Inlägg från: rallarrosen |Visa alla inlägg
  • rallarrosen

    Inskolning på förskolan

    Vi var med hela tiden ( satt och läste tidning ibland) i två veckor. Började med tre timmar om dagen och sen var vi där fem timmar. Efter två veckor var vi med och satt med och åt frukost och sen lämnade vi när barnet kände sig trygg med två pedagoger. Vi åt frukost där i två veckor . Nu lämnar vi som andra, någon gång har det varit lite gråt men personalen har ringt efter fem minuter och berättat att det vänt direkt. Vi hämtar bland de första så att inte barnet ska känna att "det är kvarlämnat", mycket viktigt främst i början.

    Lämna aldrig om barnet gråter  och är riktigt ledset. Ge personalen böcker att läsa om adoption - börja om - om det behövs! Vår personal hade ingen erfarenhet av just adoptivbarn men är trygga och säger att alla barn är olika, vissa biobarn har det tagit tre månader för att komma in i dagisgänget. Nu läser de vårt barn bra.

    Du känner och ser själv när ditt barn är moget att lämnas och personalen - om den är erfaren -ser också när det är dags att prova att gå därifrån. 

Svar på tråden Inskolning på förskolan