Inlägg från: Essi73 |Visa alla inlägg
  • Essi73

    minnas xiii

    Jag sitter med en ny dator här nu och får jätte mycket "vita sidor" så jag lyckas inte så värst bra med att sprida länken vidare..


    Cirkel jopps, det där känner jag igen. Welcome to TrotsLight är min tanke. Samma diskussioner uppstår så jag kontrar med:
    Mio: Vill ha gröt!
    Jag: Vill du ha gröt?
    Mio: Inte gröt.
    Jag: Inte gröt?
    Mio: Nä.
    Jag: Nähä.. oj oj.. men; vill du ha gröt då?
    Mio: Vill ha gröt!
    Jag tror/tolkar det som att han (de?) upptäcker att de också kan vara med och bestämma, därav dessa smått psykodeliska diskussioner *s* Ngt annat som funkar för oss är att ge honom 2 valmöjligheter. "Vill du ha gröt eller banan?" Han får 3 chanser att svara/bestämma sig, sen bestämmer jag åt honom.
  • Essi73
    Serendipity skrev 2009-08-21 13:38:36 följande:
    haha!!!!!
    *S* jag antar att det är just dramatiken som utspelas i min "nästa" grötfråga som plötsligt lockar honom till gröten!
    cirkel skrev 2009-08-21 12:18:59 följande:
    Jag försöker också ge 2 val, men oftast ignorerar hon mig då... Sen ett vrål när man har bestämt åt henne och det inte är rätt...
    Tja det vrålas här med mellan varven men jag står mitt kast om han "inte kan bestämma sig". Vrålet ger med sig efter några sekunder. Eller om jag frågar om han vill skrika i sitt rum..
    Minna72 skrev 2009-08-21 11:14:29 följande:
    Om jag frågar: "vill du ha gröt eller banan?" får jag svaret "ja". Skämt åsido, tycker också det funkar att ge alternativ och ge Öki en känsla av att han är med och bestämmer.  
    Mio är just nu inne i en "Vill ha" period. Han vill ha "denne och denne och denne och denne och denn.." i en never ending story. 
  • Essi73
    Nafrung skrev 2009-08-21 14:38:18 följande:
    Hemma hos oss låter det: T: vill ha saaaaaaaft..... Mamma: Här får du. T: saaaaaaft i naaaaaflaaaakka... Mamma: Men jag har ju hällt den i flaskan. T ger tillbaka flaskan: saaaaaaaaaft... Mamma: Vill du ha vatten istället? T: Saaaaaaaft... Paus.... T: Siiiiiiin jooooos... Mamma: Vill du ha apelsinjuice? T Saaaaaft.... keeeeeeex.... blanan... Men vad är det du vill ha? T: blanananananan.... Konversationen tar slut när T sedan fly förbannad slänger bananen i väggen. Sen surar vi båda en stund.
    *AAaaaasg*!!!
    (Coolt att du sympatisurar Naffe )
  • Essi73

    Får mig att tänka på Boll och hans (av oss skapt) glassmani.


    Han: Vill ha glass!
    Jag: *tyst*
    Han: Vill ha glAAAss!
    Jag. Och jag vill ha en apa.
    Han: GLAAAASS!!!
    Jag: AAAAAPA!!!
    Han: Nä, inte apa!
    Herregud de är ju underbara!
  • Essi73
    Nafrung skrev 2009-08-21 14:48:55 följande:
    Jo, man har kanske inte världens längsta tålamod när man ser ut och känner sig som en val.... Grattis till flytten förresten Essi! Trist för oss, skönt för er. Jag förstår er absolut! Har ni sålt Stockholmshuset än? Gick det bra?
    Tålamod har jag så länge jag inte har en gormandes Luna i min absoluta närhet.
    Sthlmshusets försäljning skrevs på igår kväll. Gick snuskigt bra måste jag säga {#lang_emotions_sealed} Folk verkar vara köpgalna nu. Ett äldre par vann budgivningen och äldre par vill man som budgivare INTE ha med i gamet, dock ser jag nu att det vill man som säljare.
  • Essi73
    Nafrung skrev 2009-08-21 14:54:09 följande:
    Härligt med ett bra pris!!! Kan behövas om du nu ska inreda nya huset riktigt tjusigt! Vi har btw köpt nya soffor, och måste nu genast måla om tvrummet! Panikrenovering innan bebbens ankomst.
    Jo men jag misstänker att för att jag skall få tag på dessa "tjusiga" möbler i rätt anda så är det second-hand som gäller. Men jag kan alltid använda de pengarna till bensinen då'ra *s* (Sen anlita en barnflicka till Maja så att Maja kan komma och måla med/åt mig. Eller iaf ge mig instruktioner!)
    Hypernytt modell, eller vad jag skall kalla det för, skulle nog skära sig rejält i det annars så romantiska huset. Men tja, jag är ju inte där än.
    F'låt men jag småskrattar åt panikrenoveringen ty jag känner igen den SÅ väl. Och bättre planerat går ju inte, inget går så snabbt som innan en bebis ankomst och det nästan brinner i knutarna!
  • Essi73

    Jaha nähä nu får jag väcka barn från sina vilor här hemma.


    Det är NU det är kritiskt, en hungrig Luna och en sömnKINKIG Boll och ingen Jonas hemma. I shall overcome
  • Essi73
    zynk skrev 2009-08-21 19:16:06 följande:
    Alvi retar gallfeber på M med sin tjat. Hon styr honom totalt. Men han får skylla sig själv också för han kan ju inte sätta en enda gräns... synd bara att han försöker skylla på mig att jag inte tar hand om A...
    Eftersom vi har lite av samma grej här, bara det att J inte IDS skylla ngt på mig, är att du kan trösta dig med att den som får det tuffast när hon entrar trotset är M. Promis you that.
    En hel dag ensam med LillTrotsMio och SkrikLuna har gått som smort med Mio har knappt testat några gränser. Annat var det igår när J var hemma; mon DIEU säger jag bara!
    Så luta du dig tillbaka kära Zynk och enjoy the ride sen
  • Essi73

    Zynk, ha ha ha.. JA du var ju för bövelen den som sände mig i säng typ varje natt Och på den tiden körde Mio med sin Midnightvälling och jag la mig INTE innan dess!


    Så vila du och återkom med krafter öfr Gud vet att jag behöver ngn som skickar mig i säng i vettig tid nu för tiden !
  • Essi73

    Zynk oh nej nej nej, Luna midnightar inte! Jag entrade inte ens det träsket den här gången (så NÅT lärde jag mig tydligen sen sist *s*) Att jag sitter uppe så länge är av ren och skär dumhet helt enkelt. Du vet; vaaarje morgon samma tanke - IKVÄLL skall jag lägga mig tidigt...


    Ännu har vi inte lämnat länet, vi lämnar neråt Göteborg om 1.5 månad. Vi får tillgång där nere 1okt och ger tillgång här till nästa ägare 1nov. Vi hinner ses innan dess om vi får till tiden Och ses vi inte live så ses vi ju här.
Svar på tråden minnas xiii