Inlägg från: Emeli |Visa alla inlägg
  • Emeli

    Barnvagnar

    Jag tror också att en sulky av något slag (Brio eller Emmaljunga) blir finfint. Dessa små vagnar är lätta och smidiga att köra. Gå till en barnvagnsaffär och provkör! En fyraåring kan behöva vila benen ibland, speciellt vid långa eller raska promenader. Men fyraåringar vill inte sitta i vagn hela tiden. En sulky är lätt att kliva i och ur för en flicka. Vagnar med selar, och vagnar som är för höga blir bara krångliga för henne. Sele behövs inte på ett så stort barn.

    Nu vet jag inte vad ni har för livsstil. Bor man mitt i storstan vet jag av egen erfarenhet att man går mycket, men på slätt underlag.Sulkyn blir perfekt. Bor man i villaförort, har tillgång till bil, inte är några friluftsmänniskor, inte är hundägare och bara behöver vagn inne på shoppingcentret - då räcker det med en paraplysulky. Köp då en mycket lätt och smidig som är lätt att fälla ihop.

    Visst är det roligt att planera för sitt lilla barn!

  • Emeli

    Glömde: Maclaren gör kanonfina paraplysulkys; stadiga, praktiska, lättkörda, bekväma för barnet, går att ta en tupplur i (ombonade). Jag har kört alla mina barn i sådana ända upp i femårsåldern. Inte varje dag, men om man ska gå långt. Vagnen väger så lite och är lätt att ta med sig. Sammanlagt har jag använt två vagnar till tre barn.

  • Emeli

    Emmaljunga Softy, Brio Sitty eller Brio Race tror jag blir perfekt för er lilla tjej. Visserligen är de vända framåt, men det gör inte så mycket eftersom en fyraåring inte åker vagn lika mycket som ett yngre barn. Ju starkare hon blir desto mer kommer hon att gå själv, vilja köra vagnen själv osv. Vagnen kommer kanske bara att användas när hon behöver vila sig eller ni behöver snabba på stegen. Väljer ni Sittyn eller Softyn finns ingen sufflett, vilket är både bra och dåligt. Barnet sitter så klart mera öppet och utsatt för väder och vind, men det kan man åtgärda med lämpliga kläder och regnskydd. Det är lättare för barnet att hålla kontakt med den som kör vagnen om det inte sitter en sufflett i vägen som skymmer sikten. Är ryggstödet i det bakre läget är det bara att titta rakt upp för att få ögonkontakt.

    Rocky och Mistral är bra vagnar men lämpliga för lite yngre barn. Förutom att flickan kan få det trångt kan ryggstödet vara för kort. Vagnen kan också bli tung att köra. Själv slutade jag använda den typen av vagn när mina barn var mellan 2½ och 3 år. Då var de urvuxna. Nu kan iofs inte jämföra en nyfådd fyraåring med ett barn som gar kommit som spädbarn. Hon kan vara liten och kanske svag för sin ålder, men knappast hur liten som helst.

  • Emeli

    Här kan du läsa om alla Brios modeller
    www.brio.net/BRIO_NET/Sverige/Startpage

    Flera paraplysulkys har fullt eller nästan fullt liggläge. Mina barn har sovit skönt i Maclarens. Äldste sonen ville gärna sova på dagen tills han var fyra år. De två yngre slutade med middagssömnen tidigare, men har sovit gott i sulkyn på kvällstid. Fördelen med paralysulkys är att de är lätta och smidiga, tar knappt någon plats i hopfällt läge, väger så lite att man kan bära vagnen i hopfällt läge med ena handen och hålla barnet med den andra, vilket är praktiskt i trappor. De är så smala att kan kommer fram i princip överallt med dem. Nackdelen är att de inte funkar i snö, har stum eller obefintlig fjädring och absolut inte fungerar i terräng. TS kanske klarar sig med en sådan. Den kan ni ta med er på hämtresan. Praktisk och bra att ha på flyget och flygplatserna.

    När man väljer vagn är det klokt att fundera över livsstil och hur man bor. Om man kommer att köra mycket i uppförsbacke gör man klokt i att välja en lätt vagn.

Svar på tråden Barnvagnar