• Göteborgsbruden

    Tjockismammor babblar vidare! Del 4

    Vi är ett gäng runda och go'a mammor som hängde tillsammans i "Tjockis på tjocken"-trådarna under 08-09
    Nu är ungarna ute och vi fortsätter babbla om allt och ingenting!

    I denna tråden stöttar vi varandra, skrattar och gråter ihop och framför allt så har vi jäkligt kul tillsammans!
    Självklart är alla välkomna att joina vår underbara stämning!
    Här har vi listan över när våra små älsklingar kom till världen!

    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m43780706.html


    Är du en tjockis på tjocken så kan du kika in i den här tråden

    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m46182160.html


     


    (¯`°?.¸♥ Freja 21/11-2008 ♥ BF 2/3-2010 ♥¸.?°´¯)
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-09 18:13
    Nya "födda" tråd.
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m47124848.html
  • Svar på tråden Tjockismammor babblar vidare! Del 4
  • TrollBoll

    Hej hej!!

    Här flyter allt på som vanligt. Varit mycket besök nu denna helgen så har knappt varit hemma känns det som, men det är bara kul när det händer saker.

    Har en liten fråga ang. tandborstning.... När vi hade tandinfo på BVC så sa tandläkaren att det inte behövs tandkräm i början på de smås tänder, utan att det räcker gott och väl med bara vatten. Så vi borstar med vatten och det går jättebra, Elliot tycker bara att det är roligt att borsta tänderna/försöka käka upp tandborsten.
    Men jag funderade på när man "ska" börja använda tandkräm egentligen?? Hur gör/har ni andra gjort??

    AmoreElin: Tråkigt att ni är sjuka, hoppas att ni blir bättre snart!

    Benet: Hahaha, ja, nu har nedräkningen till på torsdag börjat; inte länge kvar nu! Honey: Hur gick det att vara ifrån lillen?? UKVP: Krya på dig!!


    Elliot 090203
  • honeybunches
    Trollis: Det gick nog helt bra! Han hade uppfört sig exemplariskt, sovit bra, ätit bra och inte gråtit en enda gång!:) Det kändes nog tomt att inte ha honom med (var ju borta från 8.30 till 17.00) men seminariet jag var på var så fruktansvärt intressant att jag inte hann tänka på honom hela tiden. Eller jo, på sätt och vis var han nog i tankarna, eftersom det hela ju handlade om vaccinationer, och jag satt och tänkte på att "herregud vad är det man har gjort mot sitt barn egentligen". Kan kort meddela att jag inte tänker ta några som helst vaccinationer mera; inte jag själv och inte heller lillen. Vill någon veta mer kan ni inboxa, för det här är ett jobbigt ämne, och väldigt känsligt för många. Det som känns bra för oss känns kanske inte bra för alla andra. Men om någon (som jag) tidigare känt sig sketisk mot alla dessa barnvaccinationer, så inboxa mig så berättar jag mer.

    Vi var ju på tandinfo när A var 6 mån, och fick med oss både tandkräm och tandborste. Här säger de nog att tandkräm ska användas genast från början, dock pyttelite (typ som A's lillfingernagel). Vi fick en tandkräm som heter Elmex, och är från 1 år och uppåt, men som sagt, hon sa vi sku börja använda den genast, i.o.m. att hans första tand redan kommit. Vi borstar morgon och kväll.

    AE: De säger att man i princip ska ha hög feber för att det ska räknas, och med hög feber menar de här iallafall från 38 och uppåt. Krya på dig!

    Min lillasyrra HAR svininfluensa. Hon måste fara till läkare för att få sjukintyg till jobbet, och de menade nog att det är det hon har. Hon är helt slut, med dundrande huvudvärk, värk i hela kroppen, ca 38,5 i feber, kallsvettas, hostar som ett tok och är allmänt slut som människa.

    UKVP: LÅter ju nog som det kan vara svinet du har också... Krya på dig!
  • ELMK

    krya på er alla sjuklingar!!

    trollis: vi använder tandkräm till elias lika lite som hans lillfingernagel, vi använde zynnågot =P orkar inte gå och kolla är så slut i kropp och själ efter helgen

    honey: kan tänka mig att det var riktigt intressant!!

    här hemma är det jätte jobbigt, elias tänder bråkar riktigt ordentligt, han kan vakna flera gånger på nätterna och jag kan bara gå 1m max från honom annars gnäller han eller ja skriker rakt ut. alvedon hjälper inte heller =( men han äter fortfarande hyfsat.

    tror tråden är så tyst pga att vi "håller koll" på varandra över facebook och bdb


    Elias 090109, BF 100525
  • Mamma Katja

    tack trollboll!

    honey: ja lite det jag e inne på också.. e hellt slut i kroppen fast jag inte gör mer än det absolut nödvändigaste.. pojkarna har den mest tråkiga mamman på jorden just nu :(
    Ska som sagt ringa VC imorgon men finns inte mycket dom kan göra ändå men bra veta iallafall.

    Gabriel hade feber i torsdags, varit feberfri sedan fredag men nu på eftermiddagen kom den tillbaka o ligger på strax över 39 grader.. :( hostar gör han också o vill hellst bara sitta i famnen.
    Änn så länge hostar Jakob bara men det e nog bara en tidsfråga innan han också får febern..

    Skit e det.. meen bara kämpa på! :)

    tack ELMK!!

