Inlägg från: förväntan |Visa alla inlägg
  • förväntan

    minnas xiii

    God fm!!

    Har varit ute på en skön morgonpromenad med båda killarna. Intalar mig att jag känner hur grav-fettet ska ramla av min kropp . Nu sover båda killarna sött i vagnen. Vilken lyx!!!

    Hur mkt har ni andra gått upp under grav?? Slutade väga mig vid +20kg. Har väl gått ner ca 7-10 kg efter grav men har minst 15 kg till nöjdvikt och 20 till supernöjd vikt. Funderar på LCHF-diet. Men när vågar man börja dietat, vill ju inte störa mjölkproduktionen.

    Vilka söta konversationer vi har med de små .

    M har några nya ord som är så söta : pippi-bajs = fågelbajs och cykelhatt för sin hjälm .

    M kallar Felix för "bea" eller noisa- bebbe (noisa = noise) när F för mkt oväsen.

    F för väldigt mkt mer oväsen än M någonsin gjorde och har övat upp en hög röst . Några grannar som bor 150 m bort hör honom titt som tätt. Men han har inte ont i magen, så fort man lägger honom på skötbordet bli han nöjd, så där hänger vi ganska ofta.

    Pess, skit redan v 20, undrar också om RUL och bf . Vad skönt att du känner sparkar hela tiden nu. Är så himla glad för er att ni vågade !!!

    Maja, vilken mysig morgon, och redan v 36 , då är det ju snart dax. Hur länge till ska du jobba?? Hur mår du såhär mot slutet?? Ines var mitt tjej-namn denna gången. Visst är det så svårt med namn.

    Cirkel, vad härligt med så lång sömn hos sofia. Hoppas du också fick sova länge.

  • förväntan

    2 sovande barn idag också!!! . Har lämnat in bilen på lagning idag, kommer bli dyrt säkerligen, men bil måste man ju ha.

    Pess, vad skönt att du får en induktion v 38. Förstår verkligen att du inte vill gå längre. Hur öppen blev du sist?? Jag var visserligen fullvidgad vid förl med M, men han trängde aldrig ner speciellt djup, ändå så födde jag nästan barn som en omis denna gången. Håller tummarna för att du får vara med om en vag. Härligt att ni trivs i nya lyan

    Cirkel, ska du dieta eller bara tänka på vad du äter?? Hur blev natten??

    Jag hade en sköterska på BVC med M som alltid normaliserade mkt, vilket jag gillade för då kände jag mig inte speciellt orolig för småsaker. Nu har vi en ny sköterska och hon skapar ofta oro hos mig. Typ att F är lite flammig i ansiktet och finnig. Jga tolkar det som hormonellt, M var lika dan. Men då tycker hon att jag ska fundera på vad jag äter för mat.... SKapar ju med en gång en oro att han ska vara känslig mot något, men han har ju sett ut så sedan 2 v gammal. Sedan hade han inte gått upp så mkt i vikt som tidigare, hade bara gått upp drygt 250 g på 2 v och det är vad han gått upp/v tidigare. Upplevde att hon ifrågasätter hur han ammar och F har verkligen fri tillgång till bröstet dag som natt. Känner mig så trött på att man då ska ta det personligt. Han kan ju inte mer än äta när han är hungrig...

  • förväntan

    God morgon!!

    Kun, vilken tur du hittade oss igen. Vad gör du här inne så tidigt

    Mirren, tack för respons. Det kan ju även vara att det hon säjer kanske är ok, men sättet hon säjer det på får iallafall mig att ta det väldigt personligt. Tror även hon kanske kan vara lite översittare, påpekar väldigt knepiga saker som sakt som är ganska självklara. Man får ju tillslut för sig lite att man är en kass mamma som måste kontrolleras och inte har någon känsla om någon är fel. Ska se om jag kan byta, men vi bor på ett litet ställe och det kanske inte är det lättaste alltid... Jag får väl ge det några gånger till och ta det hon säjer lite med en klackspark eller stänga av sådant.

    Herrregud förtinade lårmuskler??? Vad får det allt ifrån?? . Och inte en speciellt smart bm du stötte på heller gör ju verkligen inte självförtrodet hammar på topp eller främjar till produktion!!!

