Inlägg från: Mamma Katja |Visa alla inlägg
  • Mamma Katja

    Tjockismammor babblar vidare! Del 4

    *favvo*

    orkar verkligen inte kommentera ikväll... är hellt sluuuut...

  • Mamma Katja

    hej! Skummat igenom lite fort..

    Krya på sig till alla sjuka.

    Grattis till nytt boende till er som flyttat eller ska flytta!!

    O du Reyn.. beteendet där känner jag så väl igen från vissa i min familj.. sååå drygt o såå omoget.. men i slutändan så är det ju faktiskt dom som förlorar på det.. KRAM

    ELMK: hoppas Elias mår bra!!

    MtF: potatismjöl är det absolut bästa för blåsor och röda rumpor. När blåsorna börjar torka ut så funkar barnängens vanliga barnsalva fin fint för att mjuka upp rumpan med. Jakob får hemska blåsor av inotyol salvan så har inte ens provat det på Gabriel men det har funkat fint med bara vanligt potatismjöl. Hoppas det blir bättre snart.

    Hoppas jag inte glömt ngt nu o om jag gjort det så ber jag om ursäkt..

    Nu ego :-P

    Dagarna går verkligen i ett här.. men känns som att vi fått in en rutin som funkar och barnen mår bra.. ja jag också..
    Dagis funkar fint för båda killarna.. Gabriel skriker lite när jag lämnar men han tystnar fort.. ingen ledsen gråt utan han blir arg. Igår när jag hämta dom så sa ena fröken att G hittat sin plats i barngruppen.. va bra tyckte jag.. ja sa hon men han är väääldigt kaxig :-P Han vill tydligen visa att han bestämmer och drar dom andra barnen i kläderna.. Yngst och minst och nyast på avdelningen.. :-P Men dom tar tag i det direkt och vi hoppas på att han snart slutar med det..
    Igår när jag kom för att hämta skulle dom just börja äta mellis och gabriel hade klättrat upp på en stol vid bordet han också.. då tar en fröken honom och säger att din mamma kommer snart så du får vänta där borta.. Så satt sig dom andra barnen vid bordet och Gabriel tyckte visst att han skulle sitta med dom så han hämtade sin egen stol o satt sig mellan två andra barn.. Han visade tydligt att jag vill också vara med här.
    Tycker det e lite dumt att dom börjar äta mellis innan 15 timmars barnen gått hem, nu var jag där 13.50 igår för att hämta o dom hade redan satt sig för att äta mellis. Vi har ju tid till kl 14 och det är först efter det dom ska äta mellis.
    Blir lätt förvirrande för dom små varför dom inte får äta men dom andra får. Va flera små som bara stod och väntade medans dom andra satt sig för att äta.
    Jakob har blivit så duktig och fröknarna tycker att han är så mogen och förståndig. Varje morgon när en fröken som heter anneli kommer så springer han emot henne med öppna armar o ropar "heeej anneli" Hon blir så glad och varm i hjärtat säger hon.
    Han har också hittat sin plats där i storbarnsgruppen och drar sig inte för att leka även med dom större barnen. Han har många kompisar där och leker gärna med alla och vill att alla ska vara med.
    Det som känns mindre kul är väll att det förra veckan lyckades rymma tre killar från dagiset.. Dom var borta ca 30 minuter innan det upptäcktes att dom var borta och då hade dessa killar hunnit vara nere vid älven!!! och badat!!! Var personal på äldreboendet som ligger just där bredvid som upptäckte dom. Tänk det kunde ju gått riktigt illa.
    Dom har iallafall fixat grinden pojkarna smet igenom och blivit mer skärpta på att ha koll på barnen.. Hoppas jag..
    Föräldrarmöte nästa vecka och det känner jag att jag måste gå på..

    oj.. ett långt ego-dagis-inlägg blev det :-P

    KRAM på er alla goa i tråden!!! Läser nästan dagligen men inte alltid jag hinner kommentera... tycker det e så trist... men snart så ska jag väll vara tbx ordentligt hoppas jag..

  • Mamma Katja

    alltså.. eftermiddagen blev ju inte riktigt som jag tänkt det.. ni som har mig på facebook vet ju redan... Det började med att Jakob blev sur o tvär på dagis och började skrika och gorma och streta emot.. Väl hemma så började han krampa.. Han har ju haft småkramper förut så inget jag direkt stressa upp mig på.. Men denna gång fick han flera kramper efter varandra med bara ngn minut emellan.. detta pågick i ca 30 minuter och sen tvärslocknade han.. fullt förstårligt då han oftast brukar göra det efter han haft sina utbrott/kramper. Men denna gång fick jag inte väckt honom.. :-S Ringde 112 som skickade ut ambulans.. dom fick inte heller väckt honom så dom fick "smärtchocka" honom så han blev kontaktbar. han blev då istället skitsur och streta emot.
    Väl inne på sjukhuset tog det ca 30 minuter innan det gick att lugna ned honom såpass att läkaren kunde undersöka honom. Prover va OK så med stränga order om att ringa 112 direkt han krampar nästa gång fick vi åka hem. Läkaren misstänker iaf affekt kramper eller epilepsi. Att han får sina utbrott kanske inte har att göra med att han eg blir arg utan själva utbrottet/att han blir ledsen/arg kanske har med epilepsi att göra.. svårt förklara men läkaren svamla nått sånt iaf.
    Han skickade iaf en remiss till eeg för att kolla om det "brusar" extra mycket i nån del av hjärnan och det är därför han krampar. Nu ska det iaf utredas.
    Läskigt var det.. var inte förens efteråt det kom ikapp mig att det verkligen hade kunnat gå illa om jag låtit honom fortsätta "sova" som jag trodde han gjorde..
    Deras far svarade inte i telefon som vanlig men fick tag på hans bror som var här på ca 1 minut för att ta gabriel så jag inte behövde ta med honom.
    Men efter att ha kommit till sjukhuset och skickat sms till deras pappa så kom även han till sjukhuset.. väldigt uppskrämd och rädd.. kanske detta får honom att vakna litegrann och tänka till....

