• Penapöna

    Att höja medgivande ålder när det finns ett barn, någon som vet hur det ska funka?

    Vi har fått frågan om vi vill ta emot ett barn som är lite strax över det vi har medgivande för. Vi vill det! Men pratade med de på familjerättsbyrån och där verkade allt så krångligt. De påstår att vi måste skicka in en ny ansökan om medgivande, ha nya läkarintyg och att det ska vara vår utredare som utreder igen, självklart är utredaren inte där nu, det är ju semestertider. Så tidigast vi kan få megivandet är i slutet av september.
    Kan det verkligen stämma? Det är ju ett barn som redan finns, ska man behöva denna långsamma handläggning?
    Sååå frustrerad just nu!

  • Svar på tråden Att höja medgivande ålder när det finns ett barn, någon som vet hur det ska funka?
  • Penapöna

    Vad ni muntrar upp mig! Det låter ju mer korrekt att det ska kunna gå snabbt. Hålla på att ha ett barn på barnhem i flera månader i onödan verkar ju helknäppt.

    Människan jag pratade med har ringt igen och hade iallafall fått en kollega att tänka sig utreda oss och då kan vi vara med på nämdmötet i slutet av augusti. Men det känns långt iallafall och AC hoppades vi redan skulle vara i landet då.

    Barnet är alltså bara 1 månad över vårt medgivande i dagsläget, så lite.

  • Penapöna

    Vad skönt det är att läsa att det inte bara är jag som tycker det är helknasigt. Får se vad som händer, har bett att AC ska prata med kommunen. Får väl återkomma och uppdatera hur det går.

    Man vill ju också att de ska gå snabbt för barnets skull, en dag på barnhem är en dag för mycket!

  • Penapöna

    Börjar landa i att vi har en son som väntar på oss. Har pratat med familjerätten igen och fått tid för att komma dit och prata. Utredaren verkade trevlig och vettig även om det hela känns jobbigt förstås och jag är rädd att de ska säga nej.
    Men vi säger, liksom när jag var gravid, att vi ska vara glada och njuta av det glada beskedet tills motsatsen är bevisad.
    Det känns så naturligt, att han är vår.

Svar på tråden Att höja medgivande ålder när det finns ett barn, någon som vet hur det ska funka?