Inlägg från: Brunello |Visa alla inlägg
  • Brunello

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    går det inte på minst halva tiden dag 2 tycker jag du ska avbryta och prova något annat, jag vet att det kan kännas ohållbart men varför måste ni fixa det på ett par dagar? kan ni inte investera åtminstone ett par veckor i att trygga ert barn inför en så gigantisk förändring?

    metoden fungerar på alla barn, till slut, men bara ni kan avgöra vilket pris just ni är beredda att betala...

  • Brunello
    aspenbäck skrev 2009-07-30 09:46:47 följande:
    hej hej! Jadu så här går det på fl när man vill ha råd om ngt som inte alltid gillas, jag tror att någon till och med kallade mig för barnmisshandlare, men oj oj vad skönt vi har det nu efter att vi kört 5 minuters m. Jag tror att vi kanske höll på i ngn vecka eller såp men det blev hela tiden bättre, det viktiga är ju bara att hela tiden gå in då och då ( jag kunde inte hålla mig till 5 min ) inte ta upp bebisen utan lugna klappa trösta och lägga ner det igen. Jag lovar att det kommer ge sig mer och mer varje kväll, som sagt efter ca en vecka så somnar de lugnt och skönt i sängen utan ngn oro för att sova för de vet att det går bra. Tycker att det är bra mycket ohumanare att hålla på och greja fram och tillbaka med barnet på kvällen och dra ut en på sovprocess i flera timmar. Våran kille var nog också 10 månader och det funkade bra. Kram och lycka till!
    då har du ju knappast kört 5MM - eller hur? enligt den är INGEN kroppskontakt tillåten, inte klappande och tröstande alltså. Hur hade det känts?
  • Brunello
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 12:23:23 följande:
    O jag/vi vill att det ska vara nu....
    Agerar du på samma sätt i andra fall? Han ska lära sig äta själv. Sätt fram maten - han äter nog när han är hunrig?

    Jag är bara nyfiken för jag har så svårt att förstå denna brådska... varför de små måste bli stora så fort...
  • Brunello
    FrökenLindström skrev 2009-07-30 19:41:33 följande:
    Hur kan han vara övergiven när vi är i samma rum, en halv meter ifrån honom, hela tiden?
    Om ni är i samma rum är det inte 5MM som ni utför, det är ju typ hela grunden i metoden, att föräldrarna INTE är inom synhåll...
  • Brunello
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 11:30:10 följande:
    skillnaden är ju bara att vi gett henne kroppskontakt och inte låtit henne börja skrika utan gått in innan 5 minuter om det behövts!
    Eftersom de två grundpelarna i 5Mm är just "ingen kroppskontakt" och "vänta femminuter" blir det ju märkligt att kalla det ni gör för 5MM förstår du inte det?
  • Brunello
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 12:17:40 följande:
    MEN principen är ju den samma, att man lär barnet att somna själv med hjälp av att man går in med korta intervaller! jag går ju hellre in efter 3 när hon just börjat höra av sig än att då vänta 2 minuter till så hon är helt tokig, då förlänger jag ju bara nattandet! sen att ge kroppskontakt med att klappa henne, stryka på ryggen eller på kinden tvärt är ju inte som att jag går in pratar med henne och senare tar upp henne! i slutändan somnar hon ju själv ändå själv!
    Ja, vill man kalla kanelbullar muffins kan man ju som sagt göra det - risken är dock stor att man blir gravt missförstådd

    Om du nu går och säger att 5MM fungerade så bra för er och andra tänker "det fungerar ju för andra så då testar vi" - men den personen vet inte att det du gör inte har något att göra med det som står i Eckerbergs broschyr men följer själv denna till punkt och pricka, du tror inte att det blir lite fel då?

    Jag säger inte att det du gör är FEL, det är way mycket bättre än att följa Eckerbergs rekommendationer (som för övrigt förbjuder all kroppskontakt, eg. tom om barnet skriker tills det kräks).

    Men snälla, sluta säg att ni kör 5MM för det gör ni inte.
  • Brunello
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 12:32:25 följande:
    står ju dessutom inget om att barnet MÅSTE skrika för att de skall kallas 5 minuters metoden och jag tycker i allra högsta grad att de vi gjort är en variant av metoden!
    Om du läser en gång till så hittar du det, fast Eckerberg kallar det "protester" det är vanligt att man i sammanhang som dessa döper om "gråt" till något annat, mindre känsloladdat eftersom det är lättare för en förälder att se det som att barnet "protetsterar" än att det "gråter"
  • Brunello
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 13:12:02 följande:
    har du läst på sidan om barnläkaren som tagit fram metoden? det står INGET om att barnet måste skrika/gasta för att de skall kallas 5mm, det står däremot att de successivt skall gå fortare för barnet att somna men inte att de just skall skrika mindre och mindre! . Det står heller inte att man inte får/bör byta blöja om det bajsat!
    Nej, inte på hemsidan men i broschyren, det räcker INTE att läsa hemsidan för att genomföra metoden!! Gör man det är den ju ÄN farligare
  • Brunello
    ThereseNyman skrev 2009-07-31 13:25:08 följande:
    Det är väl en aning skillnad på att pröva 5-mm och slå sitt barn???!?!?!?!VARFÖR kan ingen (ok några) acceptera mitt val, o förstå att detta känns rätt för mig o mitt barn!Har precis lagt henne i sängen för att sova middag (har aldrig funkat annars hon ska sova middag i vagnen))O vet ni vad? Hon lägger sig ner, pratar lite med sig. Efter ett tag gnäller hon lite, jag går in o hon ler stort mot mamma. Jag säger att jag älskar henne, ger henne nappen o smeker henne över ryggen, o barnet somnar. HAR JAG FORTFARANDE GJORT FEL I MITT BESLUT ATT PROVA DETTA?
    Du får inte röra barnet om du gör 5MM...  och du måste vänta 5 minuter innan du går in.. .
  • Brunello
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 14:02:06 följande:
    nej men man kan kalla, vanlijbullar, kanelbullar, chokladbuller, mjölkfria bullar, glutenfria bullar för BULLAR!Och som jag sa läst de jag skrev allra först! :vi använder en variant av metodeden, förklarade även att man inte skall stirra sig blind på TIDEN, och att vi ger nappen och snutten och lägger till henne i sängen och i och med att vi inte väntar 5 min så börjar hon aldrig skrika!
    Fortfarnde har ni bara infört en nattningsrutin, ni har inte utfört 5MM, det ska ni väl vara glada för iofs, jag förstår inte riktigt varför det är så viktigt för dig att hävda att ni kört en variant av 5MM? Finns det prestige i det?
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??