Inlägg från: instigator |Visa alla inlägg
  • instigator

    Ont under revbenen på höger sida!

    Risgrynet skrev 2012-06-23 12:27:38 följande:
    Det verkar vara en gemensam nämnare för många av oss att vi bär barn på vänster höft. Jag laddade ned en anatomi-app och eftersom jag är inne på att problemen är relaterade till över- och felbelastade muskler så tittade jag på muskeldelen.

    Från ca 5e revbenet till 12e fäster den ytligaste raka magmuske (external absominal muscle). Löper ned längs magen och fäster i höftbenet, den smalnar av under vägen. Den går åt sidan över i en annan lodrät muskel och vidare ut på ryggsidan går den över i den muskel som löper horisontellt under skuldran (latissimus dorsi).

    Ponera att det är just den magmuskeln vi alla känner och har ont av. Då skulle bullrig öm tarm på samma sida kunna bero på att den muskeln på något vis (jag har lite svårt att förstå den exakta innebörden av texten) hänger ihop med the inigual canal som ju är intestinalkanalen. Med andra ord tarmarna.

    Jag önskar bara att jag kunde få diskutera detta med en duktig och genuint intresserad läkare. Någon som kan ge ett trovärdigt utlåtande om saken. För jag kan leva med smärtan om jag bara förstår orsaken. En annan positiv effekt kunde ju bli att om man vet orsaken så kanske det går att hitta ett sätt att rätta till problemet.

    Jag tror och hoppas att mindre bärande, några månader med kostsamma men nyttiga naprapatbesök plus en hel del träning - att det ska 'bota'

    Men först måste minstingen lära sig gå här.
    Oblique betyder snedställd, och det finns en "intern" och en "extern" version av muskeln. I kombination arbetar de för att dra exempelvis vänster axel mot höger höft, alltså en rotation av bröstkorgen framåt nedåt åt ena hållet. Om den rörelsen hänger ihop med era problem och med att bära barn på höften kan jag inte svara på.

    Inguinalkanalen och intestinalkanalen är två vitt skilda saker.

    Däremot är innervation och känslan av smärta på olika ställen en komplex historia, vilket innebär är smärta som upplevs komma från olika områden på huden ofta horrelerar till helt andra ställen på insidan av kroppen. Det har med dermatom att göra, och går att googla sig trött på.

     Hoppas det löser dig för er som har problem med smärta.
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!