    Cirkel, här har vi liknade diskussioner på kvällen . Vår vanligaste diskussion i detta huset som pågår i evigheter är NAPPA!!!(napp) och ibland blir jag tokig på detta tjat!!

    - Nappa
    - Nappen har man när man vilar
    - Nappa soffan.
    -Nej nu ska vi gå ut
    - NAPPA!!! Nappa soffa.
    - Vi ska gå ut.
    - Nappa mun. Nappa napppa nappa nappa...
    Gör något avledande och byer samtal... 5 min senare -Nappa??

  • förväntan

    Hello!!

    2 sovande barn igen!! In shock. Hoppas dock att F vaknar snart så vi kan ha lite mystid innan storebror vaknar och ska röja igen. Tänk att F redan är över 7 v och jag tycker han är så liten. Själv tror jag att han är typ 2-4 v gammal . Igår låg han i sitt babygym för första gången och det var en hit. Och börjar skratt lite med ljud. Så mysigt.

    Maja, du låter som mig gällande digitalkamra. Fick väldigt dåligt samvete när M skulle fira sin födelsedag på dagis och skulle ha med sig bilder från när han föddes, 1 år och 2 år. Så då framkallade jag över 200 kort.

    Kun, behöver inte oroa dig för språket. Plötlisgt kommer det bara. M började prata lite smått i början av maj och nu i juli har det hänt massor. Men jag hade förväntat mig att det skulle komma senare. Och sedan är ju ofta killar lite senare än tjejer . Så lilla M kommer kanske snacka på så öronen ramlar av.

    Naffe wieee inte långt kvar!!!

  • förväntan

    Hello!!

    M är på har första dagen på dagis idag efter sommaren. rTror att han tyckte det var kul att vara tillbaka. Alla barnen kom och mötte oss vid dörren . Skönt att vara hemma i lite lugn och ro. F sover och jag dricker kaffe.

    Naffe, vi får verkligen hoppas du slipper föda barn nöffandes . Skämt osido, vad läskigt om de har svininfluensan, bra att de är i karantän. Min mammas frisör fick ställa in hennes klippning då hon fått influensa, svin?? Det finns ju måga influensor.

    Maja, vad jobbigt ni verkar ha det. Det är verkligen jobbigt både fysiskt och psy i slutet av grav, framförallt med en vild liten 2-åring. Man är ju inte direkt smidig längre... Hoppas verkligen skalman fattar i tid. FÖr även om man är smidigare när man klämt ut ungen behöver man verkligen sin partners stöd när man har 2 små. Ibland kan man överträffa sig och båda barnen sover samtidigt. Men F är ofta vaken när man ska laga middag och när M ska nattas och då är det jobbigt att kunna laga mat eller kunna natta med en gnällig nyföd. M vill gäran vara med F hela tiden och man får passa så han inte springer ska ligga brevid honom. M är väldigt kärligsfull och kelig med F men det kan bli lite hårt. Önskar ibland att jag hade en anordning att hänga i taket där M inte kunde komma åt honom .

    Cirkel, hoppas ni får det mysigt med familjen.

    Kul att se dig Betty . Jobbigt att de ska bitas, hopps det går över snart.Verkligen svårt hur man ska hantera vissa situationer, typ ignorera eller aktivt ta tag i det. Ibalnd får ju vårat agerande att det leder att de får värre beteende.

  • förväntan

    Måste fråga hur ni tänker kring prev-medel? Vad har ni valt efter grav??

    Jag kan inte bestämma mig vad jag vill ha eller om jag vill ha. Jag vet inte om det bara var en slump att jag blev grav med F eller om jag kan bli det igen. Skulle gäran vilja skydda mig, men känner samtidigt att vi kanske aldrig blir grav spont igen. Funderar på en hormonspiral...., men vill inte bråka för mycket med hornomer och ÄL för någonstans finns hoppet om 3 barn någonstans i framtiden. (om bara C vill )

  • förväntan

    Vad intressant hur ni andra tänker kring p-medel .