  • Mamma Katja

    godmorgon tjejer!

    Tack för eran omtanke ang Jakob.. KRAM
    Det jag inte visste var att ilskan han får innan han krampar kan ha att göra med att han känner att han håller på att krampa.. jag har trott han har affektkramper iom att han krampar då han är ilsken/ledsen...
    Inte alltid han krampar när han får utbrott men nu sista tiden har det hänt mer ofta än tidigare.. läskigt sånt där..
    Nu mår han iaf bra, skönt det.

    Gabriel har ett sjuhelsikes humör :-P Om allt inte går som han vill eller om han inte får det han vill så SKRIKER han!! Sen går han på storebror o drar i håret och slår i ansiktet.. Försöker vara där o stoppa honom men inte alltid man är i närheten.. Sen har han fått dille att slå på tvn med nån leksak o nu imorse kom han på att det faktiskt är en glasdörr till vitrinskåpet i bokhyllan så här hela morgonen har vi bråkat om hurvida man får slå leksaker i glasdörren eller inte.. Pust!!
    MEN förhoppningsvis är det en fas som snart går över!!

    Ha en mysig lördag tjejer!!!

  • Mamma Katja

    Måste bara få skryta litegranna

    Min stora prins kan cykla UTAN stödhjul!!!! :-O

  • Mamma Katja

    Hallå!! Tyst det e här..
    Vinterkläder ja.. va o klämde o kände på jackan o byxan på kappahl igår.. står att den ska vara vind och vatten avvisande.. vågar man tro på det?
    iofs hade Jakob kappahls jacka förra året och den funkade fint.. aldrig kall eller blöt. Overall är väll bara att glömma på han iår, förra året fick vi bråka varje påklädning så jag gick tillslut köpte jacka och byxa åt han..
    Gabriel har en reima overall och brorsans ärvda, kommer lillprutten nog klara sig med i vinter.
    Ska inhandla KUOMA vinterskor åt båda pojkarna från finland, billigare där.. Dom är kanon, lätta och varma.

    Amore: skönt det gick fort sälja lghten. Det kommer gå fint.

    Vi har haft mamma här över natten, hon kom igår kväll.. skulle på nå möte här i stan nu på morgonen så passade ju fint. Pojkarna fick mysa med mormor sin imorse o Jakob fick stolt visa mummo att han kunde cykla utan stödhjul

  • Mamma Katja

    Hoppar in o vinkar och lämnar ett livstecken från oss.
    Känns som att jag drunknar i allt som händer..
    Måste låta allt ta sin tid.. inte stressa till nånting..
    Sen har vänner som jag verkligen trodde jag kunde lita på o finna stöd från svikit.. känns ganska lägligt.. eller inte..
    Men det som inte dödar härdar heter det väll??

    Imorgon blir storskrutt 3 år!!!!!!
    Han har blivit så stor hellt plötsligt.. Han får så mycket beröm på dagis också.. senast igår kom en av "fröknarna" o sa att Jakob är så före i sin ålder, inte alls som jämngammla barn där på avdelningen, han söker sig till dom äldre barnen och leker kanonfint med dom. Han är killen som gillar att vara i centrum och är omtyckt av alla. Hur härligt är inte det att höra då?

    Gabriel lillskrutt skrämde oss rejält igår.. Han är ju en riktig klätterapa men igår gick det illa när han skulle klättra på v-bordet.. Jag va i köket och hellt plötsligt hör jag en hög DUNS o efter ett kort tag gallskrik från Gabriel.. Han hade ramlat ned och slagit huvudet i soffkanten.. rejält.. Han kräktes en gång direkt och grät sen i säkert 20 minuter för att sen bli sömnig.. Efter ca 30 minuter kräktes han igen men efter det började han pigga på sig..
    Åkte iaf in på akuten med honom för tänkte han fått en hjärnskakning. Men väl på sjukhuset så piggnade han till rejält och var mer hög än låg där så läkaren sa att vi kunde gå hem igen. Såklart efter hon undersökt honom också.

    Hoppas allt är bra med er alla!! KRAM KRAM på er!! Är in o läser men är väll inte världsbäst på att kommentera.. Ber om ursäkt för det.

  • Mamma Katja

    Granada: Ja va nog en oturs dag igår.. Gabriel hade ju lyckats vurpa på dagis också igår och slagit lilla näsan så den är fint uppskrapad och svullen :P
    Tur dom små är tåliga...
    Jakob tackar för gratulationen!

    Tindra: Tack

  • Mamma Katja

    ELMK:

    idag är det kalas dags och lägligt nog har jag världens huvudvärk.. Men det ska nog gå iaf

  • Mamma Katja

    Så har vi bara barnkalaset nästa lördag kvar
    Rolig dag med massa folk.. så roligt att så många tog sig tid och kom hit och firade Jakob Massa fina presenter och en toknöjd Jakob.
    Att sen få avsluta dagen med att gå ut o äta och få välja själv ur menyn gör ju inte saken sämre :-P

Svar på tråden Tjockismammor babblar vidare! Del 4