Inlägg från: blå fisk |Visa alla inlägg
  • blå fisk

    ska jag slänga kycklingen???

    Jag vill inte råda någon annan att äta gammal mat egentligen, det beslutet får man ta själv. Men jag hade ätit den om den sett okej ut och luktat som den brukar göra. Mat har generellt en överdrivet kort hållbarhet utsatt. Om den varit i frysen hela tiden och frysen håller temperaturen bra, vill säga. Men jag skulle i så fall laga till allt mer eller mindre omgående och inte låta den ligga längre ä nödvändigt.

  • blå fisk

    Beroende på var kycklineg kommer ifrån så är nog rsiekn för Salmonella inte så stro. Däremot Campylobacter är väl inte så ovanligt att det finns i kyckling. Jag är ingen expert, men risken att den har blivit dålig i frysen är nog inte så stor. Däremot är kyckling känsligt om den inte hettats upp tillräckligt och om den får ligga framme för länge i värme. Så grillad kyckling på pic-nic en varm sommardag kan vara lite så där.

Svar på tråden ska jag slänga kycklingen???