• Lilaa

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Kya skrev 2009-07-29 21:44:14 följande:
    tycker det är tråkigt att de flesta börjar köra såna här metoder på sina 8-10 månadersbarn. antagligen för att de just då är inne i separationsfasen och behöver extra mkt närhet. det tycker väl föräldrarna är jobbigt och börjar bli outhärdligt, och därför tar de till såna metoder som 5-mm. i övrigt är det en ganska grym metod i mina ögon, men att använda sig av den just när barnet är extra känsligt och inne i en jobbig fas i mitt liv är helt oförståeligt.
    håller med
  • Lilaa
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 12:14:05 följande:
    Oj oj, vilka diskussioner det blivit i denna tråd!!Jag står fast vid mitt beslut, 5 mm ska vi försöka med. Märker vi efter några kvällar att det inte funkar, då slutar vi naturligtvis!Jag tycker inte på något sätt att det är kul att höra mitt älskade barn skrika, men nån gång måste hon ju lära sig att somna själv?Dessutom måste jag vara hemma varje kväll, för annars så somnar inte vår älskade dotter, vilket börjar bli jobbigt även för pappan..Jag har även skrivit att vi har två barn till, 7 o 4 år, de måste ju också få sitt på kvällarna.Jag ger vårt minsta barn all min kärlek o uppmärksamhet, tillsammans med hennes syskon, så hörd o älskad, det känner hon sig nog. NEJ, jag anser INTE att detta är barnmisshandel, annars hade jag provat detta.JO, jag tycker det är jättemysigt när mitt barn somnar hos mig, men det är inte varje kväll jag har tid att sitta i soffan i en timme "bara för att" hon ska somna - missförstå mig rätt!
    Du skriver att hon nån gång måste lära sig sova. ''

    Det tror jag hon gör när hon är mogen för det. Att gråta i 40 min är en lång tid. Tänkt dig själ om du är rädd och ledsen och ensam då känns ju 5 min som en evighet. Jag tror personligen att det finns bättre sätt att söva sitt barn på än skrik metoder.

    Dessutom är ju en 10 månaders jätteliten och är beroende av trygghet, speciellt i den åldern då de genomgår flera utvecklingssprång, får tänder mm.

    Min son är 10 månader och jag ammar honom till sömns eller vaggar till sömns, jag tycker det är så mysigt eftersom att jag vet att denna tid kommer aldrig tilbaka igen.

    Har du provat att pappan tar babyn till ett annat rum och ger henne napp eller nappflaska?
  • Lilaa
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 14:03:54 följande:
    Ja, det känns som om vi provat allt annat än just detta.
    Men varför så bråttom? Om du vaggar henne, hur lång tid tar det då innan hon somnar? kan inte pappan vagga henne? Hur somnar dina stora barn på kvällen? Är din baby trygg och lugn när du vaggar henne?

    Måmga frågor men jag har svårt att förstå att man väljer en sådan metod på ett spädbarn när inga sömnproblem finns.
  • Lilaa
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 14:12:05 följande:
    * Det tar ungefär en timme innan hon somnar hos mig* Nej, hos pappan kan hon inte somna, det måste vara hos mig* De stora barnen somnar själva, i sina egna sängar* Stundvis lugn o harmonisk, ena stunden arg
    Är hon mätt innan ni vaggar henne? Är hon ens trött? När min son är trött och jag vaggan honom i famnen somnar han på kanske 20 min. Är han inte trött får han vara vaken.

    Somnar dom stora så lätt, läser ni inte saga eller nått?

    Förstår om 1 timme är lång tid men hellre det än att gråta hysteriskt i 40 min. Man kan ju inte räkna med att dessa små liven ska lägga sig på kudden och somna.

    För min stora tjej läser jag en bok, pussar och kramar och sedan är det natti natti. Ibland sover hon före vår bebis. Vår bebis sover när han är trött och ingen av de gråter sig till sömns.

    kanske tassmetoden skulle vara ett altenativ?
  • Lilaa
    anna450 skrev 2009-07-30 17:38:01 följande:
    och vad gör man med barn som somnar hos en men vaknar när man lägger ner dom i sin säng?Hur ska man kunna lära dom att sova/tycka om att sova i sin säng?Om ni menar att barnet inte får skrika?Min dotter skriker när hon inte får som hon vill,är det samma sak??Här är det samma skrik iallafall...
    Det finns ju bättre metoder än 5 mm om man vill få sitt barn att sova i egen säng. T,ex tassmetoden.

    Och det är skillnad på ett panikskrik där barnet tror att den blivit övergiven och ett skrik då han är arg och vill ha nått som han inte får.

    Ett panikskrik är svårare att trösta bort medans ett argt skrik lätt går att avleda eller tysta.
  • Lilaa

    jag fattar inte att man kan använda denna metod på bebisar. Det är skrämmande och otroligt synd om barnen. varför skaffar man barn om man inte vill ta hand om dom dygnet runt.

Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??