• fruganL

    FÖRSÖKER vi bli gravida? del3.

    Hoppsan, eller...vad var det som hände egentligen?

    Ett halvår senare och normala omständigheter utan ÄLstickor, pliktknull, cykelcirkus eller stress. Life goes on.

    Ni vet vilka som hör hemma här.

  • Svar på tråden FÖRSÖKER vi bli gravida? del3.
  • fruganL

    Tänk vad en god natts sömn kan göra med humöret. Vi pratade lite på hur vi kan leva ännu billigare matmässigt och faktum är att vi gör allt vad vi kan. Dra in på mjölken är väl sista steget men det är inte ens intressant. I värsta fall blir det väl pappabanken.

    (Såg att jag skrev att jobbet kanske insett sitt misstag, men menade inte att de gjort fel förra utbetalningen, bara att de _kanske_ gjort det för några lönespecar får han inte min gode man...men den lönen är liksom mindre än vad hans lön brukar vara så lite avdrag finns det i alla fall...)

    Det regnar. Regn är bra!

  • Gunnell

    Grattis FruganL ! Själv fyller jag år 4 dagar efter min mamma och 3 dagar efter min pappa. Det är bra, då kommer man alltid ihåg allas födelsedagar även när man bott lång bort.

    Ge mig styrka att klara släktmiddagen som den enda kvinnliga medlemmen som inte lyckats klämma ur sig en unge!

  • Stubin

    Grattis frugan!! Hoppas det där med ekonomin var åt det positiva hållet! Inte kul att ha ekonomisk stress. Och Evert, är det arbetsnamnet eller vad har jag missat?

    Gojtan, intressant med slempropp :) hoppas det kommer mer än så snart!

    Lycka till Wiiii på släktmiddagen! Drick mycket vin så blir det säkert bra!

    Jag ska ha familjemiddag här hemma, nu när alla familjemedlemmar är på plats i Stockholm över helgen. Blir trevligt! Är så kul att min mamma och pappa kan umgås fast de är separerade, och deras nya partners också. Men ännu roligare vore det att träffa alla och få berätta att vi ska ha barn. Det längtar jag efter så himla mycket nu!! Mina yngre syskon kommer bergis hinna före mig... är galet hur bitter och pessimistisk man ska vara hela tiden :)

  • fruganL

    Haha.

    Åkte till posten och hämtade två paket som låg - från syster och från mor och far. Fikade med ett par kompisar och tog en promenad på 1½ timmas vankande med gravidkompis som är på BF+9. Får vid halv elva ett sms från maken som ska jobba 11-15 ungefär. Där stod det "gissa vem som precis fick jävligt ont i vänster testikel" och det betyder ju bara en sak.
    Jävla testikeltorsion att återkomma! Är precis hemkommen från akuten. Insåg raskt att jag där inte hade något att göra. Han har fått palladon och väntar på läkare. Vi hoppas stenhårt på att han DEN HÄR GÅNGEN får en operation eftersom det är typ sjunde-åttonde gången senaste åren som han akut åker in för samma sak.

    Så om nu Evert/tvillingflickorna (arbetsnamn! Evert har namnsdag idag och maken "vet" ju att det är tvillingflickor ) vackert håller sig kvar där inne...eller ja, det skulle ju se ut om något satte igång och jag fick åka in, ringa till kirurgen och säga "öööh, säg bara det här till honom när han kan hantera det, men...jah, kan ni rulla in honom på förlossningen när han har vaknat kanske?". Det går väl inte att göra mycket annat än att skratta åt elendet.

  • fruganL

    Nu är han hemma, ligger i soffan och rider ut stormen av biverkningar. Mår illa, är allmänt groggy och känner sig bakfull. Han har slagit på gregoriansk musik eller en playlist som innehåller mycket den sortens chanting och läst lite forum, men orkar han inte ens datorn så är han ju rätt så väck.

    Det var den födelsedagen och den BF minsann. Får se vad jag gör resten av dagen.

  • Fresa78

    Grattis på födelsedagen frugan, även om den inte blev som du tänkt dig.

    Wiiii lycka till med middagen. Utan att inge några förhoppningar så har man ju hört om folk som fått blödningar ungefär vid bim men ändå varit gravida... Hoppas att det kan vara det, om inte mensen har kommit igång vill säga. Annars: jävla apskit!

    Jag har blivit orangehårig idag! Tycker det är kul att förändra håret och går till en jättebra(men dyr) frisör som har superroliga idéer och kan klippa bra lättskötta frisyrer som t.o.m jag kan fixa. Jag har aldrig varit en hårtjej, kan bara inte få till det... Har aldrig tyckt det varit roligt att fixa med håret men man vill ju att det ska vara snyggt så receptet för mig är en bra klippning som man kan kliva upp ur sängen med och ibland någon rolig färg som livar upp.
    Synd bara att maken är lite för ärlig och ofta är väldigt skeptisk när jag kommer hem... Jaja, han har ju vant sig vid det här laget men man skulle ju vilja att han reagerar som mina kompisar som ofta älskar mina frisyrer och färger. Och jag tror inte de ljuger
    Men å andra sidan är jag väldigt glad för att han är så ärlig. Han gör eller säger aldrig något om han inte menar det. Min älskling!

