• Minna72

    minnas xiii

    Minnas XII
    Tråd nr 13! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html
    XIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44121291.html

  • Svar på tråden minnas xiii
  • zynk

    hej igen!

    Skrev ett lång inlägg igår som försvann (min dator startade om av sig själv ) sen blev jag så arg så jag glömde bort vad jag skulle skriva...

    Iaf: Tack för input om dagis. Det blir ti, to, fre. I "systertråden" tyckte de att sammanhängande ti-to var bäst - men att vara hemma fyra dgr länns för långt. Personalen tyckte det här var bra.

    Ramla från skötbord -en skräck som man aldrig tror ska kunna hända! Medger att jag är lite mindre observant nu med 2:an- med A hade jag verkligen handen på bebis om jag sträckte mig efter nåt. Va skönt att det gick bra. Tror min BVC sa att det händer 700 barn varje år att de faller från skötbord.

    Essi Känns bra att du inte heller tar fram vattenfärg/lera utan nöjer dig med kritor... Visst är det himla skoj att få kleta o slabba - men man ska ha energin också. Helst skulle man ha ett "vattenlekrum" där man kunde plaska o gegga - för att sen bara kunna spola av allt .

    Joffe Hur gammal är Eddie nu? Har Leon ändrat beteende sen E kom? va faan kanske gulligt ett par gånger men sen blir det väl mest jobbigt kan jag tänka...


    Öz Jag hade också vaccinerat innan.

    Här har vi första dagen som M jobbar och jag är själv med barnen. A går som sagt på dagis 5 timmar - och morgonen gick galant utan trots o gnäll .
    Själv har jag inte sover så bra - E vill somna vid bröstet och då kan jag inte slappna av. Har förut kunna lägga honom i sin säng efter amning men inatt var det svårt. Han rapar o kräks lite o sen skriker han - jag tror han mår illa/har obehag av kräkningarna. Då är det bara tutte som gäller men då är ju cirkusen igång igen...
    Ja ja det är ju heeelt normaaaalt och säkert en FAS .

  • Özlem

    God morgon

    Är velig ang vacc av barnen.Hur säkert är det?tänk om det händer ngt med el ut osv.Men vi skulle vac.
    Men i morse så e M sjuk o jag antar att man inte vac om man e sjuk? eller är detr bara om man har feber?

  • Kun
    förväntan skrev 2009-11-11 20:32:37 följande:
    Hello!!Vilken dag vi haft idag... F ramlade i golvet när jag under en promillesek inte kollade på honom. Var en halv m från honom max och torkade M´s ögon som är fulla av grejs (ögoninf.) Trodde jag skulle dö, kakelgolv, men han landade på lite tvätt och fick med sig hela det mjuka skötbordet på golvet. Fy fasen säjer jag bara, mår illa och vill kräkas bara jag tänker på det. Han skrek dock med en gång oc hfick en bula i huvudet. Vi åkte till barnakuten och han var helt ok. men jag tycker så synd om honom att behöva med om något sådant.l ..
    Förväntan, Oj så hemskt! Tur att det gick bra!
    Trion har blivit en kvartett!
  • Kun
    Özlem skrev 2009-11-13 11:15:06 följande:
    God morgonÄr velig ang vacc av barnen.Hur säkert är det?
    Öz, Lita på din egen magkänsla då blir det bäst!
    Trion har blivit en kvartett!
  • Essi73

    Zynk, ja du ett sånt målarrum vore ju utopin!! Vaddå spola rent?? Nää, det fick bli en ateljé! Gott att du tycks ha kommit på ett bra schema för dagis, i värsta fall är det (kanske?) bara att kasta om dagarna. 


    Ugh jag minns de där nätterna, Gud jag får halvångest vid bara tanken. Nej, spädperioden är verkligen inte min grej. Jag kan lätt föda en 8-månaders istället, det är då det roliga börjar tycker jag, så här in på andra barnet.
    Hur känns det annars idag so far, att köra solo med 2 barn då? Jag vill minnas att Dag 1 ensam gick suuuuper, Dag 2 då stängde jag in mig på toaletten i 3 minuter och grät, profyandades och svor
    Öz ja nej, jag håller med Kun, du får nog gå på din magkänsla där. Vi har inte bestämt om vi skall vaccinera barnen. Vi står mitt emellan, varken mer för eller mer emot. Jag känner att jag vill läsa på om alla för- och nackdelar först - men hitta tiden till att göra det är en annan femma.
    Joffe ughaaaa bejb, du far runt på sjukhus och så nu Leon med urinen och Eddie med öronen. Tja varför inte mensvärk för dig också, eller nåt annat skojsigt. Ibland är det som om Högre Makter eller Ödet, eller what ever, släpper ner ALLT i knäet på en med ett hånflin. 
    *Asg* "Va fan"-uttrycket... Jonas berättade att Mio har roat sig med att känna på varma saker, typ närma sig kastrullen med sin hand bara för att få säga "Aj som fan". Ehm, att ifrånsäga oss skuld är lönlöst så vi fortsätter att försäkra varandra om att bättra vårt språk. "Dricka spriiiit" var annars ngt han gick runt och sa förra veckan. DET vet jag i ärlighetens namn inte vart han har fått ifrån.
  • zynk