  • TrollBoll

    Tack för svaren tjejer. Då inhandlar jag tandkräm till lillen nästa gång jag är och handlar helt enkelt. Honey: Kan tänka mig att det var väldigt intressant! Här ska vi inte vaccineras heller, ingen av oss. Vet väl egentligen inte så mycket om det som du nu gör. Men, det känns inte rätt eller nödvändigt för den delen så jag avstår - brukar lyssna till min gut feeling. ELMK: Jobbigt att ni har det tufft... Men, som allt annat så går det väl också över. Man får försöka trösta sig med det, det brukar i alla fall jag försöka göra.


    Elliot 090203
  • Benet

    Men nu var det dött här! *hoho* Det ekar t o m

    Vad gör alla och hur mår ni?
    Här är det full fart, as usual. Douglas övar numer på att springa och ja, det går (tyvärr) bra, haha
    Wilmer stormtrivs på sin förskola och det känns så himla bra. Vilken skillnad mot i våras
    Själv längtar jag som en dåre till på torsdag då jag och en vän ska se dubbelvisningen av Twilight och New Moon!
    Är helt galet besatt av Twilight-serien och har en seriös tonårscrush på Robert Pattinson (OCH Edward) haha

    Trollis - Ni skulle oxå på den visningen va?

  • TrollBoll
    Benet: Håller med dig - dött!! Skittrist tycker jag.

    Här är det också bara bra. Elliot är så extremt mammig just nu så det är löjligt nästan!! Och han som ska sova hos min mamma tors-fre... {#lang_emotions_undecided} Nåja, det kommer förhoppningsvis gå bra i alla fall.
    Annars fyller vi dagarna med bus, bus, bus, bus, bus och åter bus!! Känns som att det enda jag yttrar om dagarna är "nej Elliot!" Men det är samtigt härligt att han är livlig istället för tråkig. Lite kluvna känslor, men jag tror jag föredrar livlig.

    Med mig är det också bara bra, glömmer ibland att jag också finns. Men det flyter på i alla fall, ungefär som vanligt. Varit lite trött, men annars ska jag inte klaga.

    Annars läser jag New Moon igen för att ha den färsk i huvudet till på torsdag. Jag har inte läst den sen i mars, så den behövdes färskas upp lite. Jag är ju inte så nyfrälst som många i tråden - jag är gammal i Twilight gemet.
    Och JAAAAAA, klart jag ska på dubbelvisningen!!!
    Elliot 090203
  • Benet
    TrollBoll skrev 2009-11-17 21:36:16 följande:
    Benet: Håller med dig - dött!! Skittrist tycker jag. Här är det också bara bra. Elliot är så extremt mammig just nu så det är löjligt nästan!! Och han som ska sova hos min mamma tors-fre... Nåja, det kommer förhoppningsvis gå bra i alla fall.Annars fyller vi dagarna med bus, bus, bus, bus, bus och åter bus!! Känns som att det enda jag yttrar om dagarna är "nej Elliot!" Men det är samtigt härligt att han är livlig istället för tråkig. Lite kluvna känslor, men jag tror jag föredrar livlig. Med mig är det också bara bra, glömmer ibland att jag också finns. Men det flyter på i alla fall, ungefär som vanligt. Varit lite trött, men annars ska jag inte klaga. Annars läser jag New Moon igen för att ha den färsk i huvudet till på torsdag. Jag har inte läst den sen i mars, så den behövdes färskas upp lite. Jag är ju inte så nyfrälst som många i tråden - jag är gammal i Twilight gemet. Och JAAAAAA, klart jag ska på dubbelvisningen!!!
    Ja allt bus glömde jag att nämna!
    När Wilmer var liten så var han inte alls intresserad av skåpen i köket men Douglas... Suck. Så nu blir det barnsäkert på alla köksskåp.

    Hoppas han inte blir alltför ledsen sen men det brukar gå över fort så han överlever nog

    Jag håller också på att skumma igenom New Moon nu så jag är lite up to date tills på torsdag.

    Nedräkning nu
  • TrollBoll
    Benet: Ja, det är samma här; alla dörrar är jätteroligt! Och trots att han lyckats slänga ett par rakt i pannan på sig själv och fått ett blåmärke och en bula eller två så lär han inte - ska på dem ändå!! Har skaffat dörrstopp till rumsdörrarna nu i alla fall och de gör honom lite frustrerad, men jag tror nog att han överlever. Har satt barnlås på en av skåpsluckorna i köket ännu så länge bara för han är bara på ett skåp - ÄN!! Tänkte sätta på dem efter hand han inser att det finns andra skåp.

    Hahaha, ja, nu behöver man ju inte ens räkna dagar länge egentligen; man kan ju lika väl räkna ner timmarna.
    Elliot 090203
  • Reyngirl

    Benet och Trollis: Jag räknar också timmarna!!!
    Skulle ha skummat genom New Moon, men har fått prioritera att sova eftersom Caspian har varit väldigt stökig dom senaste nätterna
    Inatt sov han dock bra, som tur var annars hade vi nog gått under både jag och D

    Var på BVC med Caspian igår, han väger 10.010gr och är 74,5 cm
    Förutom filmen imorron så längtar jag tills på lördag när vi packar in oss i bilen och kör upp och hälsar på Trollis, E och M!! Ska bli så kul!
    Åååh, då får vi ju träffa vovvarna också

Svar på tråden Tjockismammor babblar vidare! Del 4