väntar nu ihärdigt på nästa ÄL. Har laddat med teststickor så den inte ska missas! Trodde verkligen jag var gravid denna gången, hade SÅ mycket symtom som jag aldrig annars har, men icke! Blev ganska besviken trots att jag intalat mig själv att inte hoppas på plus så fort igen...

  • Len Gbg

    Cinza: Tackar tackar! Vätskebalansen...*svälj* Kan nog skrapa ihop lite av mina kunskaper i ämnet, men det känns som de ligger ganska långt bak i huvudet för tillfället! Har ju varit mammaledig i två år (får skylla på något) så det blir nästan att börja om från början när jag börjar jobba i septmber igen!

    Två veckor känns som en evighet just nu... Ska börja med mina ÄL-test på söndag.

    En fråga till er alla: Hur tänker/känner ni kring svininfluensan och graviditeten? Jag känner mig ganska orolig för några saker. Först och främst har jag ett ganska utsatt yrke som sjuksköterska. Sen känner jag mig ganska orolig inför detta vaccin som inte är testat på gravida kvinnor... jag skulle vilja ha garantier för att det inte blir fosterskador innan jag tar emot en injektion! Det sägs ju att gravida som blir smittade löper högre risk att få svåra komplikationer av influensan... Sen är jag dessutom lite ängslig för sonen som är 2 år. Att vara orolig för sådant här är inte riktigt likt mig, men jag antar att jag är en av alla dem som blivit påverkad av media...

  • Len Gbg
    Cinza skrev 2009-07-30 15:50:54 följande:
    Len Gbg: Jag har funderat lite på detta med svininfluensan, men inte kommit fram till så mycket vettigt. Jag kommer gå två veckor i skolan innan praktiken börjar och jag hoppas att våra lärare har fått bra information så de kan ge råd.
    Då får du gärna dela med dig av de råden sen!

    Finner inga ord för det du gått igenom med din lille son... Det är helt obegripligt att man som förälder ska behöva uppleva något sådant. Så fruktansvärt orättvist och grymt livet kan vara. Kan inte formulera något bra här och nu, alla ord känns så små för det jag känner när jag tänker på er och det ni varit med om. Ett ljus på minnessidan kändes iallafall helt rätt. Ska tända fler och tänka på er ljuvligt söta son. *kramar*
  • Len Gbg
    Cinza skrev 2009-08-02 16:38:14 följande:
    Len Gbg skrev 2009-07-30 20:32:32 följande:
    Självklart kommer jag dela med mig av de råd jag får, om jag får några. Tack för omtanken. Jag blir faktiskt riktigt rörd av hur mycket värme man kan få av människor man inte ens känner.Nu är jag på femte dagen efter ÄL. Typ. Känner redan spänningar och ömhet i brösten och jag är mer än lovligt irriterad. Skengravid: Javisst! Jag blir faktiskt lite sur över att kroppen skall hålla på och bygga upp en massa förhoppningar. Hoppas ni alla haft en bra helg! Kram
    Jag var helt klart skegravid efter förra ÄL... Ingen rolig upplevelse alls måste jag säga! Kände mig helt blåst när grav.testet visade negativt! Fattar inte hur man kan få så mycket symtom (som man aldrig har annars) utan att vara gravid! Har ÄL i dagarna nu, och denna gången ska jag INTE inbilla mig det minsta! Fast hur lätt är inte det att säga?!
  • Len Gbg

    Fröken Freken skrev 2009-08-03 08:27:41 följande:


    Hej tjejer!Mamma Pethra här. Avregistrerade mig efter mitt senaste mf, blev så himla less på allt men det är ju bara att ta nya tag.Hur går det för er alla?
    Hej! Jag är ny här i råden! Ska snart börja på andra försöket att få ett syskon till vår son. Läste om ditt missfall... vilken hemsk upplevelse det måste ha varit! Skönt att höra att ni nu ska ta nya tag! Håller tummarna för att allt ska gå vägen denna gången!
    Bor du i Eklanda? Det gör jag med! Bor i Eklanda Äng.
  • Len Gbg

    Fröken Freken: Tack! Vi fick ockå vår son efter första försöket så jag trodde nästan att det skulle gå fort även denna gången... Men vi får väl se när det efterlängtade pluset kommer denna gången!

