• Vienzi

    Hur blir man psykiskt stark?

    Jag tror att det är väldigt viktigt att veta vem man själv är för att kunna bli psykiskt stark. Att kunna lita på sig själv, att veta hur man reagerar i vissa situationer och att våga gå sin egen väg och lita på sina egna beslut som rör ens eget liv oavsett vad folk runt omkring tror och tycker.

  • Vienzi

    Bimsan: Jag tror du har helt rätt i att det inte alltid är en styrka att vara psykiskt stark, man kan vara för stark också. Men förr eller senare brukar det komma ifatt och smällen blir så mycket hårdare om känslorna sitter långt inne...

  • Vienzi

    Dorian Ertymexx skrev 2009-08-08 08:35:27 följande:


    Nu pratar ni äpplen och päron. Psykisk styrka är inte att förtränga saker, det är att veta när man ska hantera saker också. Det är inte psykiskt starkt att förtränga problem, lika litet som det är socialt starkt att låtsas som att det regnar när man har problem i en relation med någon.
    Nej, du har rätt. Jag syftade mest på det Bimsan skrev tidigare; att räddningspersonal t ex måste kunna tränga undan känslorna tillfälligt för att klara av situationen. Men att förtränga och aldrig låta det komma fram leder inte till psykisk styrka, tvärtom...

    Att klara av att vara kall i en nödsituation och ta reaktionen när det har lugnat ner sig tycker jag är psykisk styrka. Men igen, då måste man veta vem man är och att man klarar av att ta reaktionen i efterhand och veta att den kommer och hur man då ska hantera den för att inte på sikt försvagas. Och då måste man även klara av att ha koll på att man ligger "en reaktion back", så man inte glömmer bort att bearbeta bara för att man klarade av att tränga undan det just i stunden.

    Lite svamligt men hoppas ni förstår jur jag menar...
Svar på tråden Hur blir man psykiskt stark?