Inlägg från: Namnau |Visa alla inlägg
  • Namnau

    Ont under revbenen på höger sida!

    Babybalo skrev 2009-08-22 17:15:26 följande:
    Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat. Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har. Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida. Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker? Är sååå rädd!!
    Hej alla här!

    Gick in och sökte på "domningar rygg" och ni kom upp! Fick mitt andra barn för två månader sedan och har sedan kanske en månad fått en obehaglig domning av den typ som många av er beskriver här. Bara på höger sida och som ett band lite över till magen (höger sida också). Superskumt. Det är mest irriterande, kliar och känns obehagligt vid beröring, men gör inte så ont.

    Jag hade också värk tidigare på samma ställe som många av er pratat om, under revbenen på höger sida och min PT hjäpte mig att trycka ut en massa triggerpunkter i muskelfästena där. Har ni kollat det? Det gjorde att min smärta helt försvann (men domningarna är kvar)! När man får barn, eller har barn för den delen utsätter man ju kroppen för en massa dåliga lyft, ställningar osv. Jätteviktigt att träna och att gå och få massage lite då och då. Jag var också helt säker på att det var galla, njure eller tarmar, men när hon tryckte där (typ akupressur) så försvann verkligen värken. Prova!

    Vad gäller domningarna måste det handla om nerver som hamnat i kläm, men jag kan inte för min värld förstå hur jag ska bli av med eländet. Fortsätter undersöka.

    Tack för att ni skrivit hit. Skönt att veta att man inte är ensam om dessa underliga krämpor.
    Träning tror jag är lösningen på mycket dock!!
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!