• misp

    Hur blir man psykiskt stark?

    Jag tror också att en bra självkänsla är väldigt viktigt för att vara psykiskt stark. Att man har en stabil kärna som inte bygger på yttre bekräftelse eller ägodelar. Att man är i grunden nöjd med sig själv och känner att man har ett värde. Men också att man kan lita på andra människor och vågar skapa relationer.

  • misp

    Dorian Ertymexx skrev 2009-08-08 00:36:45 följande:


    Övning på att bli arg snarare än rädd eller ledsen, övning på att bli kall snarare än rasa ihop, övning på att låta sig falla utan att krascha.
    Jag vet inte om jag tolkar dig rätt nu, men jag håller nog inte med helt. Jag tror det är väldigt viktigt för att vara riktigt psykiskt stark att man är i kontakt med sina känslor, oavsett om det är ilska, rädsla eller sammanbrott. Att man kan genomgå dem och lyssna på dem och känna att man klarar av dem utan att stänga av. (Till en viss gräns förstås, om man lider av alldeles för starka känslor som panikångest eller PTSD är det ju inte längre rationellt). Att våga visa sig svag och be om hjälp om det behövs, det tycker jag också är psykisk styrka.
Svar på tråden Hur blir man psykiskt stark?