Inlägg från: Celine1976 |Visa alla inlägg
  • Celine1976

    Tråd för oss immuniserade del 2

    Hej tjejer!

    När jag kom hem från jobbet idag så hade jag fått kallelse till specialistmödravården. Jag är RH-positiv och maken rh-negativ.

    Första graviditeten fick jag lämna blodprov 2 gånger i månaden i slutet av graviditeten, men fick aldrig någon info om titrar. Förlossningen gick jättebra och sonen RH-positiv. Det talades aldrig om titrar...

    Nu är jag gravid igen och fick lämna blodprov vid inskrivningen, som alla andra får göra. Veckan efter blir jag uppringd från MVC och de vill att maken skulle lämna blodprov. Jag frågade om det var någon fara. Nej då det gick ju så bra förra graviditeten..

    Utan att få samtal från min BM så får jag bara en kallelse. Blev riktigt nervös och irriterad! Jag ska på UL 9 september och till specialistmödravården veckan efter. Är väl i vecka 20 då tror jag. Känns som evigheter dit!!!

    Är det någon skillnad på om man är RH-positiv som kvinna än negativ?

  • Celine1976

    Läste på niomånader: www.niomanader.se/content.asp

    Det är om barnafadern är Rh-positiv som även fostret kan bli Rh-positivt och ställa till det för sig själv och sina framtida syskon. Är fadern däremot Rh-negativ finns ingen risk för att barnet ska bli Rh-positivt.

    ????? Maken är negativ och sonen positiv. De måste ha skrivit fel.

  • Celine1976
    Happiest skrev 2009-08-17 16:45:56 följande:
    Du menar att du är positiv och mannen negativ? El skrev du fel?Om både mamman och pappan är negativa borde det ju bli negativa barn,men om mamman är positiv och pappan negativ så vet jag faktiskt inte. Fast min mamma är positiv och jag tror min pappa är negativ och jag är ju negativ. Har du hört något mer från spec mödravården?
    Jag är rh-positiv och maken 0-negativ. Vår son är positiv. Tydligen hade jag Anti-c och anti-s. Vet inte vad det står för men jag ska till spec.mvc om en månad... Fick inte veta något om titrar.
  • Celine1976
    Happiest skrev 2009-09-21 21:25:05 följande:
    Celine: Hur går allt för dig? Har du fått någon mer klarhet i allt?
    Hej hej!

    Jag var hos spec. mvc och fick en bunt remisser i handen. ska lämna prover var tredje vecka. Senaste provet visade ingen ökning så jag hoppas att det håller sig där. Dumt nog glömde jag fråga mer detaljerat om immunicering, hade så mycket andra frågor..
Svar på tråden Tråd för oss immuniserade del 2