    Jag tyckte min ÄL var väldigt jobbig precis innan jag blev grav med F, den gjorde ont och jag fick värdens PMS, som kändes som jobbiga grav-symptom , inte så kul. Därför är jag lite inne på hormonspiral... hmmm p-stav är inte fel heller...

    Läste inte för sålänge sedan om pessar ( Pess tror det var i jordemorden) och det verkar faktiskt bra. Kan kanske tänka mig det också, fast då har man ju både äl och mens och PMS.

    har lite svårt att tänka på skydd när man försökte bli grav så länge och jag skulle i fantasin önska ha fler barn, men vet inte om jag skulle vilja i verkligheten.

    Öz, kram på dig. Men det är fint att din pappa lever kvar hos dina barn och även hos dig . Förstår att det måste vara väldigt tungt, kan inte alls föreställa mig hur det kan vara. Hur mår din mamma?

    Maja, många kramar till dig också.

    Essi, har ni börjat packa för väster ut??

    Trodde att F skulle fortsätta att sova på dagarna när M var på dagis, men icke. Han har sovit samanlagt 1 timma sedan vi lämnade i morse och samma igår. Han verkar vilja ha lite mammatid han också. Igår sov han hela em när M väl kommit hem, dock mkt midigt.

    Nu pratar F med soffan . Ska gå och krama honom lite innan vi ska hämta gangstern!!

  • förväntan

    2 sovande barn *pust*, en make på akuten efter att fått sin surfbräda i ansiktet. Han sa glatt att han bara får äta glass .

    Naffe, gu vad jag räknade dagarna när det var så kort tid kvar. Kollade antal dgaar kvar på familjeliv 100ggr/dag . Ja hur kan den komma tidigare?? Man får väl bara hoppas att det inte blir lika lång tide som sist. Jag kom igång efter att jag ätit en kladdkaka och var så jäkla förbandad över att han bara lurades där inne att jag gick runt och svor här hemm . Tips??? . Känner igen tankaran kring barn 3, men idag tänker jag inte ha några flera på många år . C tyckte också jag var värre denna grav?? Men det var han isåfall också. Vad har vi fått för stöd denna grav jämförelse med första???

    Öz, andas. Hur myckt tapet rök??

    Nu ska jag käka vispad grädde med hallon och mörk choklad för det är ju lite synd om mig idag .

  • förväntan

    Rossy, hur har det gått med ditt avslag?? Jag fick också lite röd blödning innan det försvann helt. Det är vanligt att avslaget kan komma och gå lite och att blödningen kan komma tillbaka. Kan även försvinna helt och komma tillbaka efter ettpar v, speciellt om man har haft väldigt lite avslag. Och även som Pess skriver att man har anstängt sig lite mera .

    Nu är jag kompis med Minna och Öz . Så där kan ni hitta mig eller så kan ni inboxa namn .

  • förväntan

    Hello!!

    Äntligen 2 sovande barn. Har ett kaos här hemma, dock inte pga barnen, utan tvätt i massor, behöver damsuga ooch plocka och dona...Får se vad jag hinner... Pumpar upp mig med massa koppar kaffe. Blir nog losec för mig snart också. Fast jag GI-ar också.

    Appropå att äta så åt jag 2 lunchar och 2 stora mellanmål varje dag under grav. Var nog suupper-hungrig varannan timma. Och det som inte M åt käkade jag också upp och lite småätning där imellan . Inte konstigt att jag nu har 15 kg att ta tag i, men det var gott då.

    Maja, vad spännande om bebisen fix sig . Det är ju inte alltid som bebis fix sig innan när det är andra barnet. F höll på att böka där nere med huvudet också ibland, fast jag hade nog mer foglossning i blygdbenet som ilade som attans ibland. F låg ju så högt upp hela tiden, hade huvudet vid min hö höft fram till någon dag innan förlossningen. Mmmm skicka hit några av de där muffinsen, låter supergott.

    Cirkel vad bra att det blev en spiral. Hur känns det nuett par dagar senare?? har nog också bestämt mig för en spiral till vintern kanske.

    Det är noågot knäppt med min dator eller med FL, så jag orkar inte kommentera mera. Tar 3 sek innan texten jag skrivit syns på skärmen, dlir bara sur att av det. Mot golvmoppen!!!

Svar på tråden minnas xiii