    Jag har nog blivit lite påverkad av hormonerna nu. Om jag tänker på honom så kan jag bli rörd och nästa börja gråta. Det kan vara hur bra han känner mig och hur bra han är på att läsa av mig. Eller något han sagt eller gjort. Har aldrig träffat en kille som är så lyhörd, det sjuka var att han var så redan i början av vårt förhållande, då blev jag grymt imponerad. Han är bäst helt enkelt!

    Trevlig kväll alla! Vi ska äta middag hos mina föräldrar!

  • Gunnell

    Jag tog faktiskt ett grav-test i förrgår eftersom att mensen var så konstig, neg då såklart. Jag hoppar över en månad med pergo nu, det tär för mycket på mitt humör. Jag orkar inte helt enkelt.

    Middagen igår gick bra iallafall.

    En dåååålig sak, min bror berättade att de ska åka på semester i Februari och då vill jag ju inte gifta mig om inte han kan komma. Vi ska förmodligen skjuta på det en månad. Men vi måste nog bestämma oss och säga till våra familjer så att de inte planerar in något annat det datumet. Känns ju fånigt att säga till flera månader i förväg. Hur gjorde ni?

  • fruganL

    Vi sa till så fort datumet var satt, till familj och nära vänner. Till övriga som visste att vi skulle gifte oss sa vi mer svävande, som årstiden eller början/slutet av månaden. Skickade inbjudningar typ två-tre månader i förväg.

    Vi skulle först ha gift oss i maj och bestämde datum ungefär så här års, kanske lite senare...men gav datumet över ett halvår i förväg. I februari/mars bestämde vi att skjuta på det och i mars/april informerade vi om ett nytt datum i oktober.

  • fruganL

    Evert och jag drar en lättnadens suck eftersom FK pungar ut sina pengar imorgon och jag får lite olika saker från jobbet (bland annat en föräldrapenningsersättning) som tillsammans motsvarar nästan en lön. Vad min man får vet vi fortfarande inte, för den lönen som registrerades förra veckan var min, vilket betyder att han både har sin lön och sitt festivalarbete att se fram emot. Förhoppningsvis. Det betyder att jag kan köpa mer garn och sticka färdigt mitt sittunderlägg med gott samvete. Life is good.

    (Fotade lite i pildammarna i helgen och på Ribban förra helgen, smakprov finns i galleriet en liten stund framöver)

    Gojtan - wzup? BF+2 vs. 39+5. Any day!

  • Gojtan
    fruganL skrev 2009-10-26 10:02:20 följande:
    Evert och jag drar en lättnadens suck eftersom FK pungar ut sina pengar imorgon och jag får lite olika saker från jobbet (bland annat en föräldrapenningsersättning) som tillsammans motsvarar nästan en lön. Vad min man får vet vi fortfarande inte, för den lönen som registrerades förra veckan var min, vilket betyder att han både har sin lön och sitt festivalarbete att se fram emot. Förhoppningsvis. Det betyder att jag kan köpa mer garn och sticka färdigt mitt sittunderlägg med gott samvete. Life is good.(Fotade lite i pildammarna i helgen och på Ribban förra helgen, smakprov finns i galleriet en liten stund framöver)Gojtan - wzup? BF+2 vs. 39+5. Any day!
    Har precis kommit hem från bm. Lite molande värk då och då och så successiv upplösning av slemproppen, verkar det som - är det jag känt av hittills. Har bf på ondag. Shit vad spännande! :D Jag är mycket glad att jag kunnat sova för jag tänkte i början av graviditeten att i slutet, kommer jag säkert inte kunna sova pga nervositet. Men det har jag alltså klarat rätt så okej iaf - om man bortser från typ 1000 toabesök, lite värk och stickande värk när jag vänder på mig osv. Men jag har iaf kunnat somna om tack och lov! :)

    Tänker ta det myyycket lugnt nu. Bm förklarade att det som för många blir en chock, är att man först ska ta sig igenom ett "maratonlopp" med smärta och rädsla och när man sen är "klar", så tror man att man ska få sova - eller åtminstone få återhämta sig ett tag. Men då ska bebisen ammas, information ges osv och riktig sammanhängande sömn blir ett minne blott närmsta veckorna. Så här ska vilas innan, hade jag tänkt! :)

    Hur går det själv? Får du någon sömn? Dags snart kanske?
Svar på tråden FÖRSÖKER vi bli gravida? del3.