Inlägg från: SaramedM |Visa alla inlägg
  • SaramedM

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    ThereseNyman skrev 2009-07-30 22:17:01 följande:
    Ja, bilden är allt bra söt! Jag skulle ALDRIG utsätta/prova denna metod om jag trodde att mitt barn tar skada av det, så därför känns det som om; gnäll på ni, försök övertala mig ni..... Jag slutar inte med detta ändå, förrens/om mitt barn tydligt protesterar!
    Det gjorde hon i 40 minuter ikväll!
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:33:11 följande:
    Ja just det.....alla förklaringar är bra utom att 5mm funkar, för det skulle ju vara hemskt. Det finns faktiskt gott om barn som inte har inprogrammerat från födelsn när det är dags att sova och gör det automatiskt. De behöver hjälp att somna och det är de föräldrarna som hjälper sina barn att somna som är ansvarsfulla. De som låter barnet bestämma kan ju inte vara kloka. Ett barn är inte moget att ta såna beslut själv.
    Visst fungerar den, det är en av anledningarna att den är så grym, att den får barnet att ge upp
    Men jag kan förstår att man tror att man måste ta till metoder, vi lever i ett samhälle där bilden är att det är nått som måste " tas tag i" när en bebis inet somnar själv

    Jag vet ingen som måste hålla sin tonåring i famnen när de ska sova, barn mognar

    Vi har en 5 åring med funktionshinder och visst det är inte kul alla kvällar att ligga brevid henne men samtidigt kan jag tycka att det är en kort stund att ge sitt barn.

    Stressen idag att man ska få barnen självständiga långt innan de är mogna för det gör att många har tappat begreppet om vad som är naturligt för barn och bebisar
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:49:44 följande:
    Det jag främst inte fattar är varför du trotsar TS önskan om att inte kritisera metoden och fortsätter tjata om hur skadligt det är. Vilket är att föredra?1: En mamma som 5mm:ar sitt barn som redan andra kvällen somnar gott snabbt och sover hela natten.2: En mamma som inte låter sitt barn gråta en enda minut och istället sitter uppe hela kvällen och försöker söva barnet, vaknar flera ggr på natten och är ett vrak under dagen. Barnet gnälligt och trött hela dagen.Barnet behöver sin sömn för att funka på dagen också! Mat, inlärning, social träning, allt blir ju lidande om barnet inte får sova!
    Det sista faktiskt
    Varför skulle barnet vara trött för at man inte använder 5mm?
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:52:51 följande:
    För att det inte kan somna och inte sover under natten....döööh?
    Menar du att du tror att barn som inte utsätts för 5mm inte sover på nätterna?

    Varför tror du det?
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:53:59 följande:
    En typisk missuppfattning....de som 5mm:ar sina barn har inte provat något annat.Självklart har man provat alla "snälla" metoder redan, men när inte det fungerar så går man över till något annat.
    Nej det gör man inte, jag har inte sovit en natt på 6 år snart ( M mår bra och är pigg ) men jag skulle aldrig utsätta henne för det

    Har man provat att låta barnet mogna?
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:54:56 följande:
    Löjligt blev det för länge sen när du inte klarade av att läsa TS.Jag menar inte att det ÄR de enda alternativen, men OM det är de enda, vilket är då att föredra?
    att vakna på nätterna
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:56:32 följande:
    Ahh, men va bra. Du klarar det, då måste alla andra klara det också. För alla har ju samma förutsättningar och liv.
    Jag klarar det inte speciellt bra men jag har liksom inget val

    Ska jag lämna tillbaka M?

    Men jag skulle inte utsätta henne för 5 mm eller annat liknande
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:52:22 följande:
    Hur länge ska man vänta? Ska man sitta hela kvällarna med sitt barn tills det lär sig själv? Vart går gränsen? När man är så utmattad att man gråter hela dagarna? När man inte klarar av att gå till jobbet? Men bara man ger sina barn kääääääääääärlek så löser sig allt automatiskt.Bara för att man metodar sitt barn så betyder det inte att man inte ger dem kärlek, men här på FL är allt svart eller vitt. Häng alla 5mm och hylla alla som bär runt på sina barn tills de blir tonåringar.
    Ja det ska man

    Förlåt men låter man sitt barn gråta sig till sömns så har men just under den stunden stängt av alla sina instinkter och kärlek

    Om man är så utmattad att man gråter söker man stöd och avlastning

    Det finns alternativ till 5mm
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:56:03 följande:
    Jag tror inte ens att du är så dum att du tror att jag menade så. Jag menar att OM barnet inte sover om nätterna kanske 5mm är ett alternativ till att ändra på saken?
    Nej jag tycker inte det
  • SaramedM
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:58:59 följande:
    Om du inte klarar det speciellt bra kanske du ska undersöka om det finns möjligheter att lösa det på något vis istället för att leka martyr?
    Jag leker inte martyr, jag hade inte bytt mitt liv mot någon annans

    Om du är så säker på att 5mm är helt 100% säker och inte gör barnen illa varför tar du dig illa vid?
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??