Inlägg från: andromeda |Visa alla inlägg
  • andromeda

    Ont under revbenen på höger sida!

    Hög igenkänningfaktor hos mig! Någon beskrev klåda och stickningar - det är precis så jag känner också. Smärta, molande, klåda och stickningar. Uppblåst mage och en löpande hypokondri som jag tycks dela med de flesta Känner även ont i höger höftben ibland.
    Tror lite på teorier om muskelfästen och felbelastningar. Funderar på att boka en massagetid. Skönt att dela dessa ångestframkallande krämpor med andra.

  • andromeda

    Jag hade en period för några år sedan då jag hade liknande problem. Just strålandet ut i ryggen var mer markant då än vad det är nu. Då var jag livrädd och helt övertygad om cancer och snar död. När jag gick till läkaren med mina problem var han helt övertygad om att det stressframkallat. Jag blev rekommenderad bulkmedel - det jag trodde var bukspottkörtel eller gallbesvär - trodde han var tarmbesvär.

    Jag började med bulkmedel och gick på massage och det kändes bättre och bättre. Provade en stesolidtablett (muskelavslappnande) och märkte att hela smärtan på högersida försvann mer eller mindre. Då blev det tydligt för mig att det på någotvis var muskelrelaterat.

    När jag nu fått tillbaka eländet - ter det sig inte likadant. Förutom smärtan känns revbenen ömma och det kliar inombords på något konstigt sätt. Vet inte hur jag ska beskriva det. Men ont gör det - smärtan är inte så farlig om det inte var för att den framkallar rädsla och ångest. Nu jobbar jag med att få ner stressen, dra ner på kaffet, massage och bulkmedel. Ännu har det inte hjälpt tyvärr.....

  • andromeda

    Det har du rätt i

    För min del tror jag att stressen i livet ställer till det i min kropp. Men det tar lång tid att bryta det - även när stressen lägger sig och jag gör allt rätt, tar det låååång tid innan symtomen försvinner.

    Jag har märkt att jag blir mycket värre av choklad och alkohol (jag som älskar rödvin och choklad....). Så nu ska jag försöka undvika allt jag vet gör mig värre samt motion och lugn och ro LOL

    Min lilla teori är att hela tarmsystemet blir irriterat, allt ifrån tolvfingertarmen och hela vägen ner. Luft och inflammation av något slag (som inte syns på rtg eller skopier)  som sen påverkar muskler och nervsystem i närliggande vävnader. Sen sprider obalansen sig och skapar massa konstiga smärtor och symtom. Sen blir man ännu mer stressad - trycker och klämmer och känner på de områden som smärtar och känns konstiga. Detta förvärrar ytterligare alla konstiga symtom.

    Vad tror ni om min teori??

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!