Inlägg från: Fundersam mamma |Visa alla inlägg
  • Fundersam mamma

    Inskolning på förskolan

    Visserligen är detta en gammal tråd men jag ville gärna höra mer om detta.
    Vi har haft vårt barn i snart ett år. Jag fick nytt jobb efter jul som påverkar familjen positivt så jag kunde inte tacka nej. En nära släkting var med under hämtresan och har fortsatt vara en viktig vuxen för barnet. Nu jobbar jag två dagar i veckan med en hemmadag emellan.
    När jag ska åka hemifrån vinkar barnet glatt. I början stod de i fönstret och nu leker barnet eller pysslar oberört med något och vinkar hejdå.
    Allt funkar bra under dagen. Äter bra. Sover gott. Har det bra helt enkelt.
    Problemet uppstår när jag kommer hem o barnvakten åker iväg. Idag satte barnet igång med att slänga ut hela salladsskålen på golvet, slet tag i syskonets glasögon, kastade ner ett gäng olika saker i akvariet avslutade sin attack med att slå med skidhjälm i tvn. Maken blev tokig! ;)
    Vi har gjort så att barnvakten förbereder kvällsmaten med hjälp av färdiglagad mat från frysen - för att få en lugn kväll tillsammans.
    Vårt äldre barn höll aldrig på att straffa så här då jag började jobba. Hur tänker ni att vi ska lösa detta? Bara genomlida denna reaktion eller?
    Hur ska vi tänka inför förskoleinskolningen i höst? Tänker jobba korta dagar efter en lång inskolning och öka på tiden efterhand.

Svar på tråden Inskolning på förskolan