    Vi flyttade också till Eklanda i maj. Eklanda Äng ligger mitt emot Eklanda skola. Vi bor i ett av trevåningshusen, om du har gått förbi någon gång. Trivs ni bra i Eklanda? Har ni fått dagisplats till er dotter? Vi får börja med dagmamma i Åby till vår son eftersom det är ett helt års väntetid på dagisplatser i Eklanda! Vi börjar inskolningen nästa vecka.

  • Len Gbg

    Fröken Freken: Vår son fyllde 2 år den 23:e juni. Vad är det för typ av hus ni bor i?

    Cinza: Åh så spännande med "bara" en vecka till BIM! Håller tummarna allt jag kan!

  • Len Gbg

    Typiskt att tråden börjar dö ut nu när jag hittat hit!
    Hurraaaa! Idag kom sommaren tillbaka! Imorgon ska vi ut och segla. Vi är mitt uppe i andra försöket till syskon nu! Hoppas så att det går vägen denna gången, men jag ska göra allt för att inte börja inbilla mig något denna gången!

    Hoppas ni har haft en bra dag! Nu ska vi grilla!

  • Len Gbg

    Hej tjejer!
    Det blev en heldag ute till havs igår! Helt underbart väder och en fantastisk dag! Det blåste dock för lite för att vi skullekunna segla hela vägen så vi fick ta motorn till hjälp den större delen av vägen. Det är lyxigt att ha vänner med segelbåt! Sonen älskade det även i år och skötte sig exemplariskt! Vi var ute från halv 11 på förmiddagen och var inte i hamn (Björlanda) förräns vid 22-tiden.

    Cinza: Vad fruktansvärt att det finns folk som ger sig på gravar på det viset! Hade jag sett det så vet jag inte vad jag hade gjort... De hade fått springa väldigt fort iallafall!
    För övrigt gillar jag också SYTYCD! Jag är också en gammal balettdansös, ja jag har dansat lite allt möjligt. Precis som du valde jag att satsa på något annat efter många år på dansgolvet. Så blev man till sist sjuksköterska! Ska troligen läsa vidare till spec.ssk inom barn- och ungdom. Får se efter nästa graviditet!

    Fröken Freken: Japp, vi är från Skåne från början, både jag och min sambo. Är född och uppvuxen i Trelleborg men sedan studenten har jag flyttat omkring mycket och bott i Malmö, Lund, Kristianstad och Jönköping innan jag till sist hamnade här. Nu flyttar vi nog inte ifrån Göteborg för vi trivs så oerhört bra här uppe! Var i från Skåne kommer du då?

    Jag har ÄL nu. Har fått utslag på stickan sen i onsdags kväll och fick fortfarande utslag på stickan i morse... (Visste inte att man kunde få utslag under hela tre dagar!?) Så nu ger vi gärnet till ett försök nummer 2. Jag får nog också finna mig i att min kropp kommer att luras, känns som jag inte alls har något att säga till om där!

    Idag ska vi till Borås djurpark. På måndag börjar Johannes inskolning

  • Len Gbg

    Fröken Freken skrev 2009-08-07 08:48:00 följande:


    Hallå Fru R och välkommen Pandan!
    Tro det eller ej tjejer, jag har äl nu i dag eller i morgon, jag känner alltid av äl ett par dagar innan! Då fick jag uppenbarligen inte mf förra gången, väldigt märkligt eftersom jag faktiskt plussade och sen fick en störtblödning på BIM+8. Jag förstår mig inte på min kropp längre.Händer nåt skoj i helgen annars då?
    Åh, håller tummarna för att det verkligen är ÄL och att det går vägen denna gången! Det lät ju som ett MF som du beskrev det, men jag har nyligen insett att kvinnokroppen är oerhört komplicerad och kan ha för sig en massa skumma saker som förvillar oss näst intill fördärvet!
    I helgen blir det som sagt Borås djurpark, imorgon ska vi tapetsera hallenoch cykla och bada och på söndag åker vi it till Donsö på 2-årskalas. Vad ska ni hitta på?
Svar på tråden Några Göteborgare som hoppas på plus i sommar?