    Ser fram emot {#lang_emotions_undecided} att höra om Essis tredje förlossning av en 8 månaders . Du har nog rätt i det där med andra dagen. Än så länge har det ju gått bra. Enkel morgon - sen har jag och E sovit . Nu sitter jag o äter ur matlådeburk från frysen (efter att ha ätit grönmögelost tillförrätt) och har E i sjalen. Tom lagt i en tvättmaskin. Och snart ska jag hämta A. Håll tummar! Tiden går rysligt fort!

  • Essi73

    Zynk att tiden går fort ja! Herregud, man går upp och sätter på vattenkokaren och sen plötsligt är det kväll igen. 


    Smart med matlådeburk Något jag (vi) långt om länge tänkte att vi själva skulle ha inför Lunas ankomst men fallerade med. Så det blev nog mest mackor för min del vill jag minnas. 
    *S* nej bejb, någon 3e förlossning blir det inte här. Nästa barn får snällt ringa på dörren för att det överhuvudtaget skall bli ett tredje barn. Vi orkar inte en tredje gång, vi är besegrade av åldern *asg*
  • S  S

    Ang vaccinering så kommer vi inte vaccinera F eller oss själva.

    Möjligtvis till våren då de har kommit längre i utvecklingen så det är en bra produkt.
    Ja det var mina tankar ang detta med vaccinet.

    Måste bara berätta att idag hade F ätit TVÅ talrikar med soppa och två smörgåsar till lunch på förskolan. Jippie! på er alla

    Ni som vill adda mig på fb säg bara till.

  • Joffe

    Härligt SS, hoppas att aptiten fortsätter öka!

    Zynk! Ett stort grattis, skrev det i tråden för ett tag sedan men skulle såklart skrivit i din gb i stället!!
    Jag tycker att Leon beteende mot Eddie blivit jobbigare med tiden och nu när Eddie snart är 9 mån så är han dessutom mer röröig och tar Leons saker och det orsakar en del bråk.
    I dag var min brorsdotter (1år) här och han är väldigt hårdhönt och "taskig" mot henne också, det slutade med att de fick gå härifrån då han inte gav sig trots ett gäng timeouter.
    Han är så oerhört aktiv och nu när det varit lite sjukligt här så har vi inte varit ute så mkt som han behöver, han har ju inte heller kunnat rasa av sig på förskolan heller då han varit hemma.

    Essi, dricka sprit
    Smart att känna på varma saker så man får svära lite
    Min sambo är förövrigt också sjuk så det fattas bara helt klart mensvärk alt tandvärk, annars har grannen magsjuka så jag kanske ska gå dit och bli lite smittad och som bonus gå ner lite i vikt!

  • förväntan

    God morgon!!

    Här fortsätter förkyldningarna, nu har både M och F ögoninfl och en härlig tjock hosta.... Känner mig orolig för att vi inte ska hinna vacc innan svinis har kommit hit. M ska stanna hemma nästa v och kurera sig. Har haft nog av alla dagisbasiller så jag hoppas att om svinis komemr hit att den gör det när M är hemma. Så för tillfället sover jag med båda barnen i vår säng och C sover i Melvins säng. Men på det sättet får vi alla den bästa sömnen. Jag slipper gå upp och C blir inte störd alls.

    Joffe, vad jobbigt att L blivit så hårdhänt. Men det var ju inte så längesedan han var så go mot L också. tänker att det säkert går lite i perioder även om det är fasen så jobbigt. M är ibland väldigt taskig också mot F medans nästa dag jättesnäll som tur är. Oftast blir M taskig om jag råkar prata i telefon eller gör något annat för att inte ge M 100% uppmärksamhet. Här hade M en dag när han gick runt "fucking hell".

    Zynk, vi har M på dagis mån tis och tors. Funkar bra med en liten paus mitt i v. M blir väldigt trött när han varit på dagis.

    SS, härligt med så mkt mat.

    ... nu blev min hjärna blank. Mot lite kaffe

Svar på tråden minnas xiii