• AAEV

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Mrs Cykel skrev 2009-07-30 12:03:24 följande:
    Ok, så här står det i TS:"Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter."För mig känns det tydligt vad TS menar. Men OK, ska det vara på den nivån så lämnar jag tråden. Jag hade en dotter som det tog 2-3 timmar att lägga VARJE kväll och sen vaknade hon ca 10 ggr/natt. Efter att ha provat alla möjliga metoder (tass, SHN, amning etc etc) så provade vi 5mm. Det funkade jättebra och hon somnar nu på ett par minuter och sover sedan ca 11 timmar utan att vakna.Jag ville dela med mig av detta till TS och kanske beskriva hur vi gjort/har haft det, men eftersom tråden nu ENLIGT MIG spårat ur och (återigen) handlar om för- och nackdelar med 5mm, så känner jag inte att jag har något här att göra. Lycka till med sömnen, TS!
    Det finns ju fler som vill veta, vi har också precis börjat. Hur gjorde ni? Var ni i rummet eller gick ni ut? Hur lång tid tog det innan hon somnade själv? Skrek hon mycket? Var det någon gång ni "vek ner er", och isåfall fick ni börja om från början igen? Som sagt, mycket vi vill veta :)
  • AAEV
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 12:52:16 följande:
    Kväll 2 är ikväll. Återkommer ikväll, eller i morgon med uppdatering. Det är faktiskt lite nervöst, hoppas SÅ på att det går smidigare denna kväll!
    För vår del är det kväll nr 3 :) Jag är också spänd eftersom det gick så himla bra igår.
  • AAEV
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 13:18:08 följande:
    o hur gick det som igår...?
    Igår tog det kanske fem minuter, sen la han sig ner i sängen och låg en liten liten stund innan han somnade, av sig självt :) Visserligen med fötterna på huvudkudden och utan täcke, men ändå :)
  • AAEV
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 13:26:26 följande:
    Oj, det var bra!!! Är det så lätt, så... Hur var det första kvällen? Hysterisk?
    helt hysterisk, han skrek som besatt... men jag hoppas inte på för mkt, ikväll kanske också blir skrikig. :)
  • AAEV
    ThereseNyman skrev 2009-07-30 13:30:22 följande:
    Fy, visst är det jobbigt att höra sin lilla liten så... Men å andra sidan, de måste ju faktiskt kunna somna själv...Hoppas på att kvällen blir lika bra som den igår.Vi uppdaterar ikväll/imorgon va??
    Jag tycker det är jättejobbigt när han skriker, men jag vet att det bara är en kort period... Japp, klart vi uppdaterar imorgon :)
  • AAEV

    okej, vi har förstått att ni inte tycker detta är en bra metod. då kan ni väl starta en tråd där ni kan diskutera det så kan vi fortsätta här inne ifred :)

  • AAEV

    "Det är bara skrik vid insomnandet som man slutar att belöna. Metoden bygger på att det inte är skadligt att lära barnet att i vissa situationer ta hand om sina känslor själv" Så står det på wikipedia...

  • AAEV
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 13:55:50 följande:
    Jah! Wikipedia! Ja, de kan ju allt om barns utveckling så det måste man ju lite på ;)Ett barn så litet behöver ALL hjälp att ta hand om sina känslor. Jag kan behöva det fortfarande ibland, och jag är 28.
    Nej det var ju bara fakta om metoden, så har de som utvecklade metoden beskrivit den.
  • AAEV
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:05:41 följande:
    Så vi ger upp och blir tysta och ni får vara ifred? Påminner ganska mycket om den metod vi verkligen försöker få er att undvika! ja, det är ert beslut, asbolut, men vi hoppas väl att forfaramde kunna få er att ändra er. Du skrev tidigare att du alltid varit ensvis och beslutsam, bra egenskaper, vid rätt tillfälle. "Att tänka annorlunda idag än igår, skiljer den vise från den envise".
    Och hur tycker du att man ska göra då?
  • AAEV
    Girlinthecity skrev 2009-07-30 14:15:43 följande:
    Jag tycker att man ska vagga, smeka över ryggen, vyssja (stavas det så) sjunga, läsa saga eller vad det nu är som gör att barnet känner sig tryggt och gör att hon/han somnar. Ja, det kanske tar längre tid, men det får det lov att göra. Det finns ingen 10 åring som måste bli vaggad till sömns (eller, jag kanske har fel. jag känner i alla fall inte någon) så barnet kommer att somna av sig själv, när DEN är redo, inte när vi föräldrar är redo, och NEJ, man MÅSTE inte kunna någonting själv när man är 10 månader, definitivt inte somna själv. Var kommer det ifrån?!
    Då ska jag förklara vårt problem, så kanske du förstår bättre.
    Vi går upp alla tre och lägger oss samtidigt, Alexander får en flaska välling. Sedan borstar vi de två små tänderna. Efter det myser vi lite i vår säng, sjunger en sång eller läser en saga. Då vill han oftast bara busa och leka men vi försöker få honom att lugna ner sig. När det gått kanske en halvtimme tycker vi det är dags att sova och vi lägger honom i sin säng. Han blir vansinnig för han vill ju vara i vår säng och busa. Vi tar upp honom igen och han ligger där, busar och vill inte alls vara lugn. Efter en timme eller två somnar han, ALLTID i famnen. Det är inte hållbart när sambon ska upp kl 5 o jobba. Därför har vi börjat med att han inte får komma upp i vår säng igen, han ska somna i sin egen.
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??