• Minna72

    minnas xiii

    Minnas XII
    Tråd nr 13! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html
    XIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44121291.html

  • Svar på tråden minnas xiii
  • Serendipity
    cirkel skrev 2009-11-16 10:10:25 följande:
    Förresten: Sover era små mer eller mindre än vad storasyskonet gjorde?Sia bara sover och sover... Jag trodde hon var ute ur 37 v fas-sömnen nu för hon har slutat vara orolig mm. Igår sov hon 3 tim och 40 minuter i streck från kl 10, sen var hon trött igen vid kl 16 men då fick hon inte somna förrän vid kl 19. I morse vaknade hon inte förrän kl 7.15, utan uppvak på natten. Är det något fel?! Hon är 9 månader nu.
    MYYYYCKET mer, men Elsa är bara 4 månader än så länge. Men som sagt, hon sover och sover. Teodor var ju för sjutton vaken (och skrek) jämt känns det som :-P
  • förväntan

    JOffe, vad bra med att ni ska testa ut hörapparat. Tror ni att han har något synfel också elelr är det någon rutinkoll?? Är han ofta tyst eller gör han många ljud?? Vår vc börjar med vacc till M på fred så de rek att komma nästa måndag för det skulle bli anstormning . Jag är lite förkyld så jag planerar att vacc på tors... Hur känns det i armen??

    F sover också mkt när han väl sover för han kommer inte till ro så fort. Men när han väl sover är det ofta 2.-3 timmar. Även på natten upplever jag att han sover mkt bättre, fast då vaknar han ofta om jag behöver gå upp.

    F stora favvo för tillfället är att rulla hela tiden och även i sömnen . Han kämpar med att försöka sätta sig upp. Tänk om man själv skulle hålla på med sittups sådär hela tiden så kanske man redan hade haft tvättbräda .

    M får stanna hemma från dagsi denna v. Han är så lugn och go när han är hemma. Han gillar nog dagis och barnen, men han är mkt lugnare här hemma när han inte går. Han leker bra själv också vilket är tur så man inte behöver underhålla hela tiden.

    Nu ska vi ta en liten "kvällspromenad" innan det blir för mörkt.

  • Joffe

    Cirkel glömde ju sovfrågan, jag tycker inte E sover så mkt på dagarna längre, max 2 h, Leon sov ännu mindre men å andra sidan sov de hela nätter.

    Det gör lite ont i armen i dag och jag känner mig lite bortdomnad i huvudet

    Jag funderar på hur mkt folk det kan tänkas bli i dag, min plan var att vara där precis då de börjar kl 14 eftersom många i vår kommun har sina 15 h barn på förskolan på tisdagar och de kanske inte ramlar in förrän 14,30.
    Egentligen skulle jag helst inte vaccinera förrän på torsdag pga ev biverkningar, jag vill ju inte att E ska få feber när vi ska till SU.

    Kontrollerna E ska göra är rutin då det tydligen är risk för ytterligare problem då man har hörselskada, oftast på de med värre problem.

  • Özlem

    Vi hade kvartsamtal igår om M på dagis.
    Hon som höll i det tycker att han inte har utv språkligt.Vilket han inte har gjort.
    Hon tyckte även som jag att han ibland slår till" dövörat".Man kan prata med honom utan ngn som helst reaktion.Man får tillkalla hans uppmärksamhet först då svarar han.Det kan ju vara för att han ignorerar en
    De skulle be ngn specialist kolla till han om hans språk.Hon kunde väl oxå se om det rörde sig om autism el ngt sånt.Han är ju social o söker kontakt osv så autistisk är han ju inte men det finns ju hundra andra tillstånd.

    Vet ni vad för tillstånd/sjukdomar som kan orsaka sen prat ?
    Jag känner att jag inte kommer få ngn ro förrän de har undersökt honom.
    Det känns hela tiden som det kan vara ngt med honom.

  • cirkel

    Ojdå, hoppas inte...
    Sia har ätit ägg, så för henne borde det gå bra om det bara är därför de har stoppat det.
    Idag börjar vaccineringen där jag bor, men det är tydligen jätterusning första dagen och lugnare sen så vi väntar tills imorgon.
    Däremot verkar det som att itne vi vuxna får ngt vaccin än, iaf om man läser GP.

    Förväntan: Har du köpt ngn crosstrainer än? Du får väl gå till olika gym och testa olika sorter innan du bestämmer dig? Man borde väl få provträna gratis en gång?

    Jag var iväg och tränade igår! På en crosstrainer. Vikten har stått still i 2 veckor så nu ska jag banne mig gå ner ngt denna veckan, helst ett kilo!

  • cirkel

    Öz, vad jobbigt! Läser ni mycket för honom?
    Emma slår också till dövörat ganska ofta, det hör nog till åldern.

  • Kun

    Öz,
    Jag blir rent ut sagt skitförbannad när jag hör att den där kvartssamtalskvinnan uttrycker sig så som hon gjort mot er!!!{#lang_emotions_djavulsk} 
    Vi är alldeles för tidiga med att ställa sk diagnoser!
    Ta det bara lugnt!
    Vet du jag har flera vänner vars barn inte har börjat prata "bra" förrän vid 5 årsålder...
    Min M slår också dövörat till OFTA och det är ju helt normalt, alltså snarare mera normalt än onormalt (vad nu normalt är?...)
    För att inte tala om oss vuxna, vi slår då verkligen dövörat till mera än vad vi kanske tänker på och barn tar ju efter oss, slår vi dövörat till så slår dom dövörat till...

    Nä söta Öz, don´t worry! Inte än på länge i alla fall!


    Trion har blivit en kvartett!
  • FISK78

    Hur kommer ni göra? Vaccinera båda barnen eller bara de stora? Jag hade tänkt att vaccinera båda, men nu blir jag ju velig igen...

    Svårt när det är så himla mycket skriverier...

    Öz: Vad jobbigt, hoppas att någon läkare kan utreda NU så du slipper oroa dig!

Svar på tråden minnas xiii